Pilav Çeşitleri

Pilav Çeşitleri Pilav Çeşitleri, Kaç çeşit pilav var?, Yöresel Pilavlar nelerdir?, Nelerden pilav yapılabilir?, Pilav nasıl lezzetli olur?, Pilav isimleri nelerdir?, Keşmir pilavı nedir?

Kaç çeşit pilav var?

Bunlar: Acem pilavı, Acem pilavının diğer nevi, fırında pilav, domatesli pilav, Özbek pilavı, bulgur pilavı, yufka pilavı, pilavlı tas kebabı, süzme pilav, adî pilav, yumurtalı pilav, Türkistan pilavı, Kâşgar pilavı, enginarlı pilav, patlıcanlı pilav, kaburgalı pilav, düğün pilavı, diğer nevi bulgur pilavıdır.

Yöresel Pilavlar nelerdir?

Nohutlu, tavuklu, köfteli, hamsili, etli pirinç pilavı çeşitleri; patlıcanlı, garnitürlü, enginarlı, sebzeli pilav çeşitleri; meyhane pilavı, bulgur pilavı; yöresel lezzetlerden vazgeçemeyenlere Acem pilavı, Özbek pilavı, müceddere, Divriği pilavı, perde pilavı, maklube; şehriyeli, greçkalı pilav, iç pilav çeşitleri ...

Nelerden pilav yapılabilir?

Hint mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan keşmir pilavı, 'kashmiri pulao' olarak bilinir. İçerisinde birbirinden farklı baharat ve kuruyemişlerin kullanıldığı bu pilav özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Ana malzemeleri pirinç, safran ve kuru üzümdür.

Pilav nasıl lezzetli olur?

Melek pilavı içerisinde et ve garnitür bulunduran oldukça renkli ve lezzetli bir tarif. İç pilava benzetilen fakat içerisindeki malzemelerle iç pilavdan ayrılan bir lezzet.

Pilav isimleri nelerdir?

Su kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve ateşi en düşük seviyeye getirin. Pirinç suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın ve kapağı açmadan 10-15 dakika kadar dinlendirin. Bu dinlendirme süresi, pirincin daha da kabarmasına ve taneli olmasına yardımcı olur.

Keşmir pilavı nedir?

İç Pilav ( Sarı Pilav )

Melek pilavı nedir?

Küçük parçalara ayırdığınız tereyağını pirincin üzerine ekleyin ve kavurmaya devam edin. Pirinçlerinizin rengi transparanlaşmaya başlayınca üzerine sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve ek kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler suyunu çekip göz göz olduğunda pilavınız hazır demektir.

Tane tane pilav yapmanın sırrı nedir?

Pilavınızı orta ateşte ısıyı yükseltip, düşürmeden ve kapağını açmadan pişirmeye özen gösterin. Bu aşamada açıp karıştırırsanız ya da sık sık kapağını kaldırarak kıvamını kontrol etmeye çalışırsanız nişastasını ortaya çıkarıp lapa olmasına neden olabilirsiniz. Pilavınızı bırakın, ağır ağır pişip suyunu içine çeksin.

Sarı pilav adı nedir?

Pilavınızda pirinç tanelerinin daha beyaz olması için içine birkaç damla limon suyu ekleyin. Bu işlem tereyağının pirince vereceği hafif sarı rengi yok edecek ve pilavınıza parlaklık katacaktır. Ancak limon suyunu abartırsanız pilavınız ekşi olur, buna dikkat edin.

En kolay pilav nasıl yapılır?

Şehzade Pilavı - Karabük

Kuş üzümü, tarçın, dereotu, baharatlar ve su eklenilerek pilav haline getirilir. Pilav dinlendikten sonra küçük güveçlere alınarak üzerine kaşar peyniri konulup fırında kızartılıp servis edilir.


1 Euro Kaç TL