Giresun Karagöl Yaylası

Giresun Karagöl Yaylası Giresun Karagöl Yaylası

Giresun Karagöl Yaylası



Giresun Karagöl Yaylası nın rakımı kaç?

Giresun'un en yüksek ikinci dağı olan Karagöl Dağlarında birçok oba bulunmaktadır. Dağın kuzeybatısında Ordu ili sınırına yakın olan bölgede Elmalı, Bozat Taşı ve İnboynu Obalarıyla, 3107 metrelik Karagöl Tepesinin hemen altında bir buzul gölü olan Aygır Gölü bulunmaktadır.

Karagöl Yaylası nerenin?

Karagöl Yaylası, Sakarya ili, Taraklı ilçesi sınırlarındaki yayladır. İlin büyük yaylalarından olan Karagöl 567 hektar büyüklüğe, 1.100 m yüksekliğe sahiptir. Sakarya merkeze 99 km, Taraklı'ya 6 km'si stabilize, 22 km uzaklıktadır.

Giresun Karagöl Dağı kaç metre?

Ordu, Giresun Sivas sınırlarının birleşme noktasında bulunan Karagöl Dağları üzerinde Karagöl Tepesi 3137 metre, Kırklar Tepesi 3040 metre, Giresun Şebinkarahisar arasında yer alan Erimez Dağının yüksekliği 2701 metre, Kümbet yaylasındaki Gök Tepe 2440 metre, Bektaş yaylasının üzerindeki Yörücek Tepesi 2313 metre ve ...

Karagöl buzul gölü nerede?

Karagöl Niğde ilinde, Bolkar Dağları üzerinde bulunan buzul sirk gölü.

Türkiye'nin en yüksek yaylası nerede?

Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize

Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.


Karagöl Yaylası telefon çekiyor mu?

Kamp alanında tuvalet var. Elektrik var mı? Telefon çekiyor mu? Telefon çekiyor.

Karagöl hangi köyde?

Özet : Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları'nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları'nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Yönetim bakımından Artvin ilinin Borçka İlçesi sınırlarında kalan gölün, ilçe merkezine uzaklığı 25 km dir.

Karagöl doğal mı?

Karagöl; Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan doğal bir göldür. Yer aldığı arazi bakımından volkanik domlar arasında kalmış olan Karagöl, küçük ölçekli bir krater gölüdür. Karagöl Tabiat Parkı bu gölün çevresine kurulmuştur.

Karagöl nasıl oluştu?

Yamaçtan kopan heyelan materyali Savgule Vadisinin önünü kesmesiyle bir göl ortaya çıkmıştır. Heyelan setinin Savgule Deresi tarafındaki bölümü üzerinde biriken sularla biri büyük diğeri küçük iki göl oluşmuştur. Küçük gölün alanı yaklaşık 7 dönüm kadar olup dairesel bir forma sahiptir.

Karagöl nasıl bir göldür?

Karagöl, 35 dekarlık minik bir gölüdür. Gölün oluşumunun incelenmesi ve araştırılması sonucunda, fay aynasında oluşan bir heyelan gölü olduğu anlaşılmıştır. İçerisinde yüzen ördekleri, yapraklarını suya eğmiş söğüt ağaçları ile bir fotoğraf karesini andırıyor bizlere. Ayrıca Karagöl'ün mitolojide'de yeri bulunuyor.

Karagöl hangi dağda?

Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları'nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları'nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Yönetim bakımından Artvin ilinin Borçka İlçesi sınırlarında kalan gölün, ilçe merkezine uzaklığı 27 km dir.Bir heyelanla meydana gelen göl, deniz seviyesinden 1450-1480 m aralığında yer alır.

Karagöl volkanik mi?

Karagöl volkanik domlar arasında kalmış küçük bir göldür ve şu ana kadar alg florasına yönelik bir çalışma yapılmamıştır.

Karagöl kaç tane?

Bu kez sizleri Karadeniz'in en doğusu, yeryüzündeki başka bir cennet olan Artvin'deki Borçka Karagöl Tabiat Parkı'na götüreceğim. Hiç gitmeseniz de duymuşsunuzdur. Artvin'de iki Karagöl var; biri Borçka, diğeri Şavşat'ta yer alıyor.

Karagöl gölü karstik mi?

Karagöl, Antalya ili, Elmalı ilçesi sınırlarında bulunan kurutulmuş karstik göl.

Ordu Karagöl Yaylası Nerede?

Karagöl Yaylaları - Giresun

Dereli ile Bulancak ilçelerinin en güney ucunda, Ordu, Giresun ve Sivas il sınırlarının birleşme noktasında bulunan Karagöl Dağları (3.107 metre) ve burada sirk (buzul) gölü karakterine sahip Karagöl isimli gölün çevresinde kurulmuş yaylalardır.


En çok yayla hangi ilde?

Gümüşhane'de 320 köy, 430 yayla bulunduğunu belirten Memiş, şöyle devam etti: "Bilinenin aksine, Doğu Karadeniz'de en fazla yaylaya sahip olan il, Gümüşhane. Karadenizli hemşehrilerimizin kullanmış olduğu yaylaların bir çoğu, aslında, mülki taksimatta Gümüşhane'ye bağlı.

Karadeniz'de Hangi yaylaya gitmeli?

Kaçkar Yaylası, Rize

Rize'de bulunan Kaçkar Yaylası da onlardan biridir. 1994 yılından günümüze kadar milli park statüsünü koruyan Kaçkar Yaylaları, Türkiye'nin en güzel 10 yaylası listemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde konumlanan yayla, 2400 metre yükseklikte yer alıyor.


Türkiye'nin en güzel yaylası nerede?

Doğa harikası bir yer. Kamp alaninda tuvalet ve çadır alanında elektrik prizleri mevcut.

Karagölde tuvalet var mı?

Trekking yapmak isterseniz; Kemaller köyü güzergahından başlayarak, 2 saat sürecek keyifli bir yürüyüş sonrasında Karagöl Yaylası'na ulaşabilirsiniz. Çam, meşe, köknar ve kayın ağaçlarının oluşturduğu ormanlık alanlar, yaylaya apayrı bir hava katmaktadır. Kamp alanına girişler ücretlidir.

Karagöl Yaylası ücretli mi?

》Karagöl 'de mangal üstü dışında ateş yakılması yasaktır. 》 Karagöl 'de kamp yapmak yasaktır.

Karagöl Yaylasında mangal yasak mı?

Karagöl Mesire Alanı, Tantalos efsanesiyle ünlenen Karşıyaka İlçesi'ndeki Yamanlar Dağı'nda 810 metre yükseklikte ve 35 hektarlık bir krater gölünün çevresinde oluşmuş bir doğa harikasıdır.

Karagöl yapay mı?

Karagöl mesire alanında çok güzel bir yürüyüş parkuru var. Parkur biraz kısa ama çok keyifli. (Çubuk Karagöl yürüyüş parkuru 800-1000m civarındadır) Rakım 1630 metre, gölün derinliği ise oldukça şaşırttı beni 60-70m civarındaymış. Gölün bir krater gölü olduğu bilgisi mevcut.

Karagöl de ne yapılır?

Bu konuda yaz dönemi içerisinde sabah saat 08.00 ile 20.30 arası ziyaret etmek mümkün. Kış Döneminde ise bireysel yapılacak olan ziyaretler konusunda sabah 08.00 ile başlayan ziyaret saati akşam 18.00'a kadar devam etmektedir.

Karagöl ne kadar derin?

Köyün battığı yerde oluşan gölün suyunun rengi siyah olduğundan göle Karagöl denir (Ayva, 2001: 255). Yukarıdaki efsanede Hz. Hızır'a köylülerin yardım etmemesi bu olumsuz sonucu hazırlamıştır. Nitekim sonuçta köyün suya gark olmasıyla birlikte oluşan göl kara ile adlandırılmıştır.

Karagöl kaça kadar açık?

Piknik, doğa yürüyüşü, dağ tırmanışı, flora ve fauna izleme, manzara seyir, sportif olta balıkçılığı vb. faaliyetler, Tabiat Parkı içinde kontrollü bir şekilde yapılabilecek faaliyetlerdendir. Tabiat Parkı günümüzde yoğun olarak, özellikle haftasonları, piknik amacıyla kullanılmaktadır.

Neden Karagöl?

Karagöl (Çubuk): Kavak ve Yıldırım Dağı eteğinde, Çubuk ilçesi sınırları içinde bulunan, yaklaşık 2 hektar (0,2 km²) alana sahip, maksimum 5,5 m, ortalama 4 m derinliği olan heyelan set gölüdür. Etrafında 10 hektarlık bir bölümü Tabiat Parkı olarak tescil edilmiştir.

Karagöl Tabiat Parkında ne yapılır?

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ve ilkbaharın gelmesiyle uykusundan uyanan ayı yiyecek bulabilmek için mesire alanına indi. Aç kaldığı düşünülen ayı Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan Karagöl Mesire Alanı'na indi.

Karagöl gölü yapay mı doğal mı?

Karagöl - Antalya, Elmalı Polyesinde kurutulan eski karstik göl.

Karagöl de ayı var mı?

Artvin'e gitmeyen yeşil gördüm demesin. Bu kadar ağacın ve yeşilin bir arada olduğu nadir mekanlardan bir tanesidir. Gidilmesi, görülmesi havasının teneffüs edilmesi hem göz hem ciğer hemde beyninize iyi geleceğini söyleyebilirim.

Karagöl nereli?

Karagöl Milli Parkı Volkanik olaylar sonucunda oluşmuş olan Karagöl bir krater gölüdür. Doğal yapısı muhafaza edilen bölgeye araçla giriş yok.

1 Euro Kaç TL