Kestane Çeşitleri

Kestane Çeşitleri Kestane Çeşitleri, Kaç çeşit kestane türü vardır?, Hangi kestane daha iyi?, Türkiye'de kestane ağacının kaç değişik türü vardır?, Türkiye'de en iyi kestane nerede yetişir?, Türkiye'de kaç tane kestane türü vardır?, Hangi ilin kestanesi meşhur?

Kaç çeşit kestane türü vardır?

Marrone çeşidi iri taneli ve en yüksek kaliteye sahiptir. Hacıömer ve Hacıibiş yayvan gelişme gösteren iyi kalitedeki diğer kestane türleridir. Mahmutmolla ve Sarıaşılama taze tüketime ve hamur yapımına uygundur. Osmanoğlu ise kestane şekeri imalatına en uygun çeşitler arasındadır.

Hangi kestane daha iyi?

Türkiye' de yetişen tek tür olan Anadolu kestanesi ( Castanea Sativa ), Kuzey Anadolu kıyılarından Marmara Bölgesi' nin içlerine ve Ege' ye kadar geniş bir alana yayılır.

Türkiye'de kestane ağacının kaç değişik türü vardır?

Kestane üretim ve tüketimi

Kestane Türkiye'de en çok Aydın ilinde yetiştirilir. Ege Bölgesi toplam üretimde yaklaşık %70 payla ilk sıradır. Aydın'dan sonra, İzmir, Kastamonu ve Sinop kestane üretiminde ön plana çıkan illerdir.


Türkiye'de en iyi kestane nerede yetişir?

Ülkemizin birçok bölgesinde yetişen kestane ağacı mevcuttur. Fakat ülkemizde kestane üretiminin en fazla yapıldığı bölge Ege Bölgesidir. Anadolu kestanesi Türkiye'de yetişen tek kestane türü olarak bilinmektedir.

Türkiye'de kaç tane kestane türü vardır?

Kestane şekeri, kestane ve şekerli şerbet karışımı bir tatlı. Bursa'nın meşhur tatlılarından bir tanesidir. Kestane şekeri Bursa ili sınırları içindeki Uludağ'da yetişen kestanelerden yapılmaktadır.

Hangi ilin kestanesi meşhur?

Kestane alırken dikkat edilecek hususlar şunlardır: 1-Dış görünüşü kestane gibi olmalıdır bir yüzü düz diğer yüzü bombeli olmalıdır. 2- Rengi mat olmamalıdır,parlak olmalıdır. 3-Çimlenmemiş ve çürümemiş olmalıdır. 4-Kabuğu sert olmalıdır.

Kestane seçimi nasıl yapılır?

Gerçek kestane, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahiptir. Kestanenin kabuğunda ezik, çatlak veya delik olmamalıdır. Kestanenin yüzeyinde, ipeksi bir tüylenme varsa, bu gerçek kestanenin bir göstergesidir. Gerçek kestane, sert ve dayanıklı bir yapıya sahiptir.

Gerçek kestane nasıl anlaşılır?

Zonguldak ormanlarında belki dünyanın en lezzetli kestanesi ''kuzu kestanesi'' yetişmekte olup, mevsiminde toplanan kestane suda haşlanarak ''tuzlama'', bütün olarak fırında kavrulmasıyla ''kavşak'', çizilerek ateşte pişirilmesiyle kebap (kömme) biçiminde değerlendirilr veya kurutularak saklanır.

Kuzu kestanesi ne demek?

Kuzey Anadolu ve Marmara Bölgesi'nde yayılış gösterir. Türkiye'de doğal olarak yetişen tek kestane türü olan "Anadolu kestanesi" 30 m boya erişebilen, geniş tepeli bir ağaçtır.

Türkiye'de yetişen ilk kestane türü nedir?

Sarıaşlama (51111):Ağacı Orta kuvvette yarı dik gelişir. Verimli çeşittir. Meyveleri orta iri-iri, genişçe oval, meyve kabuğu ince kahverengi meyve eti krem renginde , kaliteli bir çeşittir. Sofralık tüketime ve kestane hamuru yapımına uygun bir çeşittir.

SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL