Kuymak nedir ve nasıl yapılır?
Kuymak nedir ve nasıl yapılır?,
Artvin usulü
Kaymak yandıktan sonra yavaş yavaş mısır unu ilave edilir. Mısır unu ilave edildikten sona kaymakla beraber kavrulur ve bazen azar azar ılık su koyulur. Un kavuruldukça yavaş yavaş da yağ çıkmaya başlar. Sonra da tabağa konulup servis edilir. Kuymak ve mıhlama aynı şey mi?
Kuymak ve mıhlama aynı şey mi?,
Peynir Kullanımı: Mıhlamanın aksine kuymak, peynirsiz yapılabilir. Iğdır'da yapılan kuymak, yalnızca tereyağı ile yapılır. Artvin'de ise kuymağın ana malzemesi yöreye özgü kaymaktır. Trabzon kuymağında minzi peyniri ya da imansız peynir kullanılır; muhlama ise Erzurum telli peyniri ile yapılır. Kuymak diğer adı nedir?
Kuymak diğer adı nedir?,
Kuymak ile ilgili yanıtı merak edilen ve bulmacalarda çıkan sorulardan bir tanesi kuymağın diğer adıdır. Kuymağın diğer adı 7 harfli olan "Mıhlama" kelimesidir. Kuymak en iyi hangi peynirle yapılır?
Kuymak en iyi hangi peynirle yapılır?,
Mısır unu az kavrulmalı, kavrulurken sürekli karıştırılmalı çünkü çabuk yanabilen bir un. Muhlama için kullanılan peynir kuymak peyniri diye de bilinen Trabzon kolot peyniri, fakat elimizde yoksa dil peyniri, yağlı çeçil peyniri, hatta kaşar bile kullanabiliriz. Kuymak sütle mi suyla mı?
Kuymak sütle mi suyla mı?,
Şefin Önerisi: Kuymak yapımında tereyağının yakılmadan eritilmesi ve hafif köpürmesi gerekiyor. Kullanacağınız peynirin tuz oranına göre tuz ilave etmelisiniz. Dilerseniz su yerine süt de koyabilirsiniz. Kuymak sıcak su mu soğuk su mu?
Kuymak sıcak su mu soğuk su mu?,
Tereyağı tavaya alınır eritilir. Eriyen yağın üzerine mısır unu eklenilir ve 2-3 dk kavrulur. Fotoğrafta da gösterdim göz göz olmaya başladığında kaynamakta olan sıcak su eklenip karıştırılır. Kuymak nasıl yapılır Mıhlama tarifi?
Kuymak nasıl yapılır Mıhlama tarifi?,
Un kavrulunca 1 su bardağı suyu ekleyin, koyu kıvam alana kadar karıştırın. Sonra kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar sürekli karıştırın. Burada kolot peyniri gibi eriyen farklı peynirlerden de kullanabilirsiniz. Peynirlerde eridikten sonra hazır olan kuymağı sıcak olarak hemen servis yapın. Mıhlama içinde ne var?
Mıhlama içinde ne var?,
Mıhlama ya da Kuymak; Samsun'dan Artvin'e yani Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Artvin, Çorum, Sivas, Tokat , Amasya illerinde çok popüler olan bir yemektir ve Karadeniz Bölgesi'ne ait bir yemek çeşididir. Gürcistan, Dağıstan, Azerbaycan ve Kafkasya'nın bazı bölgelerinde de çok popülerdir. Mıhlama hangi ülkeye ait?
Mıhlama hangi ülkeye ait?,
Kuymak tarifi için tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin. Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Ardından bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin. Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin. Kuymak kavrulur mu?
Kuymak kavrulur mu?,
Münüre Narman | Muhlamanın aksine kuymak, peynirsiz yapılabilir. Iğdır'da yapılan kuymak, yalnızca tereyağı ile yapılır. Peynirsiz kuymak olur mu?
Peynirsiz kuymak olur mu?,
Mısır unu renk alınca suyu karıştırarak 3 seferde ekleyin. Altını kısıp peyniri iri parçalar halinde ekleyin. Karışımın sıcaklığı ile peynirin erimesini bekleyin, servis öncesi altını kapatıp karıştırın. Servis edin. Kuymak nasıl yapılır 2 kişilik?
Kuymak nasıl yapılır 2 kişilik?,
İkisi de Karadeniz bölgesi yöresine ait bir yiyecektir. Trabzon'da kuymak, Rize'de mıhlama daha fazla tercih edilir. En önemli fark Kuymakta önem arz eden malzeme mısır unu iken, Mıhlamada en önemli malzeme peynirdir. Her iki yiyecekte mısır unu, peynir ve tereyağ dan yapılır.