Antakya Yöresel Yemekleri

Antakya Yöresel Yemekleri Antakya Yöresel Yemekleri, Antakya'nın en meşhur yemeği nedir?, Hatay yöresel yemekleri nelerdir?, Hatay Antakya Neyi Meşhur?, Hatay hangi yemekleriyle bilinmektedir?, Hatay'ın en meşhur tatlısı nedir?, Hatayin kac cesit yemegi var?

Antakya Yöresel Yemekleri



Antakya'nın en meşhur yemeği nedir?

Hatay'ı Hatay yapan en meşhur 1. lezzeti olan künefe, tel kadayıf, tuzsuz künefe peyniri ve tereyağ ile elde edilen, canınız tatlıçektiğinde pratik olarak yapabileceğiniz dondurulmuş künefe veya mangal keyfinden sonra yapılan sıcak yenen şerbetli bir tatlıdır.

Hatay yöresel yemekleri nelerdir?

Ekşi aşı, Oruk, Ispanaklı Ekmek, Turunç Reçeli, Tepsi Kebabı, Kepse Pilavı, Kaytaz Böreği, Mamul, Ekmek Köftesi, Humus, Mahluta Çorbası, Zahter Salatası, Şam Tatlısı, ve tabi ki Künefe Antakya mutfağındaki lezzetlerden sadece birkaçı.

Hatay Antakya Neyi Meşhur?

İçli köfte, herise (döğme), künefe, kabak tatlısı, sürk çökeleği, kabak borani, kâğıt kebabı İskenderun döneri, belen tava ve biberli ekmek gibi Hatay'da meşhur olarak ön plana çıkan bazı yemeklerin yapılışlarındaki değişimler hakkında neler düşünüyorsunuz?

Hatay hangi yemekleriyle bilinmektedir?

UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, Kurban Bayramı'nda da sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.

Hatay'ın en meşhur tatlısı nedir?

Kendine has bir çok özelliği ile, hiçbir mutfakta bulunmayan bir çok lezzeti üretmiş olan Hatay mutfağında yaklaşık 600 çeşit yemek bulunmaktadır.

Hatayin kac cesit yemegi var?

Ancak Hatay mutfağında hazırlanan kağıt kebabının kendine has lezzeti ve zengin malzemeleri vardır. Bu yüzden kağıt kebabı Hatay ile anılmaya başlanmıştır. Ana malzemeleri patlıcan ve yeşil mercimek olan şeyh mualla yemeği, Hatay'ın en meşhur lezzetlerinden biridir.

Hatay en meşhur yemeği nedir?

Hatay şehri denildiğinde aklımıza ilk gelen tatlı künefedir. Onlarca çeşidi olan künefenin ana vatanıdır Hatay. Ancak yöresel başka başka tatlıları da vardır Hatay'ın. Antakya kömbesi, kerebiç ve kireçte kabak tatlıları da Hatay yöresine has tatlılardır.

Hatay'da en çok ne yenir?

Merkez ilçenin adı Antakya iken şehrin adının Hatay olmasının temel nedeni de bu tarihsel süreçle ilgilidir, bir süre boyunca varlığını sürdürmüş olan devletin adı yeni vilayetin adı olmuştur.

Hatay'ın en çok neyi meşhur?

Yüzyıllardır şehirde yaşayanlara hizmet veren çarşıda defne sabunundan nar ekşisine, zeytin yağından meyan kökü şerbetine, künefeden tepsi kebabına kadar yöreye özgü lezzet ve ürünlerini bulabilmek mümkün. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden tarihi Uzun Çarşı, kent ekonomisinin adeta can damarı durumunda.

Antakya Hatay farkı ne?

Bu kahvaltıların mutlulukla ilgisi çok: Antakya Kahvaltı Evi

Acılı çökelek, ceviz reçeli, zahter, en az üç çeşit zeytin, tereyağında kızartılmış Antakya peyniri, biberli ekmek, bol baharatlı sucuk, ıspanaklı börek, zeytin salatası, yumurtalı tuzlu yoğurt...


1 Euro Kaç TL