Hukuki tağyir ne demek?
Tağyir ne demek?, 3) Hukuki tağyir: Belli bir sosyo-ekonomik işlevi olan bir malın, insan faaliyeti ile başka bir sosyo-ekonomik işlevi olan bir mal durumuna getirilmesidir.
Tağyir ne demek?
Tağyir ne demek?,
3) Hukuki tağyir: Belli bir sosyo-ekonomik işlevi olan bir malın, insan faaliyeti ile başka bir sosyo-ekonomik işlevi olan bir mal durumuna getirilmesidir. Hukukilik ne demek hukuk?
Hukukilik ne demek hukuk?,
Sözlükte “değiştirmek” mânasına gelen tağyîr “kelimelerde harekeleme ve noktalama hataları yapmak” anlamında kullanılmıştır. Hukuki mutalaa ne demek?
Hukuki mutalaa ne demek?,
Hukukîlik, kanunîlik, kanuna uygun olmak anlamını aşan bir anlamı ifade etmek için kullanılması gereken bir terimdir. Hukukîlik, kişi-toplum/ kamu menfaatlerinin dengelenmesini sağla- mak yönüyle meşruiyet anlamına da gelmek- tedir. Hukuki müessese ne demek?
Hukuki müessese ne demek?,
UZMAN GÖRÜŞÜ (HUKUKİ MÜTALAA) NEDİR? Davacı taraf veya vekili, dava açmadan önce veya dava açtıktan sonra yargılama sırasında, haklılıklarını ispat ve hukuki açıklamaları güçlendirmek amacıyla konusunda uzman bir hukukçudan (akademisyenden) bilimsel amaçlı yararlanabilir. Hukuku tağyir ne demek?
Hukuku tağyir ne demek?,
Müessese; sermayesinin tamamı bir iktisadi devlet teşekkülüne veya kamu iktisadi kuruluşuna ait olup, ona bağlı işletme veya işletmeler topluluğudur. Tağrir ne demek islam hukuku?
Tağrir ne demek islam hukuku?,
3) Hukuki tağyir: Belli bir sosyo-ekonomik işlevi olan bir malın, insan faaliyeti ile başka bir sosyo-ekonomik işlevi olan bir mal durumuna getirilmesidir. Hukukilik ilkesi nedir?
Hukukilik ilkesi nedir?,
Sözlükte “bir kimseyi yanıltmak, aldatmak, tehlikeye atmak” anlamındaki tağrîr fıkıh terimi olarak satım, icâre vb. ivazlı akidlerde taraflardan birinin ya da onunla irtibatlı üçüncü kişinin söz veya davranışı ile diğer tarafı kasten aldatmasını ifade eder. Hukukta ısdar etmek ne demek?
Hukukta ısdar etmek ne demek?,
Hukukilik ilkesi, yasalarla belirlenmiş vergileme kurallarının genel hukuk kurallarına uygun olmasını ifade etmektedir. Bu anlamda hukukilik ilkesi, kanunilik ilkesinin üstünde ve kanunilik ve adalet ilkelerini de kapsayan, içine alan bir ilkedir. Hukukta sübuta ermek ne demek?
Hukukta sübuta ermek ne demek?,
TANIM: Promulgation veya Türkçesiyle ısdar, bir kanunun resmî bir ilân ile yürür- lüğe konulması işlemidir. Mütalaaya ne demek?
Mütalaaya ne demek?,
Kökeni: "Sübut" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "ثبوت" (ṯubūt) kelimesinden türetilmiştir. Anlamı: "Sübut" kelimesi, bir şeyin varlığını veya doğruluğunu ispat etme veya kanıtlama anlamına gelir. Bu kelime, bir iddianın veya tezin geçerli olduğunu gösterme eylemini ifade eder. Mütalaa talebi ne demek?
Mütalaa talebi ne demek?,
İlgili literatürde “vazgeçilmez, devredilemez ve indirgenemez insanî değerler” anlamına gelen bu terimle insanın yaşama hakkı, din ve vicdan özgürlüğü, aile kurup çoğalma hakkı, aklî melekelerini koruyup geliştirme hakkı ve mülkiyet hakları korunma altına alınmıştır. Mütalaa ederim ne demek?
Mütalaa ederim ne demek?,
Esas hakkında mütalaa; delillerin duruşmada ortaya koyulması evresinden sonra, “delillerin tartışılması” aşamasında iddia makamını temsil eden Cumhuriyet savcısının ceza davasının esası hakkındaki beyanıdır.