Reçel Çeşitleri

Reçel Çeşitleri Reçel Çeşitleri, Kaç çeşit reçel var?, Nelerden reçel yapabiliriz?, Kışın hangi reçeller yapılır?, Yazın ne reçeli yapılır?, En sağlıklı reçel hangisi?, Hangi meyveler reçel olur?

Kaç çeşit reçel var?

Çilek, kayısı, vişne, incir, gül gibi standart reçellerin yanı sıra farklı bir lezzet denemek isterseniz; karpuz, domates, bal kabağı, ceviz gibi reçel tariflerini deneyebilirsiniz.

Nelerden reçel yapabiliriz?

Reçellerin yüz gramına baktığımızda; çilek reçeli 3.9 IU, vişne reçeli 10.0 IU, kayısı reçeli 1139.7 IU- portakal reçeli 8.8 IU, portakal reçeli 102.8 IU A vitamini değerlerine sahiptir ve günlük almanız gereken sağlıklı besinlerdir.

Kışın hangi reçeller yapılır?

Neredeyse her meyvenin reçeli yapılmaktadır. Armut, ayva, vişne, çilek, kayısı, portakal, kayısı ve daha pek çok meyveden reçel yapılmaktır. Reçeller, kış aylarında yaz meyvelerini yaz aylarında ise kış meyvelerini arayanlar için olmazsa olmaz gıdalardandır.

Yazın ne reçeli yapılır?

Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir diğer reçel koyulaştırma yöntemi ise reçeli güneşte kıvam alana kadar bekletmek.

En sağlıklı reçel hangisi?

Reçelin kıvamını koyulaştırmak için, içerisine bir çimdik nişasta atıp karıştırabilirsiniz. Reçelin kıvamının tutması için, pişirme işleminden sonra mutlaka oda sıcaklığında dinlendirin. Reçeliniz soğuduğunda ve kıvamı tuttuğunda, cam kavanozlara doldurabilirsiniz.

Hangi meyveler reçel olur?

Reçeli tencereye koyun ve üzerine şekeri ilave edin. En az 6 saat böyle bekletin. Tencerenin kenarlarından böğürtlen suyu gördüğünüzde bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Reçeli yaklaşık 20 dk kaynatın, limon suyunu ekleyin ve 15dk daha kaynatın.

Reçelin sert olması için ne yapılır?

Mor salkım, gelincik, lavanta, leylak, yasemin, menekşe ve mürver çiçekleri bunların yalnızca bir kısmı. En güzel, en lezzetli çiçekli reçel tariflerini sizin için derledik. Mor salkım çiçeğini dalından kopardıktan sonra çiçek yapraklarını ayırarak bir kaseye koyup üzerini su ile kapatıyoruz.

Reçelin sulu olmaması için ne yapmalı?

NOT: Şekersiz reçel yapmak için; doğal elma özütü, pekmez, bal, hurma ve doğal tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.

Reçel ne kadar süre kaynatılır?

Vişne, çilek, ahududu, gül, erik, şeftali gibi yumuşak dokulu meyveler ekşiliklerine göre, üzerine uygun miktarda şeker dökülerek bir gece bekletilir. Bu şekilde tozşeker meyvelerin suyunu çeker ve sulanır. Bu yöntemle reçel yaparken pişirme sırasında üzerine yeniden su eklemeye gerek kalmaz.

Hangi çiçekten reçel yapılır?

Not: Eğer 1 kilo çilekten yapacaksanız, 4 su bardağı şeker kullanın.

1 Euro Kaç TL