Atatürk'ün bilimle ilgili sözleri nelerdir?

Atatürk'ün bilimle ilgili sözleri nelerdir? Atatürk'ün bilimle ilgili sözleri nelerdir?, Atatürk bilim için ne demiştir?, 20 Atatürk'ün bilim ve teknoloji ile ilgili en ünlü söz nedir?, Benim manevi mirasım bilim ve akıldır kimin sözü?, Atatürk'ün bilime verdiği önem nedir?

Atatürk'ün bilimle ilgili sözleri nelerdir?

Atatürk bilim için ne demiştir?, Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde aklın ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar. Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her ulus kişisinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için kayıt ve şart yoktur.

Atatürk bilim için ne demiştir?

Atatürk bilim için ne demiştir?, Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde aklın ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar. Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her ulus kişisinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için kayıt ve şart yoktur.

20 Atatürk'ün bilim ve teknoloji ile ilgili en ünlü söz nedir?

20 Atatürk'ün bilim ve teknoloji ile ilgili en ünlü söz nedir?, Bilim ve Bilimsel Düşünce

Tersine gelişmiş uygarlaşmış bir ulus olarak uygarlık alanının üzerinde yaşayacağız: bu yaşam ancak bilim ve fenle olur. Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için bağ ve koşul yoktur.”


Benim manevi mirasım bilim ve akıldır kimin sözü?

Benim manevi mirasım bilim ve akıldır kimin sözü?, Uygarlığın bütün gereklerini uygulayacağız" sözleriyle ülke kalkınmasının temel taşla rına işaret ediyordu. "Bilim ve özellikle sosyal bilimler alanına dahil işlerde, ben komuta vermem, bu alanlarda isterim ki beni bilginler aydınlatsınlar. Sosyal bilimlerin güzel doğrultularını gösteriniz, ben takip edeyim" diyordu.

Atatürk'ün bilime verdiği önem nedir?

Atatürk'ün bilime verdiği önem nedir?, Fikir Atatürk

Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir. Ben, manevî miras olarak hiçbir nass-ı katı'*, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım, bilim ve akıldır.


Atatürk'ün bilim ve sanata verdiği önemle ilgili sözler nelerdir?

Atatürk'ün bilim ve sanata verdiği önemle ilgili sözler nelerdir?, “Dünyada her şey için, yaşam için, başarı için en gerçek yol gösterici bilimdir fendir. Bilim ve fennin dışında yol gösterici aramak aymazlık, bilgisizlik, doğru yoldan çıkmışlıktır. Yalnız bilimin ve fennin yaşadığımız her dakikadaki evrelerinin gelişimini anlamak ve ilerlemelerini izlemek koşuldur.”

Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin sözünden ne anlıyorsunuz?

Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin sözünden ne anlıyorsunuz?, — “Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.”

Atatürk'ün en sevdiği sözü nedir?

Atatürk'ün en sevdiği sözü nedir?, Kitabın 70. sayfasında yer alan bilim bölümündeki 5 madde incelendiğinde bahsi geçen sözle karşılaşılmıyor. Bilimle ilgili Atatürk'ün söylemiş olduğu sözler arasında “Yalnız ilim ve fennin yaşadığımız çağda gelişmesini idrak etmek ve ilerlemesini zamanında izlemek şarttır” sözü görülebiliyor.

Atatürk'ün 3 sözü nedir?

Atatürk'ün 3 sözü nedir?, "özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. "

Atatürk'ün son sözü ne?

Atatürk'ün son sözü ne?, Yurtta sulh, cihanda sulh. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. Egemenlik verilmez, alınır. Şuna inanmak gerekir ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.

Atatürk'ün 2 sözü nedir?

Atatürk'ün 2 sözü nedir?, Son sözü "Aleykümselam" oldu.

Mustafa Kemal ile Atatürk aynı kişi mi?

Mustafa Kemal ile Atatürk aynı kişi mi?, Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir. Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir. Ben, manevî miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum.

Atatürk gençler için ne demiş?

Atatürk gençler için ne demiş?, Atatürk, Mustafa Kemal adını askeriyede faaliyet gösterdiği yıllar içindeki gelişimi ve başarılarından mütevellit hak ettiği Bey (1911), Paşa (1916) ve Gazi (1921) unvanlarıyla birlikte kullandı ve hem yaşadığı dönemde hem de ölümünden sonra o adla tanınır oldu; cumhurbaşkanlığına seçildiği 1923'ten, kendine Atatürk ...

1 Euro Kaç TL