Revani Çeşitleri

Revani Çeşitleri Revani Çeşitleri, Revani de süt mü yoğurt mu?, Revani ve irmik tatlısı aynı mı?, Revani tatlısı malzemeleri nedir?, Revani ne ile servis edilir?, Kek sütle mi daha güzel olur yoğurtla mı?, Revani yaparken fırın önceden ısıtılır mı?

Revani de süt mü yoğurt mu?

Revaninin orijinal tarifinden yola çıkıldığında bu tatlının kekinin hazırlanmasında yoğurt kullanıldığı söylenebilir.

Revani ve irmik tatlısı aynı mı?

Revani yapımı kek tarifine oldukça benzer. Aradaki fark içeriğindeki irmik ve üzerine dökülen şerbettir. O yüzden pişirme, hazırlama hatta püf noktaları bile birbirinin aynıdır.

Revani tatlısı malzemeleri nedir?

Revani Tarifi Malzemeleri Nelerdir? İrmik, yoğurt, sıvı yağ, şeker, un, yumurta, vanilin (isteğe bağlı), kabartma tozu, limon suyu ve portakal suyu (isteğe bağlı) malzemeleri kullanılır.

Revani ne ile servis edilir?

170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir. İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, hindistan cevizi yada fıstık vb. ile süslenerek servis edilir.

Kek sütle mi daha güzel olur yoğurtla mı?

Sade, kakaolu, tarçınlı, havuçlu veya farklı bir aroma verici baharatın kullanıldığı, az şekerli ve çok kabarması istenen kekler için mutlaka süt tercih edilmelidir. Buna karşın daha yoğun kıvamlı olması planlanan, sos ya da şerbet eklenecek olan keklere ise yoğurt ilave edilmelidir.

Revani yaparken fırın önceden ısıtılır mı?

Malzemeler eklenirken yavaşça karıştırın ki hamurda baloncuklar oluşmasın kabarırken şekli düzgün olsun. Fırın önceden ısıtılırsa kekiniz az kabarır. Pişerken mümkün olduğunca kapağı açmayın.

Revani şerbeti nasıl dökülür sıcak mı soğuk mu?

Üzerine de şerbeti yavaş yavaş gezdirerek emmesi için oda sıcaklığında dinlendirin. Dilerseniz klasik şerbet yerine sütlü bir şerbette yapabilirsiniz. Yeterki tatlınız sıcak, şerbetiniz de ılık olsun.

Revani tatlısı şerbeti kaç dakika kaynatılır?

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Şerbeti için; Tencereye toz şeker, su ekleyin. 5 dakika kaynatın.

Revani diğer adı nedir?

Revaniye bazı yerlerde sünger tatlısı ya da yoğurt tatlısı da denilmekte ise de bu yanlıştır. Tatlının içeriğinde yoğurt yoktur. Şerbetli bir tatlıdır. Basılı ilk yemek kitabı Melceü't-Tabbâhîn'de revani tarifi vardır.

Revani tatlısı bir gün önceden yapılır mı?

Fırından çıkınca 1-2 dakika sonra kare kare kesilir ve hemen soğuk şerbeti her tarafına dökülür. 5 dakika daha söndürülmüş ama sıcak fırına verilir. Fırından çıkınca üzeri başka bir tepsiyle örtülür iyice soğuduktan sonra ve en az 5-6 saat sonra servis edilir. Bir gün önceden hazırlansa daha da iyi olur.

1 Euro Kaç TL