HGS yoksa ne yapmalı?

HGS yoksa ne yapmalı?, HGS si olmayan ne yapacak?, HGS etiketi olmazsa ne olur?, E devlet üzerinden HGS alınır mı?, Şubeye gitmeden HGS nasıl alınır?, HGS siz otobandan geçilir mi?


HGS yoksa ne yapmalı?

HGS si olmayan ne yapacak?, HGS etiketiniz varsa girişte ve çıkışta etiket tipinize göre HGS gişelerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz bulunmuyorsa, girişte Nakit gişelerinden bilet alıp, çıkış gişelerinde biletinizi gişe görevlisine vererek sistem tarafından hesaplanan ücreti Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak ödeyebilirsiniz.

HGS si olmayan ne yapacak?

HGS si olmayan ne yapacak?, HGS etiketiniz varsa girişte ve çıkışta etiket tipinize göre HGS gişelerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz bulunmuyorsa, girişte Nakit gişelerinden bilet alıp, çıkış gişelerinde biletinizi gişe görevlisine vererek sistem tarafından hesaplanan ücreti Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak ödeyebilirsiniz.

HGS etiketi olmazsa ne olur?

HGS etiketi olmazsa ne olur?, HGS alınmadan ya da HGS eksik bakiyeyle köprüden ya da otoyol geçişlerinden geçilirse ceza sistemi devreye girer ve araç sahibi maddi bir cezaya tabi tutulur. Bu cezanın bekletilmeden ödenmesi gerekir.

E devlet üzerinden HGS alınır mı?

E devlet üzerinden HGS alınır mı?, Öte yandan üzerinde HGS kayıtlı olan bir araçta HGS etiketi takılı olmadığı için tahsilat yapılamadığında yine bir ceza uygulanmıyor. Geçiş ücreti bakiyeden düşülüyor. Bakiye yetersiz ise bu durumda ceza söz konusu oluyor.

Şubeye gitmeden HGS nasıl alınır?

Şubeye gitmeden HGS nasıl alınır?, Geçiş ihlallerine ait HGS sorgulama işlemleri e-devlet ya da Karayolları Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden yapılabilir. Ceza ile karşılaşmamak için 15 günlük süre takip edilmelidir. HGS borç ve ceza ödeme işlemleri de bakiye yükleme kanalları üzerinden ve anlaşmalı finans kuruluşu aracılığı ile yapılabilir.

HGS siz otobandan geçilir mi?

HGS siz otobandan geçilir mi?, HGS etiketinizi almak için Yapı Kredi İnternet Şube ya da Yapı Kredi Mobil'den başvurunuzu hemen yaparak HGS etiketine sahip olabilirsiniz. Ayrıca size en yakın Yapı Kredi şubesine ruhsat ve kimliğinizle uğrayarak anında HGS etiketinizi alabilir ve aracınıza yapıştırabilirsiniz.

PTT'ye gitmeden HGS nasıl alınır?

PTT'ye gitmeden HGS nasıl alınır?, HGS gişesi bulunan köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan geçerseniz, geçiş ücretinin 5 katı kadar ceza ödemek durumundasınız. Buna ek olarak geçiş ücretini de ödemeniz gerekir. Bakiyeniz yetersiz olduğunda da HGS kaçak geçiş cezası ile karşılaşılır.

Ücretli yoldan geçtim ne yapmalıyım?

Ücretli yoldan geçtim ne yapmalıyım?, Köprü ve otoyollardan geçişlerde HGS ya da OGS kullanma zorunluluğu var. HGS, PTT şubelerinden verilmektedir. Fakat PTT şubelerine gitme fırsatı bulamayan vatandaşlar bankalardan da HGS alabilirler. Ayrıca bankalar aracılığı ile HGS kartına kredi yükleme işlemi de gerçekleştirebilirler.

Internet üzerinden HGS alınır mı?

Internet üzerinden HGS alınır mı?, İhlalli geçiş yapan araç sahipleri, 6001 sayılı Kanun uyarınca, geçiş tarihini izleyen 15 (On beş) gün içinde geçiş ücretini cezasız ödemek için aşağıdaki bankalara başvurabilirler. Ödeme için “Araç Plaka Bilgisi” ve varsa “İhlalli Geçiş Numarası” belirtilmesi yeterli.

HGS almaya gerek var mı?

HGS almaya gerek var mı?, HGS yükleme, HGS borç ödeme ve HGS başvuru işlemlerinizde Garanti BBVA Mobil ve İnternet seçeneklerini kullanarak online HGS işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ilk defa HGS nasıl alınır?

Ilk defa HGS nasıl alınır?, Ülkemizde neredeyse bütün köprü ve otoyol gibi paralı girilen yolların ücretlerini ödeyebilmek için Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) dahil olunması gerekmektedir. Bu sisteme dahil olmadan paralı otoyolları ve köprüleri kullanmanız durumunda ise ceza ile karşılaşırsınız.

HGS cama yapıştırmaya gerek var mı?

HGS cama yapıştırmaya gerek var mı?, HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir. Araç marka ve modeline göre daha fazla bilgiyi http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

Araç satılınca HGS ne olur?

Araç satılınca HGS ne olur?, Araç Satarken HGS Ne Olacak? Aracın satışı sırasında HGS'yi devretmek mümkün değildir. HGS'nin iptal edilmesi gerekir. Aksi durumda aracın yeni sahibinin HGS etiketiyle kaçak geçiş yapması vb. sorunlar yaşandığında HGS sizin üzerinizde kayıtlı olacağından ceza işlemlerine de siz maruz kalırsınız.

1 Euro Kaç TL
Liman Ayık Yaşam
Liman Ayık Yaşam