Aristoteles Platon un hangi düşüncesine karşı çıkar?
Aristo Platon a neden karşı çıktı?, Platon'un Timaeus'ta iddia ettiği üzere zamanın bir başlangıcı olduğu fikrine karşı çıkan Aristo eğer zamanın bir başlangıç anından bahsedebiliyorsak o başlangıç anının öncesinden de bahsedebiliriz dolayısıyla zaman ezeli ve ebedi olmalıdır, aynı şekilde hareket de zamanla beraber ezeli ve ebedi olmalıdır.
Aristo Platon a neden karşı çıktı?
Aristo Platon a neden karşı çıktı?,
Platon'un Timaeus'ta iddia ettiği üzere zamanın bir başlangıcı olduğu fikrine karşı çıkan Aristo eğer zamanın bir başlangıç anından bahsedebiliyorsak o başlangıç anının öncesinden de bahsedebiliriz dolayısıyla zaman ezeli ve ebedi olmalıdır, aynı şekilde hareket de zamanla beraber ezeli ve ebedi olmalıdır. Platon ve Aristoteles i diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir?
Platon ve Aristoteles i diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir?,
Aristoteles'e göre, hocası Platon fenomenler dünyasındaki nesnelerin dışında bir ideler dünyası oluşturmasına karşı çıkmıştır. Eğer ideler fenomenler dünyasındaki nesnelerin ilk örneği ise nesne olmadan nasıl düşünülür. Platon hangi felsefi yaklaşımı savunur?
Platon hangi felsefi yaklaşımı savunur?,
Platon gerçekliğin idealar olduğunu savunurken, Aristoteles gerçek şeylerin tümelleri olduğunu savunur ve bunların dışında kalan tümellerin insan zihninin genelleme ve soyutlamasının ürünü olduğunu savunur. Ona göre asıl var olan da tümel değil, tikeldir. Aristo Platon'un öğrencisi mi?
Aristo Platon'un öğrencisi mi?,
Platon, ideal bir devlet yapısı ve adalet anlayışı üzerine odaklanmıştır. "Devlet" adlı eserinde, bir devletin en iyi biçimi olarak düşündüğü "idealar devleti"ni ve adaletin önemini ele almıştır. Bu devlette adaletin, her bireyin yeteneklerine ve doğasına uygun bir iş yapmasıyla sağlanacağını savunmuştur. Aristo hangi görüşü savunmuştur?
Aristo hangi görüşü savunmuştur?,
-Aristoteles 17-18 yaşlarındayken Platon'un Akademisine girmiş ve filozofun ölümüne kadar (367-347) 20 yıl onun derslerini dinlemiştir. Platon'un öğrencisi iken ruhun ölümsüzlüğüne ve ideler nazariyesine inanmaktadır. Daha sonra kendi düşünceleri geliştiği oranda Platon düşünce ve mistisizminden uzaklaşmıştır. Platon ve Aristoteles hangi akımı savunmuştur?
Platon ve Aristoteles hangi akımı savunmuştur?,
Aristoteles, Platon ve Sokrates gibi aristokrasiyi savunur. Ancak onun savunduğu aristokrasi soya değil bilgiye dayanır. Aristoteles'e göre, devleti en bilgili ve yetkin kişiler yönetmelidir. Aristoteles neyi savunuyor?
Aristoteles neyi savunuyor?,
Aristo'nun Psikoloji ve Mantık Anlayışı
Psikolojide, Aristo ruhu vücudun bir parçası olarak görmüş ve ruhun bedenin şekli olduğunu savunmuştur. Tenasüh kavramıyla da ruhun ölümden sonra başka bir varlığa geçtiğini iddia etmiştir. Mantık alanında, Eflatun'un izinden gitmiş ve gerçeği nesnelerde aramıştır. Aristoteles in 4 nedeni nedir?
Aristoteles in 4 nedeni nedir?,
Bir şey hakkında bilgi sahibi olmak, yani bir şeyi bilmek, ancak o şeyin nedenini bilmek veya onu nedeniyle bilmekle mümkündür ve nedensel düşünmenin felsefe alanındaki izahı Aristoteles'in maddi, fail, formel ve ereksel olarak adlandırdığı Dört Neden Kuramına dayanır. Aristoteles ilk neden görüşü nedir?
Aristoteles ilk neden görüşü nedir?,
Aristoteles'e göre her şeyin yalnızca ilk nedenini bildiğimizde onu gerçek an- lamda bildiğimize kanaat getiriyorsak sahip olmamız gereken asıl bilim nedenlerin bilimi olmalıdır. Sokrates ve Platon aynı kişi mi?
Sokrates ve Platon aynı kişi mi?,
Platon, Sokrates'in öğrencisidir. Sokrates'e ilişkin bilgilerin büyük çoğunluğu Platon'un yazılarından elde edilmektedir. Platon Sokrates'in anısını canlı tutmak için onu ve onun öğretilerini anlatan yazılar yazmıştır. Platon a göre insan nedir?
Platon a göre insan nedir?,
Platon'un düşüncesine göre insan sadece gerçekliğin ne ol- duğunu bilmekle yetinip diğer şeylere kayıtsız kalabilen bir varlık değildir. İnsan, bilgili olmanın yanı sıra ahlakî, estetik, toplumsal ve dinsel yönleri olan bir varlıktır. Descartes hangi düşünceyi savunur?
Descartes hangi düşünceyi savunur?,
Descartes için etik bir bilimdi, en yüksek ve en mükemmel olanıydı. Diğer bilimler gibi etiğin de kökleri metafizikteydi. Bu şekilde Tanrı'nın varlığını savunur, insanın doğadaki yerini araştırır, zihin-beden ikiliği teorisini formüle eder ve özgür irade'yi savunur.