En Güzel Kek Çeşitleri

En Güzel Kek Çeşitleri En Güzel Kek Çeşitleri, Keki ıslatmak için süt yoksa ne kullanılır?, En güzel kek nasıl kabarır?, Ne tur kekler var?, Kekin içine ne koyabilirim?, Kek yumuşak olması için süt mü yoğurt mu?, Kek sütle mi daha yumuşak olur yoğurtla mı?

Keki ıslatmak için süt yoksa ne kullanılır?

Ancak canımız kek yapmak isteyip evde süt ya da yoğurdun bulunmadığı durumları da sıkça yaşamışızdır. Bu durumların aslında kurtarıcı bir malzemesi var. O da su. Üstelik laktoz hassasiyeti olanlarda keklerini suyla hazırlayabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirler.

En güzel kek nasıl kabarır?

Kekin Güzel Kabarması İçin Nasıl Yapmalı? Kekin güzel kabarması için unu ve diğer kuru malzemeleri en son ve eleyerek eklemelisiniz. Un, kabartma tozu, vanilin gibi kuru malzemeler hamura elekten geçirilerek ilave edilmelidir. Elemek kuru malzemeleri havalandırır; böylece sıvı kek malzemeleriyle daha kolay karışır.

Ne tur kekler var?

Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Süt, ayçiçek yağı ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırdıktan sonra karışımı kek kalıbınıza aktarın.

Kekin içine ne koyabilirim?

Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.

Kek yumuşak olması için süt mü yoğurt mu?

Aroma vermesi için farklı ürünler kullanılsa da kek harcı için gereken temel malzemeler hep aynıdır. Süt, harcın kıvamını ayarlamak açısından çok önemlidir. Daha akışkan ve pürüzsüz olmasını sağlarken aynı zamanda lezzet verir. Böylece yumuşak ve kabarık bir kek elde etmek mümkündür.

Kek sütle mi daha yumuşak olur yoğurtla mı?

Süt ile yapılan keklerde kabartma tozu çok etkilidir ve ben genelde 2 tane kullanmayı tercih ediyorum.

Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?

Kekin yağı az gelirse, olması gerekenden daha kuru ve sert olacaktır. Fırını ısıtmadan keki pişirmek de kekin kurumasına yol açar. Dikkat edilecek diğer unsur ise fırını fansız çalıştırmaktır. Fansız çalışan fırında hava akımı azalır, böylece kek daha nemli ve yumuşak kalır.

Kekin sünger gibi olması için ne yapmak lazım?

Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. 180 derecelik fırınınızda kekiniz pişerken sürekli olarak kapağını açıp kontrol etmemelisiniz.

Kek pişirmenin püf noktaları nelerdir?

Kekte kullandığınız maden suyu kekinizin güzel bir şekilde kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.

Kek en güzel hangi ayarda pişer?

Dışı çıtır içi az pişmiş yemekler/yiyecekler elde etmek için kullanılan fanlı program bu nedenle özellikle kabarmasını istediğiniz kek, poğaça, börek gibi hamur işleri için uygun değil.

SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL