Burdur Daki Antik Kentler

Burdur Daki Antik Kentler Burdur Daki Antik Kentler, Burdur'da hangi antik kent vardır?, Burdur'da hangi tarihi eserler vardır?, Sagalassos da kimler yaşamış?, Burdur neresi meşhur?, Burdur hangi boydan?, Burdur hangi ilden ayrıldı?

Burdur'da hangi antik kent vardır?

Burdur, günümüze ulaşan antik miras bakımından en zengin illerimizden biri. Sınırları içerisinde birbirine yaklaşık iki saat mesafede üç antik kenti barındırıyor: Sagalassos, Kibyra ve Kremna... Her biri tarihi önemleri kadar konumlarıyla da kentin paha biçilemez antik gerdanlıkları gibi duruyor.

Burdur'da hangi tarihi eserler vardır?

Burdur'a 100 km uzaklıktaki Burdur-Antalya yolu üzerinde bulunan Antalya - Dağbeli beldesinin 19 km doğusundaki Karaot Köyü sınırları içindedir. Bir Psidya şehridir. Helenistik Döneme kadar uzanan tarihe sahip şehrin sur duvarları ve iki katlı kule ve giriş kapısı ayaktadır.

Sagalassos da kimler yaşamış?

Burdur'a gittiğinizde muhakkak görmeniz gereken tarihi eserler şunlardır:Sagalassos Antik Kenti, Kibyra Antik Kenti, İncir Han, Bakibey Konağı, Taş Oda Konağı, Kremna Antik Kenti ve Susuz Kervansarayı.

Burdur neresi meşhur?

Tarihinde buraya iz bırakanlar arasında; Luviler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Romalılar ve Selçuklular bulunmaktadır. Tarihinde birkaç büyük deprem felaketi de yaşayan kent en son Sagalassos kalesinin, Selçuklular tarafından yıkılması sonrası bir müddet unutulur.

Burdur hangi boydan?

Burdur gölü, Arkeoloji müzesi, Sagalassos Antik kenti, Bucak ilçesi ve tarihi antik kentleri, İnsuyu mağarası, Gölhisar ilçesi, İbecik dokuma tezgahları, haşhaş bahçeleri gibi birçok yeri gezebilirsiniz. Burdur yöreye has Akdeniz özelliklerini taşıyan bir şehirdir.

Burdur hangi ilden ayrıldı?

BURDUR İSMİ (BURDADUR)

Burdur şehrini kuran Türkmen boylarından Kınalı aşireti mensupları burayı bulduklarında, bölgenin güzelliği karşısında "Cennet buradadır. Burda dur!" demişler ve "Burda dur!" sözü zamanla halk arasında "Burdur" haline dönüşmüştür.


Burdur hangi medeniyetler?

Bu bakımdan verilen vergiler fazlalaşmıştır. 1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya ilinden ayrılarak Konya ilinin Isparta kaymakamlığına bağlandı. 1850 yılına kadar bu bağımlılık sürdü.

Burdur kim fethetti?

Eski Çağ'da Burdur ve çev- resine Pisidya adı verilmiştir. Bu bölge tarih boyunca Hitit, Frigya, Lidya, Pers, Roma ve Doğu Roma toprakları içinde kalmıştır. Burdur, Malazgirt Sava- şı'ndan sonra Türkmen akınlarının ulaştığı yerlerden birisi olmuştur.

Burdur neyi meşhur gezilecek?

Selçuklu Hükümdarı II. İzzeddin Kılıçarslan Denizli, Uluborlu, Burdur ve Antalya´ya kadar olan bölgeyi ve Türkmen aşiretlerini idaresi altına aldı. Fakat Türkmen aşiretleri üzerinde tam bir otorite sağlayamadı. Bölge; 1219 ve 1236 yıllarında tekrar I. Keykavus ve Alaaddin Keykubat tarafından alındı.

Burdur Ağlasun adı nereden gelmiştir?

Onlarda “Büyük Komutanımız İskender Sagalassos'u aldı. Fakat savaş sırasında en sevdiği cesur komutanlarını kaybettiğinden ağlamaktadır” derler. Bunun üzerine annesi “Oğlum Sagalassos'u aldıysa bırakın ağlarsa ağlasın” der. Bunun üzerine İlçemizin ismi Ağlarsın-Ağlasın-Ağlasun şeklinde kaldığı söylenir.

1 Euro Kaç TL