Artvin Yöresel Çorbaları

Artvin Yöresel Çorbaları Artvin Yöresel Çorbaları, Artvin'in en meşhur yemeği nedir?, Artvin'in yöresel yemekleri nelerdir?, Artvin'de ne yenir meşhur?, Artvin'in en çok neyi meşhur?, Artvin'in en meşhur meyvesi nedir?, Artvin'in diğer adı nedir?

Artvin Yöresel Çorbaları



Artvin'in en meşhur yemeği nedir?

Keşkek, gendima, herisa, ve şilav gibi yemekler tanelilerden yapılan yemeklerdendir. Hasuta, kaysefe, zurbiyet ve ballı lokum tatlılardandır. Çorbalar; Püşürük çorbası, ayran çorbası, tutmaç çorbası, soğan harşosu, çinçar çorbası yöreye özgün çorbalardandır.

Artvin'in yöresel yemekleri nelerdir?

Yatık döner ismiyle bilinen cağ kebabı, Artvin yöresinin ünlü yemekleri arasında yer almaktadır. Erzurum'da yapılan kebaba kıyasla daha tatlı ve baharatlı olan cağ kebabı, yabancı turistlerin de beğenisini kazanmaktadır.

Artvin'de ne yenir meşhur?

Kaygana, kuymak, cağ kebabı, katmer, laz böreği, kalaco, yoğurtlu silor, mısır ekmeği, cevizli kete ve hamsili ekmek Artvin'de yenilecek yemeklerde ilk sıralarda gelir. Artvin neyi ile meşhur? Artvin'in balı, kaymağı, dut pekmezi, tereyağı ve kuzine zeytini meşhurdur.

Artvin'in en çok neyi meşhur?

Karayemiş farklı isimlerle anılmasının yanında, Karadeniz iklimine özgü bir meyve çeşididir. Karayemişin çekirdeği, yaprağı ve meyvesi kullanılmaktadır. Pasta, kek ve kompostolarda sıklıkla tercih edilmektedir. Artvin'de mutlaka tatmanız gereken bir meyve türüdür.

Artvin'in en meşhur meyvesi nedir?

Geçmişte Çoroksi, Çorok, Kollehis ve Klarceti, Osmanlı Döneminde ise Livane olarak bilinen Artvin'in bu ismini nereden aldığı ve hangi tarihten itibaren kullanıldığı tam olarak bilinmemektedir. İlk adları Çoruh Irmağı ile ilişkin olduğu anlaşılmaktadır.

Artvin'in diğer adı nedir?

Karadenize özgü bir ekmek türü olan cadi, Macahel'deki temel yiyeceklerden biridir. Yöredeki tarımın temel unsurlarından olan mısır'dan üretilir. Üretim Aşamaları: Tarladan toplanan mısır, nalya (serender) denilen yapıların balkonlarına kurumak üzere asılır.

Kalaco nedir?

Artvin ili 400 35' ile 410 32' kuzey enlemleri ve 410 07' ile 420 00' doğu boylamları arasında yer alan, 7 367 km2 yüzölçümünde, Karadeniz Bölgesinin bir ilidir. İl alanı Türkiye yüzölçümünün (783.577 km2) % 0.9'u kadardır. Doğusunda Ardahan, güneyinde Erzurum, batısında Rize, Kuzeyinde Gürcistan ile komşudur.

Artvin hangi yöreye aittir?

Şavşat gezilecek yerler içerisinde bulunan Şavşat kalesi ilk olarak gezilmeye başlanması gereken noktalardan biridir. Ardından yaylalar arasından en belirgin ve keyifli unsurları bulunan Arsiyan yaylası, Papart yaylası ve Tibet kilisesi son derece keyifli tarihi noktalar arasında bulunmaktadır.

Artvin Şavşat Neyi Meşhur?

Durmaz, Artvin ilinde üretilen tarımsal ürünlerin ülke genelindeki payına bakıldığında fındık üretimin % 1,2'sine, yaş çay üretimin % 11,54'üne ev sahipliği yaparak tarımsal faaliyetlerin yürütülmesindeki kısıtları avantaja çevirebilmenin cömertliğini bizlere ziyadesiyle yaşatmaktadır.” dedi.

Artvin en çok ne yetişir?

Bunun üzerine hükümet 4 Kasım 1936'da kabul edilen 2885 Sayılı Kanun ile, merkezi Rize olan Çoruh Vilayeti kaldırıldı. Artvin Merkez, Hopa, Borçka ve Şavşat kazaları ile evvelce Erzurum'a verilmiş Yusufeli Kazası'nı da alarak Artvin olan Çoruh İli teşkilatı kabul edildi.

1 Euro Kaç TL