Atatürk Çiçeği Bakımı Budama

Atatürk Çiçeği Bakımı Budama Atatürk Çiçeği Bakımı Budama, Atatürk çiçeği ne zaman Budan?, Atatürk çiçeği kışın budanır mı?, Atatürk çiçeği neyi sever?, Atatürk çiçeğinin yaprakları neden dökülüyor?, Çiçek budama zamanı ne zaman?

Atatürk çiçeği ne zaman Budan?

Toprak suyu sürekli emmeyen ve bünyesinde tutmayan özellikte olmalıdır. Geçirgen özelliğe sahip olan, torfla karışık bahçe toprağı Atatürk çiçeği için kullanılabilir. Bahar itibariyle yapraklarını dökmeye başlayan Atatürk çiçeği için en uygun budama zamanı bahar dönemleridir.

Atatürk çiçeği kışın budanır mı?

Tam bir kış çiçeği olan Atatürk çiçeği, kış ayları bitip ilkbahar gelmeye başladığında, yapraklarını yavaşça bırakmaya başlar. Dökülen yaprakları saksıdan hemen uzaklaştırmayı ihmal etmemeli, bitkinizin daha uzun ömürlü olması için bu dönemde mutlaka budama işlemini yapmalısınız.

Atatürk çiçeği neyi sever?

Atatürk çiçeği tohumu yumuşak ve torf bakımından zengin toprakları sever. Süs bitkisi toprağı olarak geçen bu toprak türü çiçekçilerden kolaylıkla bulunabilir. Atatürk çiçeğinin saksısı ise bitkinin hava almasına ve fazla suyu dışarı atmasına yardımcı olan delikli ve tablalı bir saksı olmalıdır.

Atatürk çiçeğinin yaprakları neden dökülüyor?

Sıcaklığın en çok 19 derece ile en az 10 derece kadar olduğu bir ev ortamı bitkinin sağlıklı bir şekilde yetişmesi için uygundur. Atatürk çiçeği yaprakları dökülüyor ise çiçeğin bulunduğu ortam gereğinden sıcak olabilir. Bundan dolayı serin bir yerde tutulması gerekir.

Çiçek budama zamanı ne zaman?

Bitkileri budayın ve ölü yaprakları temizleyin

Yılın herhangi bir zamanında budama yapabilirsiniz ancak sonbahar, büyüme yazından sonra budama için en uygun zamandır. Ev bitkilerini budamanın ana nedenleri, daha iyi görünmelerini sağlamak ve fazla büyümelerini önlemektir.


Atatürk çiçeğinin toprağı ne zaman değişir?

Belli dönemlerde saksı değişimi yapmanın çiçeğin sağlığı açısından önemli olduğunu duymuşsunuzdur. Atatürk çiçeğinin büyüme şekline göre saksının boyutunu yükseltebilir ve yılda bir kez değişim yoluna gidebilirsiniz. Bu değişimin özellikle köklerin hava alması için yapıldığınız unutmamanızda fayda var.

Atatürk çiçeği kaç günde bir sulanır?

Sulama işlemi, her bitkide olduğu gibi Atatürk çiçeğinde de doğru uygulanmalıdır. Az miktarda ya da çok miktarda yapılan sulama, Atatürk çiçeğinin sağlıklı büyümesini engeller. Bu çiçek, çok fazla su sevmez. Yaz aylarında haftada 2 kez, kış aylarında ise haftada 1 kez sulanması yeterli olacaktır.

Atatürk Cıcegıne nasıl bakılır?

Atatürk Çiçeği Solarsa Nasıl Canlandırılır? Atatürk bitkisi ne çok sıcak ne de çok soğuk ortamları sever, bu iki ortam da bitkinin solmasına sebep olabilir. Bunun için bitkini bu etkilerken koruyacak şekilde 17-18 derecelik bol ışıklı bir oda ortamında yetiştirmeyi tercih etmen iyi olur.

Atatürk çiçeği sıcak mı sever soğuk mu?

Atatürk çiçeği ne sıcak, ne de soğuk havalardan hoşlanır. Çiçeğin büyüyebilmesi için 10-19 derece sıcaklık idealdir. Aydınlık ortamlardan hoşlanan bu bitki, doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır.

Atatürk çiçeğine hangi gübre verilir?

Toprağın pH değerinin 5,5 ila 6,5 arasında olması bu bitkiler için idealdir. Hacim olarak 3 kısım turba, 3 kısım yaprak çürüntüsü, 2 kısım tınlı toprak, 2 kısım yanmış ahır gübresi, 3 kısım kum ve 2 kısım perlitin karışımıyla elde edilen harç da kullanılabilir.

1 Euro Kaç TL