Diyarbakır Yöresel Yemekleri

Diyarbakır Yöresel Yemekleri Diyarbakır Yöresel Yemekleri, Diyarbakır'ın en meşhur yemeği nedir?, Diyarbakır yöresel yemekleri nelerdir?, Diyarbakır'ın en çok neyi meşhur?, Diyarbakırda hangi tatlı meşhur?, Diyarbakır neyi ile meşhur?, Diyarbakır ilimizin meşhur meyvesi nedir?

Diyarbakır Yöresel Yemekleri



Diyarbakır'ın en meşhur yemeği nedir?

Diyarbakır'ın en ünlü yemekler arasında:Meftune, Pıçık, Duvaklı Pilav, Nardanaşı, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, Ayvalı Kavurma, Mumbar Dolması, Patlıcan Dizme, Cartlak Kebabı, Kaburga Dolması, Gevre, Ciğer Kebabı, Serbizer Çorbası, Bostana Salatası, Acılı Ezme ve Elma Düzmesi bulunmaktadır.

Diyarbakır yöresel yemekleri nelerdir?

Diyarbakır'ın en lezzetli yemeklerinden olan ciğer kebabı sabah kahvaltılarının, öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmez bir öğesidir. Kuzu ciğerinden yapılan ciğer kebabının lezzetine doyum olmaz. Diyarbakır'ın en bilinen lezzetlerinden bir tanesidir.

Diyarbakır'ın en çok neyi meşhur?

Gezilecek yerler: Ulu Cami, Hevsel Bahçeleri, Anzele Parkı, Diyarbakır Surları, Birkleyn Mağaraları… Ünlü yemekler: meftune, pıçık, duvaklı pilav, nardanaşı, mahlepli Diyarbakır çöreği, ayvalı kavurma, cartlak kebabı, kaburga dolması… Antika ürünler ve seramikler. Diyarbakır karpuzu.

Diyarbakırda hangi tatlı meşhur?

Citrullus lanatus türüne ait olan ve irilikleri itibariyle dünyaca meşhur olan Diyarbakır Karpuzları yuvarlak-oval şekilli, alacalı karpuzlar sınıfına girmektedir. Diyarbakır'da, Sürme, Pembe, Beyaz Kış, Kara Kış ve Ferik adları ile tanınan tiplerin eskiden yaygın olarak yetiştirildiği bilinmektedir.

Diyarbakır neyi ile meşhur?

Diyarbakır'da Ne Yenir? Diyarbakır'a geldiğinizde deneyebileceğiniz yöresel lezzetler arasında, kaburga dolması, mumbar, nardanaşı, ayvalı kavurma, meftune, duvaklı pilav, patlıcan dizme, cartlak kebabı (ciğer kebabı), habenisk, mahlepli Diyarbakır çöreği gibi lezzetler var. Finalde de burma kadayıf ve tabii ki karpuz.

Diyarbakır ilimizin meşhur meyvesi nedir?

Diyarbakır denizden 650 m, Dicle Nehrinden 100 m. yükseklikte, Güneydoğu Anadolu'nun orta kısmında, Mezopotamya'nın kuzeyinde yer almaktadır.

Diyarbakır'da ne yesek?

Meftune yemeği, içerisinde kuzu eti, domates, patlıcan ve baharatlar bulunan oldukça zengin bir tarif. Özellikle davet sofralarında yer alan meftune yemeği, yanında en güzel eşlikçilerle servis edildiğinde lezzetine doyum olmuyor.

Diyarbakır hangi yöreye ait?

Diyarbakır Surları: Diyarbakır denince akla gelen iki şeyden biri de Diyarbakır Surları'dır (diğeri de karpuzdur ???? ).

Meftune yemeği nedir?

Diyarbakır'da 650 bin hektara yakın bir alan ekilmektedir. Tahıl başta gelen ürün olup, sebze ve meyvecilik gelişmektedir. Tarım yapılan alanın % 89'unda tahıllar ve diğer bitkisel ürünler yetiştirilmektedir. % 5'lik alanda sebze ve meyve üretilmektedir. (TÜİK 2009).

Diyarbakır deyince akla ne gelir?

NE ALINIR? El sanatları, hasır bilezik, kiniş gerdanlık, gümüş işlemeli nalın ve çekmeceler kuyumcuların beğenilen ürünleridir. Köylerden el dokuması halı ve kilim üretimi yapılmaktadır.

1 Euro Kaç TL