Mardin Yöresel El Sanatları

Mardin Yöresel El Sanatları Mardin Yöresel El Sanatları, Mardin yöresine ait el sanatları nelerdir?, Hangi geleneksel el sanatları yapılmaktadır?, Gaziantep'in yöresel el sanatları nelerdir?, Urfa el sanatları nelerdir?, Telkari sanatı nasıl?, Mardin yiyecek olarak neyi meşhur?

Mardin Yöresel El Sanatları

TAŞ İŞÇİLİĞİ VE MARDİN TAŞI ÖZELLİĞİ BAKIRCILIK VE KALAYCILIK. İĞNE OYALARI, MİDYAT NAKIŞI, OYACILIK, BASMACILIK. TESTİCİLİK-ÇANAK VE ÇÖMLEKÇİLİK. SEMERCİLİK - NALBURCULUK.

Mardin yöresine ait el sanatları nelerdir?

Özellikle somut olmayan kültürel miras olarak el sanatlarından gümüşçülük, kuyumculuk, bakırcılık, kalaycılık ve semercilik gibi birçok farklı el sanatlarını bünyesinde bulundurmaktadır. El sanatlarından biri olan telkâri sanatı, geçmiş yıllardan beri Mardin bölgesinde el ile işlenen gümüş işleme sanatıdır.

Hangi geleneksel el sanatları yapılmaktadır?

Bu yelpaze içinde dokumacılık, halıcılık, işlemecilik, oyacılık, kilimcilik, kolancılık, örgücülük, örücülük, nakışlı çul dokumacılığı, tentenecilik, tülü yapımı, yazmacılık, yorgancılık ve hallaçlık gibi geleneksel alanlar bulunur.

Gaziantep'in yöresel el sanatları nelerdir?

Geleneksel Gaziantep El Sanatlarını; Sedefçilik, Bakırcılık, Kutnuculuk, Aba Dokumacılığı, Yemenicilik, Antep İşi El İşlemeciliği, Gümüş İşlemeciliği, Antep kilim ve halı dokumacılığı, Küpçülük, Kuyumculuk, semercilik, müzik aletleri yapımcılığı olarak sıralayabiliriz.

Urfa el sanatları nelerdir?

Telkari, ince gümüş tellerin birleştirilmesinden ibaret olan bir gümüş işleme sanatıdır. Bir altın veya gümüş tel ya da levhadan, özel bir alet ile, elde edilmiş tane veya kürelerden ibaret olan telkari'deki aynı optik etki aynı kalınlıktaki 2 ya da daha fazla telin örülmesi ile elde edilebilir.

Telkari sanatı nasıl?

Soğan Kebabı, Kibbe (İşkembe Dolması), Dobo, Zingil ve İrok (Mardin usulü içli köfte) şehrin en ünlü yöresel yemekleri arasında. Ancak bu arada “Kaburga Dolması”, “Sembusek”, Alluciye (Erik Yahnisi), Firkiye, Killice (Mardin Çöreği) ve tatlılardan Harire'yi de denemenizi tavsiye ederiz.

Mardin yiyecek olarak neyi meşhur?

Başlıca el sanatları arasında minyatür, çini, hat, tezhip, ebru, ahşap oymacılığı, cam süslemeciliği, duvar resimleri işlemeciliği, metal işlemeciliği, taş işleme, takı tasarımı, dokuma ve gümüş işlemeciliği bulunmaktadır.

El sanatları dalları nelerdir?

EL SANATLARI

Kütahya'nın zengin kültürünün önemli bir parçasını da el sanatları oluşturur. Kütahya'da geleneksel el sanatlarının yanı sıra yalnız bu yöreye özgü el sanatları da yaşamaktadır.


El sanatları nerede meşhurdur?

Trabzon ve çevresinde geleneksel el sanatları olarak,hasır bilezik yapımı,telkari, taş ve ahşah işçiliği, dokumacılık, bakırcılık, bıçakçılık, yorgancılık gibi sanatlar yapılmaktadır. Bakırcılık gibi, bölgenin en eski el sanatlarındandır.

El sanatları hangi yöreye aittir?

Adana'da az da olsa yaşatılmaya çalışılan el sanatlarını şöyle sıralayabiliriz; kalaycılık, bıçakçılık, demircilik, ahşaptan obje ve küçük araç-gereç yapımı, su kabağından süs eşyası ve kurna yapımı, tespih yapımı, dokumacılık, geleneksel Türk işi, oya örücülüğü, ahşap oymacılığı, semercilik ve tenekeciliktir.

Malatya el sanatları nelerdir?

İlimizde gerek yaşayan gerekse yok olmaya yüz tutmuş çeşitli geleneksel el sanatları bulunmaktadır. Bu el sanatları içerisinde en yaygın olanları ipek dokumacılığı, taş ve mozaik işlemeciliği, buğday sapı ve kamış sepet örücülüğü, ney yapımı, ayakkabıcılık, iğne oyacılığı, yorgancılık, dericilik vb. sanatlar yer alır.

1 Euro Kaç TL