Direksiyon sınavında yokuş kalkışı nasıl yapılır?
Yokuş kalkışta nasıl yapılır?, Direksiyon sınav taktikleri
Komisyon üyelerinin dikkat ettiği önemli bir nokta da yokuşta kalkıştır. %7 eğime sahip olan ve önceden belirlenmiş alanda durulur. 30 saniye bekledikten sonra, aracı geriye kaçırmadan doğru bir kalkış yapılır. Kalkış yaparken, el freni kullanılmaz.
Yokuş kalkışta nasıl yapılır?
Yokuş kalkışta nasıl yapılır?,
Direksiyon sınav taktikleri Komisyon üyelerinin dikkat ettiği önemli bir nokta da yokuşta kalkıştır. %7 eğime sahip olan ve önceden belirlenmiş alanda durulur. 30 saniye bekledikten sonra, aracı geriye kaçırmadan doğru bir kalkış yapılır. Kalkış yaparken, el freni kullanılmaz.Direksiyon sınavında yokuş kalkışta dörtlü yakılır mı?
Direksiyon sınavında yokuş kalkışta dörtlü yakılır mı?,
Yokuşta araba kaldırılacaksa ve araç manuel vitese sahipse öncelikle hem frene hem de debriyaja basılması gerekir. Frene ve debriyaja basıldığı sırada vites 1'e getirilir ve ayak fren pedalından çekilip gaza basılarak kavrama sağlanır. Böylece araç güvenle hareket etmiş olur.Yokuş kalkışta hangi sinyal var?
Yokuş kalkışta hangi sinyal var?,
Rampa kalkışı için durduğunda 4'lüleri yakmayı unutursan sıkıntı olmaz.Direksiyon sınavında hangi hatalar yapılırsa kalınır?
Direksiyon sınavında hangi hatalar yapılırsa kalınır?,
Kalkış yapmak için sola sinyal veriniz. Not: Kalkış için sola, durmak için sağa sinyal verilmelidir. Dönüşlerde dönülen yöne göre dönüş sinyallerini veriniz. El frenini indiriniz.Rampa kalkışı nasıl olmalı?
Rampa kalkışı nasıl olmalı?,
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.Yokuş yukarı aracı kaydırmadan nasıl kalkış yapılır?
Yokuş yukarı aracı kaydırmadan nasıl kalkış yapılır?,
Yokuşta kalkış yapabilmenizin en rahat yolu yarım debriyaj yaparak kalkmaktır. Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır. Araç gaza basmadan kendiliğinden ileri doğru hareket etmek isteyecektir. O anda gaza basarak aracı hareket ettirebilirsiniz.Direksiyon sınavında 25 metre geri gitme nasıl yapılır?
Direksiyon sınavında 25 metre geri gitme nasıl yapılır?,
1Yarım Debriyaj ile Yokuşta Araç Kaldırma
Özellikle acemi sürücüler daha çok yarım debriyaj yöntemini kullanır. Bu yöntem sayesinde aracı geriye kaydırmadan rahatlıkla kaldırabilirsiniz. Dik yokuşlarda araç kaldırılırken ayağınızı frenden çekmeden debriyaj kavrama noktasına kadar kaldırılır.Ani frende vites kaçta olmalı?
Ani frende vites kaçta olmalı?,
25 Metre Geri Gitmek
Parkurda 25 metre geri gitme alanına geldiğiniz zaman dörtlüleri yakmalısınız. Aracı geri vitese alıp, direksiyon düz bir şekilde geri sürmelisiniz. 25 metre tamamlandığı zaman komisyon üyesi sizi uyaracaktır.Direksiyon sınavında Rampada duruş ve kalkış nasıl olur?
Direksiyon sınavında Rampada duruş ve kalkış nasıl olur?,
ANİ FREN NASIL YAPILIR? ANİ FREN parkuruna geldiğimizde, sağ sinyalimizi verip sağ seride (Dubalara sınırlandırılmış alana geçeriz aracımızı 2'nci vitese alarak hızımız 30 Km'ye geldiğinde Sınav Komisyon Başkanının "DUR" komutuyla DEBRİYAJ ve FREN pedallarına birlikte Sert bir şekilde basarak ANİ olarak dururuz.Direksiyon sınavı kırmızı hatalar nelerdir?
Direksiyon sınavı kırmızı hatalar nelerdir?,
Direksiyon sınav taktikleri
Yokuşta kalkış yapabilmenizin en rahat yolu yarım debriyaj yaparak kalkmaktır. Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır. Araç gaza basmadan kendiliğinden ileri doğru hareket etmek isteyecektir. O anda gaza basarak aracı hareket ettirebilirsiniz.L parkta direksiyon hangi yöne çevrilir?
L parkta direksiyon hangi yöne çevrilir?,
Direksiyon tam sol yönde çevrilir araç 45° döndükten sonra direksiyon 9-15 konumuna getirilir ve açı korunarak aracın bir öndeki araç ile hizası sağlanır; yani aracın ön kısmının girebilecek yeterli konuma sahip olması sağlanır.Direksiyon sınavı ani frende sinyal verilir mi?
Direksiyon sınavı ani frende sinyal verilir mi?,
az ileride dur diyecek sende önce debriyaj sonra kuvvetlice frene basacaksın. Ani duruşta aracın stop etmemeli. Ani frende sinyal yakılmaz. Durduktan sonra kalkarken sinyal yakarsın.