Fesleğen Çiçeğinin Bakımı

Fesleğen Çiçeğinin Bakımı Fesleğen Çiçeğinin Bakımı, Saksıda fesleğen çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?, Fesleğen çiçeği her gün sulanır mı?, Fesleğen nerede durmalı?, Fesleğeni canlandırmak için ne yapmalı?, Fesleğen nasıl hızlı büyür?

Saksıda fesleğen çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

Bir saksıya fesleğen diktiyseniz güneş ışığında dikkatli olun. Çünkü fesleğenin büyümesi için gün ışığının çoğuna ihtiyacı vardır. Yaklaşık 7 gün içinde kök salmaya başlar. Haftada en fazla 1 2 kez sulamak yeterlidir ancak derin sulamada dikkatli olun.

Fesleğen çiçeği her gün sulanır mı?

Fesleğen bakımı için haftada 1 kez sulamanız yeterlidir. Ancak bitkiniz çok güneş ışığı alan bir yerdeyse sulama aralığınızı haftada 2 güne çıkarabilirsiniz.

Fesleğen nerede durmalı?

Fesleğenlerinizi mutlaka güneş gören yerlerde yetiştirmelisiniz. Güneş ışığını seven bir bitki olan fesleğen için cam kenarları, pencere pervazları, balkonlar ve teraslar uygun olacaktır.

Fesleğeni canlandırmak için ne yapmalı?

Kurumuş fesleğenin kök kısmına buz koyun ve üzerine sıcak su dökün. Birkaç kez bu işlemi tekrarlayın. Bu şoklama yöntemi sayesinde bitkiniz tekrar canlanır.

Fesleğen nasıl hızlı büyür?

Günde en az 4 saat güneşte kalmalıdır. AMa ilk ekimden sonra yakıcı öğlen güneşinden uzak tutulmalıdır.Temiz hava da önemlidir. EKilirken fideler arasında en az 20 cm bırakılmalıdır ki, hava sirkülasyonu sağlansın ve bol oksijenle bitkimiz daha çabuk büyüsün. Bahçeye ekilen fesleğen aynı zamanda saksıda da yetişir.

Fesleğen çiçek açarsa ne olur?

Peki, fesleğen çiçek açar mı dersiniz? Evet, gerçekten de fesleğen çiçek açan bir bitkidir. Fesleğen çiçeği yazın ve sonbaharda beyaz, pembe ve sarımsı beyaz tonlarında açar ve içerisinde kendi tohumlarını taşır. Fesleğen anlamı açısından da kokusu gibi derin ve yoğundur.

Fesleğen kurumaması için ne yapmalı?

Kurumaya başlaması az su verdiğinizi gösterir. Fesleğenin yapraklarını sulamayın, bitkinin dibinden doğru su vermek daha doğru olacaktır. Fesleğeni bahçede yetiştirecekseniz mayıs ayında, saksında yetiştirecekseniz tohumlarını mart ayında ekmelisiniz.

Fesleğen neyi sever?

Fesleğen fidesini geniş bir saksıya almanız gerekir. Bunun için öncelikle fesleğene uyum sağlayan toprağı seçmelisiniz. Fesleğen, mineral açısından zengin ve besleyici toprakları sever. Suyu geçirme özelliğinin de olması gerekir.

Fesleğen evde ne işe yarar?

Fesleğen tüketmek, bağırsak ve sindirim sisteminizi düzenler; şişkinlik, mide krampı ve sindirim problemlerini gidermede yardımcı olur. Fesleğeni kurutarak kavanoza koyup et yemeklerinde, makarnalarda ve salatalarda baharat olarak kullanabilirsiniz. Mis kokuludur kokusuyla bulunduğu ortama hoş bir his verir.

Fesleğen ömrü ne kadar?

Serin, rutubetsiz ve güneş almayan bir yerde muhafaza edilmelidir. Raf ömrü serin ve rutubetsiz yerde imal tarihinden itibaren 1 yıldır.

1 Euro Kaç TL