Bölgelere Göre Yöresel Yemekler

Bölgelere Göre Yöresel Yemekler Bölgelere Göre Yöresel Yemekler, Ülkemize ait yöresel yemekler nelerdir?, Hangi illerin hangi yemekleri meşhur?, Karadeniz Bölgesi yöresel yemekleri nelerdir?, Doğu Anadolu Bölgesi yöresel yemekleri nelerdir?, Türkiye'nin en meşhur yemeği nedir?, Türkiye'nin en ünlü yemeği nedir?

Bölgelere Göre Yöresel Yemekler



Ülkemize ait yöresel yemekler nelerdir?

Cağ kebabı, içli köfte, tuzlu kaz, kadayıf dolması, kiraz yaprağı sarması, su böreği, hangel, hıngel, tatar böreği, kete, omaç helvası, azeri pilavları, lor dolması, kaysefe, murtuğa, büryan, avşor, analı kızlı, keledoş, katıklı dolma, acılı ayranıyla Doğu Anadolu bir zenginliktir.

Hangi illerin hangi yemekleri meşhur?

En meşhur Türk yemekleri listesinde mutlaka ilk sırada yer alması gereken dönerin lezzetinin yanı sıra hazırlanma şekli de yabancıların ilgisini çeken detaylardan.

Karadeniz Bölgesi yöresel yemekleri nelerdir?

Muğla'nın meşhur yemekleri arasında Ekşili Balık ve Kefal Dolması öne çıkmaktadır. Bunların yanı sıra yemeklerde meze olarak börülce, patlıcan kızartması ve kaya koruğu gibi alternatifler tercih edilmektedir. Verimli topraklara sahip Muğla'da sebze yemekleri de oldukça fazla tüketilmektedir.

Doğu Anadolu Bölgesi yöresel yemekleri nelerdir?

Maydanoz Yemeği, Düğülü Haşhaş Tatlısı, Bulgur Aşı, Solta Pilavı, Haşhaşlı Çörek, Sakala Çarpan Çorbası, Özbek Pilavı. Soğanlama, bamya çorbası, çiğleme. Cılbır Çorbası, Çatal Çorbası, Sakala Çarpan Çorba, Bakla Dolması, Etli Bamya, Göbek Dolması.

Türkiye'nin en meşhur yemeği nedir?

İlk akla gelen lezzetler İskender kebabı, İnegöl köftesi ve kestane şekeri olabilir ama damat paçası, Kemalpaşa tatlısı, pideli köfte, çardak kebabı, tahinli pide, cantık, cevizli lokum, süt helvası, Mihalıç peyniri, gerdanlı akıtma, çullama, sakızlı kebap, kul aşı, hamur bamyası, pilimen çorbası, şipsi, kartalaç, ...

Türkiye'nin en ünlü yemeği nedir?

Bursa'nın ünü sınırlarını aşmış 5 yemeği vardır: İskender Kebap, İnegöl Köfte, Kemalpaşa Tatlısı, Mihaliç Peyniri, Cantık ve Kestane Şekeri… Bir de artık genellikle kitaplardaki tanımlarıyla yaşayan ve de tarih olmuş yemekler…

Gaziantep ne yemeği meşhur?

Hatay'ın birçok çeşit lezzetinden başlıcaları: Nar Ekşisi, Biber salçası, Domates salçası, Kırma yeşil zeytin, Tuzlu yoğurt, Antakya peynirleri ( dil peyniri, örgü peyniri, Antakya çökeleği ), Hatay Kekiği Humus, Künefe, Cevizli Biber, Kağıt Kebabı, Kömbe, Semirsek, Aşşur, Ceviz Reçeli, Kırma Zeytin, Sakal Kaldıran, ...

Muğla hangi yemeği meşhur?

81 ili kapsayan lezzet haritasına göre, Türkiye, 2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan zengin mutfağıyla lezzetli bir ülke.

Meşhur yöresel yemekleri nelerdir?

Yapılan çalışma sonucu, çeşitlilik açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına Gaziantep'in sahip olduğu ve Gaziantep mutfağının tam 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu açıklanmıştır. İkinci sırada Elazığ'ın geldiği ve Elazığ mutfağının 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu belirtilmiştir.

Akdeniz bölgesinin yöresel yemekleri nelerdir?

İstanbul'un meşhur yemekleri denince akla ilk gelen lezzet hiç kuşkusuz Sultanahmet köftesidir. Biraz önce de bahsettiğimiz üzere bu şehrin lezzetleri, genellikle semtleri ile hemhal haldedir. Sultanahmet Meydanı'nda bulunan tarihi restoran ise bu köftenin esas denenmesi gereken yeridir.

1 Euro Kaç TL