Birkaç bitişik mi ayrı mı?

Birkaç bitişik mi ayrı mı? Birkaç bitişik mi ayrı mı?, Birkaç nasıl yazılır ayrı mı yazılır?, Son birkaç gün nasıl yazılır?, Kaç kez nasıl yazılır?, Birden bire nasıl?

Birkaç bitişik mi ayrı mı?

Birkaç nasıl yazılır ayrı mı yazılır?, Birkaç kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "birkaç" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En sık yapılan hatalı kullanılışı ise bir kaç şeklindedir.

Birkaç nasıl yazılır ayrı mı yazılır?

Birkaç nasıl yazılır ayrı mı yazılır?, Birkaç kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "birkaç" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En sık yapılan hatalı kullanılışı ise bir kaç şeklindedir.

Son birkaç gün nasıl yazılır?

Son birkaç gün nasıl yazılır?, Biraz, birçok, birçoğu, birkaç, birkaçı, birtakım, herhangi, hiçbir, hiçbiri belirsizlik sıfat ve zamirleri de gelenekleşmiş olarak bitişik yazılır.

Kaç kez nasıl yazılır?

Kaç kez nasıl yazılır?, Birkaç Gün Nasıl Yazılır? Birkaç, tek başına bir kelimedir bundan dolayı yanındaki kelime ile bir birleşme sağlamaz. 'Birkaçgün' şeklinde kullanım ile karşılaşanlar bunun yanlış olduğunu bilmelidirler. 'Birkaç gün' ayrı şekilde yazılmaktadır.

Birden bire nasıl?

Birden bire nasıl?, Yapılan eylemin yapılma sayısını sormak için kullanılır. Kaç defa ile aynı anlama gelir. Bu kelime genellikle kaçkere şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kaç kere şeklinde olmalıdır.

Pek çok TDK nasıl yazılır?

Pek çok TDK nasıl yazılır?, Doğru yazımı "birdenbire" şeklindedir. Bu kelime ayrı iki kelime olarak yazılmaz, arada boşluk bırakılmaz. Ayrıca kelimenin ortasına bir tire işareti konulması da yanlıştır. Birdenbire TDK basılı kaynaklarına göre doğru yazımı birleşik bir kelime olarak "birdenbire" şeklindedir.

Iç içe nasıl yazılır?

Iç içe nasıl yazılır?, TDK'ya göre pek çok kelimesinin doğru yazılışı "pek çok"dur.

Ön yargı nasıl yazılır?

Ön yargı nasıl yazılır?, İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine ...

Yer altı nasıl yazılır?

Yer altı nasıl yazılır?, Alt, üst, ana, ön, art, arka, yan, karşı, iç, dış, orta, büyük, küçük, sağ, sol, peşin, bir, iki, tek, çok, çift sözlerinin başa getirilmesiyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: alt kurul, alt yazı; üst kat, üst küme; ana bilim dalı, ana dili; ön söz, ön yargı; art damak, art niyet; arka plan, arka ...

Baş başa nasıl yazılır?

Baş başa nasıl yazılır?, Bu kurallara göre somut olarak yer belirtmekte olan alt ve üst sözcükleri ile oluşan birleşik kelimeler ve terimler ayrı olarak yazılmalıdır. Yeraltı TDK yazım kurallarına göre hem ayrı hem de bitişik yazılabilen bir birleşik kelimedir.

Kuru yemiş nasıl yazılır?

Kuru yemiş nasıl yazılır?, Baş başa kelimesi doğru yazılışı baş başa şeklinde kabul edilmektedir. Türk Dil kurumuna göre baş başa kelimesinin doğru yazılması için ayrı yazılması gerekmektedir. Genellikle yazım yanlışı olarak ise başbaşa şeklinde bitişik yazıldığı görülmektedir.

Karınca incitmez nasıl yazılır?

Karınca incitmez nasıl yazılır?, Kelime birçok kişi tarafından ayrı yazılsa da aslında doğru olanı birleşik olarak yazmaktır. Türk Dil Kurumu da bu karışıklığa bir son vermiş ve kelimenin doğru yazımının birleşik olarak yazılması gerektiğini vurgulamaktadır. Kelimenin doğru yazılmış halı "kuruyemiş" şeklinde yazılmış olanıdır.

Sıra dışı nasıl yazılır?

Sıra dışı nasıl yazılır?, Karıncaincitmez sözcüğünü yazarken kesinlikle ayrı yazmamak gerektiği görülür. Çünkü sözcüğü ayrı yazmanın yanlış olduğun bilinmektedir. Doğal olarak bu sözcüğü doğru şekilde yazmak için 'karıncaincitmez' yazmak yeterlidir.

1 Euro Kaç TL