Niksar Çamiçi Yaylası

Niksar Çamiçi Yaylası Niksar Çamiçi Yaylası

Niksar Çamiçi Yaylası



Tokat Niksar Çamiçi Rakım kaç?

ÇAMİÇİ YAYLASI

Niksar; Ünye yolu üzerindedir. Deniz seviyesinden yaklaşık 1350 m. yüksekte bulunan Çamiçi yaylası kente 17 km. uzaklıkta olup, kentin kuzeyine düşer.


Tokat Niksar Ulu Cami kaç yıllık?

Niksar Ulu Camii - Tokat

Melik Gazi Camii adıyla da anılan Niksar Ulu Camii, kitâbesiz olmasına rağmen sözlü geleneğin verilerine göre 540 (1145) yılına tarihlendirilmektedir.


Tokat Niksar ın neyi meşhur?

İlçede yetiştirilen başlıca tahıllar; buğday, arpa ve mısırdır. Bunun yanında şeker pancarı, tütün, ayçiçeği, patates ve mahlep gibi sanayiye ham madde olan ürünlerde üretilmektedir. İlçede en çok yetiştirilen meyveler; üzüm, elma, kiraz, şeftali ve cevizdir. Cevizin Niksar'da önemli bir yeri vardır.

Niksar kim fethetti?

“Danişment” lakabıyla şöhret kazanan Gümüştekin Ahmet Gazi, önce Sivas'ı, daha sonra da Yeşilırmak havzasını fethederek “Danişmentli” devletini kurmuştur. Melik Danişment Gümüştekin Ahmet Gazi, Niksar'ı fethedince, burayı devletin başkenti yapmıştır.

Tokat Niksar ın nüfusu ne kadar?

Niksar nüfusu 2021 yılına göre 63.486. Bu nüfus, 31.565 erkek ve 31.921 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,72 erkek, %50,28 kadındır.

Tokat Niksar ın kaç tane köyü var?

İkinci etap olan Niksar-Ünye arasındaki 50 kilometrelik yol için ise ihale süreci devam etmektedir. Projenin tamamının 2025 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Ancak, projenin yapılmasını engelleyen bazı sebepler de bulunmaktadır.

Tokat Niksar yolu ne zaman bitecek?

Merkez ilçe dahil 12 ilçenin yanında 77 belde ve 632 köy mevcuttur. Merkeze bağlı 41 mahalle, 103 köy ve 9 belde bulunmaktadır. Yüzölçümü bakımından Tokat'ın en büyük ilçesi Zile'dir. En yüksek nüfusa sahip ilçe ise Erbaa'dır.

Tokat'ın en büyük ilçesi neresidir?

Çepniler, Oğuz Türklerinin 24 boyundan birisidir. 1071'de yapılan Malazgirt Savaşı'ndan sonra Çepni Türkmenlerinin ağırlıkta olduğu Dânişmendliler, Anadolu'nun kuzey bölgesinin fethini üzerine almış ve ilk olarak Sivas'ı başkent yapmışlardır. Başkent, daha sonra Niksar'a taşınmıştır.

Tokat Niksar hangi Türk boyundan?

Nar: Tokat, Türkiye'nin en önemli nar üretim bölgelerinden biridir ve bu meyveler yerel pazarlarda ve ulusal ve uluslararası pazarlarda satılmaktadır.

Tokat'ın en meşhur meyvesi ne?

Hititlerden sonra Pers, İskender ve Selevkoslar dönemini yaşayan Niksar, MÖ 3. yüzyılda da Pers asıllı I.Mithridat'ın kurduğu Pontus Krallığı'nın egemenliğine girmiş ve Pontus krallarının yazlık ikametgâhı olmuştur.

Niksarda kimler yaşadı?

Nitekim Malazgirt Zaferinden sonra (26 Ağustos 1071) Anadolu'da Türk fetihlerinin başlamasıyla birlikte Niksar, Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Sultan Alparslan'ın komutanlarından Dânişmend Gazi tarafından fethedilmiş ve Dânişmendliler Devleti'nin başkenti olmuştur.

Tokat Niksar hangi beylik vardı?

Niksar Kalesi'nin Anadolu'daki en büyük ikinci kale olduğuna dikkat çeken Başkan Özcan, “Kale içerisinde geçmişten bu güne yani Pontus krallığı, Roma dönemi, Bizans dönemi, Danişmendliler dönemi ve ve Selçuklular dönemi sonra Osmanlılar döneminden bu tarafa kale içerisinde yapılmış birçok eser var" dedi.

Niksar Kalesi kaçıncı sırada?

Tokat Vilayeti'nin Niksar ilçesinde yer alan Niksar Ovası'nın kuzeyinde Canik Dağları güneyinde ise Dönek Dağı yer almaktadır, ova doğu-batı doğrultusunda uzanmaktadır.

Niksarda nere gezilir?

Reşadiye'de bulunan köylerin 21 tanesi Alevi ve Bektaşilerin yaşadığı köylerdir. Bu köyler; Büşürüm, Beşdere, Bostankolu, Çatköy, Çevrecik, Çakmak, Çayırpınar, Döllük, Dolay, Esenköy, Gökköy, Güllüce, Özen, Öküzlü, Saraykışla, Sazak, Soğukpınar, Yeşilyurt, Toklar, Küçükbesler, Karşıkent'tir.

Tokat Niksar hangi parti?

Köyün adı, 1928 kayıtlarında İpsimara olarak geçmektedir.

Niksar Ovası nerede bulunur?

Kelkit Çayı'nın suladığı ve taşıdığı alüvyonlarla bereketine bereket kattığı Niksar Ovası, Karadeniz Bölgesi'nin en önemli ovalarından birisidir. Tarım arazisi bakımından elverişli bir ovaya sahip olan ilçenin %53'ü orman ve fundalıklarla, %12'si çayır ve meralarla kaplıdır.

Tokat'ın hangi köyleri Alevi?

Tokat Sancağı, 31 Mayıs 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi İcra Vekillerinin aldığı bir kararla bağlı bulunduğu Sivas Vilayeti'nden ayrılarakmüstakil vilayet haline getirilmiştir. 1944'te Artova ve Turhal, 1954'te Almus, 1987'de Pazar ve Yeşilyurt, 1990'da Sulusaray ve Başçiftlik ilçeleri kurulmuştur.

Niksar Günlüce köyü eski ismi nedir?

Karayolları Genel Müdürlüğü'nce ihale edilerek yatırımı yapılan Tokat-Niksar yol yapımı inşaatı Doğuş (%50) – YDA (%50) ortaklığında sürdürülmekte olup hedeflenen bitiş tarihi Aralık 2020'dir.

Tokat Niksar nasıl bir yer?

Sivas - Niksar arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Sivas - Niksar arası toplam 118 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.

Tokat hangi şehirden ayrıldı?

Tarih boyunca Tokat'a birçok isim verilmiştir, bunlardan en çok bilinenler; Comano Pontika, Komana, Evdoksia, Dokia, Dokat, Kah-Cun, Sobaru, Darün-Nusret, Darün-Nasr ve Tokat'tır.

Tokat-Niksar yolunu kim yaptı?

Tokat, Orta Karadeniz Bölgesinin iç kesiminde yer alan, tarihi kültürel ve doğal güzelliklerini koruyarak günümüze kadar taşıyan ender bir Anadolu şehridir.

Sivas Merkez Tokat-Niksar arası kaç km?

Ülkemizde 2007'den 2021'e son 14 yılda dağılan Tokat nüfusuna kayıtlı kişi sayısı, 2007 yılında 1 Milyon 195 bin 638 iken %15 artarak 2021 yılında 1 Milyon 369 bin 948 kişiye ulaştı.

Tokat'ın eski adı nedir?

T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ya da diğer güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama” hizmeti üzerinden alt-üst soy belgenizi oluşturabilirsiniz.

Tokatlilar Karadenizli mi?

Türkiye'de tektonik yapılı ovalardan başlıcaları:

Karadeniz Bölgesi: Erbaa Ovası, Turhal Ovası, Niksar Ovası, Merzifon Ovası. Marmara Bölgesi: Balıkesir Ovası, İnegöl Ovası, Adapazarı Ovası, Bursa Ovası. Ege Bölgesi: Turgutlu Ovası, Söke Ovası, Ödemiş Ovası, Soma Ovası, Akhisar Ovası.


Türkiyede kaç tane Tokatlı var?

Anadolu Selçuklu Devleti'ne ilk bağlanan beylik olan Danişmentliler, 1080 yılında Danişmend Ahmed Gazi tarafından Sivas'ta kurulmuştur. İlk başkenti Niksar olsa da, daha sonra Sivas olmuştur.

Hangi boydan olduğumuzu nasıl anlarız?

Tatlılar: Zile Pekmezi, cevizli şeker sucuğum ( Köme ), Tırtıl Baklavası, Yufka Tatlısı, Zambak Reçelidir. Ayrıca ilimizde bolca yetişen kuşburnu dan reçel, marmelat, nektar ve kuşburnu çayı da yapılır.

Niksar Ovası tektonik mi?

Yetiştirilen tarımsal ürünlerin başında buğday, arpa, mısır, baklagiller, tütün, şekerpancarı, ayçiçeği, patates, soğan, üzüm, mısır, karpuz, tütün ve diğer sebzeler gelmektedir. Büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmaktadır.

Danişmentliler nereden geldi?

TOKAT KEBABI

Tokat Kebabı, Tokat'ta asırlardır bağ evlerinde veya eski Tokat evlerinin iş evlerinde sadece bu kebap için tasarlanmış kebap fırınlarında pişirilip tüketilen geleneksel bir yemektir. "Tokat Kebabı" adını, yıllardır Tokat ilinde kendine has üretim yöntemiyle yapılmasından dolayı almaktadır.


Tokat'ın hangi tatlısı meşhur?

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, kalenin Pontus krallığı döneminde inşa edildiğini ve bunun da milattan önce yaklaşık 300- 350'li yıllara tekamül ettiğini belirterek, "Pontus krallığı Roma, Bizans ve sonrasında da Melik Ahmet Danişmend Gazi'nin burayı fethiyle ve imarıyla ecdat burayı hem kale surlarını ...

Tokat en çok ne yetişir?

Ormanlar daha çok Almus, Reşadiye ve Niksar ilçeleri dolaylarındadır. Karaçam, sarıçam, köknar, gürgen ve sedir gibi ağaç türleri en yaygın olanlarıdır. Bu ağaç türlerinin içerisinde yer yer fındık, kızılcık, yabani erik, elma, ahlat, alıç, gibi türlere de rastlanmaktadır.

1 Euro Kaç TL