Elazığ Yöresel Yemekleri

Elazığ Yöresel Yemekleri Elazığ Yöresel Yemekleri, Elazığ'ın en meşhur yemeği nedir?, Elazığ neyi ile meşhur?, Elazığ'ın meşhur tatlısı nedir?, Elazığ'da kaç çeşit yemek var?, Elazığ'ın neresi meşhurdur?, Elazığ nereleri meşhur?

Elazığ Yöresel Yemekleri

Gömme (Kömme) Börek. Bunun için Elazığ lazanyası diyebiliriz. ... Sırın. ... Muhaşerli Köfte. ... İşkene (işgene) ... İçli Köfte. ... Mumbar (Bumbar) Dolması ... Kaburga Dolması ... Patila.

Elazığ'ın en meşhur yemeği nedir?

Ünü tüm ülkeye nam salmış Harput köftesi, en lezzetli hallerini sadece Elazığ'da yiyeceğiniz Balakgazi böreği ve kara kavurma, dolanger tatlısı ve daha niceleri. Örneğin, genelde yöresel gıda satılan marketlerde sucuklu ceviz olarak sunulan orcik de bir Elazığ lezzeti ve Elazığ'da evlerde yapılır.

Elazığ neyi ile meşhur?

Elazığ denildiğinde akla; orcik, pestil, üzüm ve dut gelir. Orcik, diğer birçok yörede cevizli sucuk olarak bilinen lezzettir. Dünyada şarap üretiminin merkezlerinden biri olan Elazığ'ın Boğazkere ve Öküzgözü üzümleri ile yapılan yerel şarapları da sevdikleriniz için değerli birer hediyelik eşya seçeneği olabilir.

Elazığ'ın meşhur tatlısı nedir?

Genel olarak, Elazığ mutfaklarında pişen bir lezzettir. Elazığ mutfağının en meşhur tatlısı olan dolanger; fırında kızartılarak ve üzerine şerbet dökülerek hazırlanan lezzetli bir tatlıdır.

Elazığ'da kaç çeşit yemek var?

150'ye yakın yemek çeşidi olan Elazığ'da, üç öğün yemeğin dışında kuşluk yemeği ve özellikle yatsılık denilen pestil, ceviz, orcik, meyve gibi yiyeceklerin bulunduğu sofralar açılır. Geleneksel Elazığ (Harput) mutfak kültürü, Türk mutfak kültürünün izlerini taşır.

Elazığ'ın neresi meşhurdur?

Hem tarih ve kültür gezileri hem de inanç turlarının ana merkezlerinden olan Elazığ, devasa kanyon ve gölleriyle doğa tutkunlarının da keyifle gezebileceği şehirlerimizden biri. Elazığ neyi ile meşhur? Elazığ pestili, dutu, üzümü, cevizli sucuğu ile ünlüdür.

Elazığ nereleri meşhur?

Dutunu - Elazığ

Elazığ'ın en çok üretilen ve meşhur meyveleri arasında yer alan dut, taze olarak yenildiği gibi kurutularak kışın da yenilir. Kurutulmuş dut taş dibek içerisinde dövülüp içerisine ceviz veya badem içi katılmasıyla elde edilen dutunu nefis bir yiyecektir.


Elazığ neyi meşhur meyve?

Nüfusun %53.7'si Türkçe (75.358), %44.9'u Kürtçe (63.047), %1.3 (1.845)'i Ermenice, %0.8'i diğer diller (94), %0.01'i Arnavutça (21), %0.01'i Arapça (15), %0.01'i Çerkezce (8), %0.01'i Rumca (8) ve 1 kişi de Fransızca konuşmaktadır.

Elazığ'da ne kadar Kürt var?

İlin en önemli tarımsal ürünlerinden biri de kayısıdır. yapılan yetiştiricilikte yıllık 38.6 bin ton kayısı üretimi yapılmaktadır. İlde önemli miktarda elma, armut, şeftali, erik, vişne, dut, üzüm ve çilek üretimi de yapılmaktadır.

Elazığ en çok ne yetişir?

Sırın - Elazığ

Pişirilen yufkalar rulo şeklinde düzgün katlanarak 2 cm eşit büyüklükte kesilir, tepsi veya tabak içerisine dik olarak özenle dizilir. Önce yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı serpilir.


Elazığ'da ne yenir içilir?

Yapılan çalışma sonucu, çeşitlilik açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına Gaziantep'in sahip olduğu ve Gaziantep mutfağının tam 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu açıklanmıştır. İkinci sırada Elazığ'ın geldiği ve Elazığ mutfağının 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu belirtilmiştir.

1 Euro Kaç TL