Saksıda Melisa Çiçeği Bakımı

Saksıda Melisa Çiçeği Bakımı Saksıda Melisa Çiçeği Bakımı, Melisa çiçeği hangi ortamda yetişir?, Melisa bitkisi ne zaman çiçek açar?, Melisa çiçeği saksısı nasıl olmalı?, Melisa çiçeği neden sararır?, Melisa çiçeği evde bakılır mı?

Melisa çiçeği hangi ortamda yetişir?

· Geniş bir saksıda bakılması önerilir. · Sularken aşırıya kaçılmamalı, toprağı çoğunlukla nemli kalmalıdır. · Toprak kuru kalmamalıdır. · 15 ya da 21 gün aralıklar ile gübreleme yapılması ve toprağının havalandırılması bitkinin daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

Melisa bitkisi ne zaman çiçek açar?

Ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgeleri Melisa çiçeğinin yetişmesi için en uygun bölgelerdir. Bu çiçeğin yetişmesinde en önemli faktör sıcaklıktır. Sıcaklığın yüksek olduğu bölgeleri fazlasıyla seven bir çiçektir. Gün içinde minimum 4 saat güneş ışığına ihtiyaç duymaktadır.

Melisa çiçeği saksısı nasıl olmalı?

İlkbahar sonuna doğru çiçeklenmeye başlar ve Kışa kadar devamlı çiçek açar. Çiçekler açık yeşil, hafif yeşilimsi beyaz, krem ve uçuk sarı renktedir. Melisanın çiçek kokusu çok beğenilir, Güneş battıktan sonra koku çıkarır ve Gece yarısında koku şiddeti zirveye ulaşır.

Melisa çiçeği neden sararır?

Toprak hem humuslu hem de kumlu olmalıdır. Melisa çiçeğinin kökleri saksı içerisine rahat bir şekilde sığmalıdır. Çiçek büyüdükten sonra köklerin rahatlaması adına saksının değiştirilmesi gerekli ve daha büyük bir saksı içerisine alınması gereklidir.

Melisa çiçeği evde bakılır mı?

Bu çiçek rüzgarı çok sevmez ve rüzgarlı olan bölgelerde kurur ve sararır.

Melisa çiçeği nereye dikilir?

Melisa çiçeğinin özellikleri şu şekilde sıralanabilir: · Ballıbabagiller familyasına ait olan bir bitkidir. · Çok yıllıklıdır. · Saksıda ve ev ortamında büyümesi mümkündür.

Melisa çiçeği kışın yaprak döker mi?

Bahçe dikimlerinde genelde pencere yakınlarına dikilen Melissa, gece boyu saldığı parfüm kokusu ile evinizin havasını değiştirir. Dikim yeri : Kök kısmı gölgede ve rüzgar almayan bir yerde kalmalı, üst kısmı güneşe doğru büyümelidir.

Melisa bitkisi nasıl çoğaltılır?

- Melisa kolonya çiçeçek fidanı dikim zamanı : 12 ay sürekli dikilebilir. - Yaprak dökme özelliği : Kışın yaprak döker.

Melisa çiçeği soğuğa dayanıklı mı?

Bu ağaç türünün çoğaltılma işlemi kolaylıkla yapılmaktadır. İlkbaharın ortalarında tohum yöntemi ile çoğaltma işlemi rahatça olmaktadır. Bunun yanında köklendirme işlemi de uygulanabilmektedir. Ayrıca esnek herhangi bir dalını koparmamak şartı ile toprağın içine gömmek de bir tür çoğaltma işlevi görmektedir.

Kurumuş melisa çiçeği nasıl canlandırılır?

Melisa bitkisi, kış soğuklarına az da olsa dayanıklıdır fakat onu hiçbir zaman soğuğa maruz bırakmamalısınız. Çiçek açması mevsimlere bağlı gerçekleşen bir durum değildir.

1 Euro Kaç TL