İLİADİN hangi grup ilaç?
İLİADİN hangi grup ilaç?,
Farmakoterapötik grubu: Topikal nazal sempatomimetik, ATC kodu: R01AA05 İLİADİN®'in etkin maddesi, oksimetazolin hidroklorür, sempatomimetik ve vazokonstriktör etkiye sahiptir; bu sebeple, müköz membranlar üzerinde dekonjestan etki gösterir. İLİADİN 5 gunden fazla kullanilirsa ne olur?
İLİADİN 5 gunden fazla kullanilirsa ne olur?,
İLİADİN®'in içeriğinde bulunan koruyucu madde (benzalkonyum klorür), özellikle uzun süreli kullanımda nazal mukozanın şişmesine sebep olabilir. Eğer böyle bir reaksiyondan (persistan nazal konjesyon) şüpheleniliyorsa, mümkünse koruyucu içermeyen, nazal yoldan uygulanan bir ürün kullanılmalıdır. İLİADİN nedir ne için kullanılır?
İLİADİN nedir ne için kullanılır?,
İLİADİN®, aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır: • Soğuk algınlığı, saman nezlesi veya diğer alerjik rinitlere (saman nezlesi) ve rinosinüzitlere (burun ve yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının iltihabı) bağlı burun tıkanıklığının giderilmesi, • Paranazal sinüs (yüz sinüsleri; alın, burnun arka kısmı ve ... İLİADİN burun spreyi yan etkileri nelerdir?
İLİADİN burun spreyi yan etkileri nelerdir?,
Burun mukozası, ağız ve boğazda yanma veya kuruluk; özellikle hassas hastalarda aksırma oluşabilir. Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz. İLİADİN burun spreyi sürekli kullanılır mı?
İLİADİN burun spreyi sürekli kullanılır mı?,
12 yaş ve üzerindeki çocuklar ile yetişkinlerde: Her bir burun deliğine günde 2-3 defa 1 püskürtme İLİADİN® uygulanır. İLİADİN® için belirlenmiş tek bir doz, günde 3 defadan daha fazla uygulanmamalıdır. Özellikle çocuklarda uzun süreli kullanımdan ve doz aşımından kaçınılmalıdır. Burun spreyi 5 günden fazla neden kullanılmaz?
Burun spreyi 5 günden fazla neden kullanılmaz?,
"Uzun Süreli Kullanım Kan Değerlerini Değiştirebilir"
Yapılan hayvan deneylerinde de beşinci günden sonra burun mukozasında hasarın başladığı sekizinci haftanın sonunda ise artık kalıcı hasar meydana geldiği gösterilmiştir. Doz aşımı ve yan etkilerde terleme, hızlı ve düzensiz kalp atışları gözlenir. Iliadin kimler kullanamaz?
Iliadin kimler kullanamaz?,
Göz içi basıncınız artmışsa (özellikle dar açılı glokom), • Böbreküstü bezi tümörünüz (feokromasitoma) varsa, • Tiroid fonksiyon bozukluğunuz (hipertiroidi) varsa, • Şeker hastalığınız (diabetes mellitus) varsa, • Kalp-damar hastalığınız varsa, • Kan basıncı yüksekliğiniz (hipertansiyon) varsa, • Monoamin oksidaz ... Hangi burun spreyleri yasaklandı?
Hangi burun spreyleri yasaklandı?,
Avrupa İlaç Ajansı, uzun süreli kullanımda gelişebilecek risk nedeniyle osteoporoz (kemik erimesi) tedavisinde kullanılan, kalsitonin içeren tüm burun spreylerin ruhsatlarının askıya alınması ve piyasadan kaldırılması kararını aldı. 25 saniyede burun tıkanıklığı nasıl açılır?
25 saniyede burun tıkanıklığı nasıl açılır?,
25 saniyede burunu açmak için, öncelikle dilinizin ucunu, ağzınızın iç kısmının en yüksek noktasına kadar değdirmeye çalışın. Orta ve işaret parmağınızı birleştirip kaşınızın tam ortasına gelecek şekilde ileri ve geriye hareketler yapın. İlk iki adımı sırayla 20 saniye boyunca uygulayın. İLİADİN etkisi kaç saat sürer?
İLİADİN etkisi kaç saat sürer?,
İlk kullanımlarında yaklaşık 6-8 saat kadar etkileri sürmekte bu sürenin sonunda ise semptomlar yeniden ortaya çıkmaktadır. Kullanımı tavsiye edilen 5-7 gün içerisinde asıl hastalık tedavi olursa artık burun açıcı damlalara gerek duyulmaz. Tıkalı bir burun nasıl açılır?
Tıkalı bir burun nasıl açılır?,
Spreyin ucunu burun deliğinize yerleştirin. İşaret ve orta parmağınızı aşağıya doğru bastırdığınız sprey ilacı burun deliğinize püskürtmüş olacaktır. Püskürtmeyi yaptığınızda burnunuzdan soluk alın ve ağızdan soluğunuzu bırakın. Aynı işlemi diğer burun deliğiniz için tekrarlayın. İLİADİN sprey nereye sıkılır?
İLİADİN sprey nereye sıkılır?,
Soğuk algınlığı, saman nezlesi veya diğer alerjik rinitlere ve rinosinüzitlere bağlı nazal konjesyonun giderilmesi, Paranazal sinüs hastalıklarında sekresyonun drenajına yardımcı olarak, Orta kulak iltihaplarında nazofarinks mukozasının dekonjesyonu için yardımcı tedavi olarak, Rinoskopiyi kolaylaştırmak için ...