Muhayyile Ne Demek

Muhayyile Ne Demek Muhayyile Ne Demek, Muhayyile ne demek TDK?, Felsefe muhayyile ne demek?, Muhayyile gücü ne demek?, Romancıların muhayyilesi ne demek?, Hayal ve muhayyel ne demek?, Muhakemat kelime anlamı nedir?

Muhayyile Ne Demek



Muhayyile ne demek TDK?

Muhayyile TDK Sözlük Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı vakit muhayille kelimesi adına, 'Hayal gücü' kelime grubu olarak ön plana çıkmaktadır. Kişinin herhangi bir konu hakkında yaratmış olduğu fikir ve düşünceler bütünü olarak da ifade etmek mümkün.

Felsefe muhayyile ne demek?

Muhayyile, sosyolojik düşünme tarihinin en özel alanlarından biridir. Muhakeme, tahkik etme, analiz yapma, yorumlama, anlama uğraşlarıyla yakından ilgili olan muhayyile, gerçeği yeniden kurma, onu kavrama, onun ardındaki ilişkileri ve nedenleri araştırma adımıdır.

Muhayyile gücü ne demek?

Hayal gücü ve muhayyile gücü, bir insanın herhangi bir olay, durum, kişi, nesne ve kavramlardan yola çıkarak oluşturmuş olduğu tüm yaratıcı düşünceler ve fikirler bütünüdür. Muhayyile ile muhayyile gücü yerine hayal gücü ve tahayyül gücü ifadeleri de kullanılabilir.

Romancıların muhayyilesi ne demek?

Arapça kökenli olan muhayyile, üstün hayal kurma yeteneğine denir. Hayal kurmak da bir yetenektir. O yazarlar ki, koca koca ciltli kitapları üstün zekalarını ve hayal güçlerini kullanarak yazarlar. İlham alırlar, oturur yazarlar.

Hayal ve muhayyel ne demek?

Muhayyel kelimesinin kökenine baktığımızda; Hayal edilen ve hayal gücüyle geliştirilen… demektir. “Hayal etmekten” muhayyel yani zihinde canlandırılan, hayal edilen, hayal ürünü olan demektir.

Muhakemat kelime anlamı nedir?

Muhâkemât (muhâkemeler), doğru hüküm verme ,akıl yürütme,yargılama,sorgulama demektir.

Tahayyül etmek ne demek TDK?

Tahayyül etmek kelimesi, hayal etme ve zihinde canlandırma anlamlarına gelen bir kelime çeşididir. Arapçadan dilimize geçen bir kelimedir.

Velut bir muhayyile ne demek?

Çok verimli, çok semereli, çok eser veren: Velût bir muhayyile (Peyâmi Safâ).

Satıh ne anlama gelir?

Arapça kökenli bir sözcük olan satıh, bir nesnenin dış görünüşü anlamına gelir. Bu kelime coğrafya ve geometri gibi bilimlerde terim anlamında kullanılır. Satıh coğrafyada yamaç, geometride ise yüzey demektir.

Vehim dünyası ne demek?

Bir öznenin kendisi veya dış dünyayla ilgili durum ve gerçeklerin farkına vararak onların bilgisini elde etmesine imkân veren duyum ve algılama faaliyeti.

1 Euro Kaç TL