Sinek Yaylası

Sinek Yaylası Sinek Yaylası

Sinek Yaylası



Ağrı Sinek yaylası nerede?

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki 2400 rakımlı Sinek Yaylası, zengin bitki örtüsü ve su kaynaklarıyla her yıl Iğdır ve çevre illerden çok sayıda göçer aile ile sürülerini ağırlıyor.

Ağrı'da yayla var mı?

İlimizin en önemli yaylacılık merkezlerinin başında Aladağlar, Sinek ve Ağrı dağı etekleri gelmektedir. Doğu Anadolu'nun en engebeli, en yüksek ve en geniş ovalarından biri olan Aladağ Yaylaları, ilin güneyinde bulunmaktadır.

Hızır Yaylası nerededir?

Hızır Yaylası:

İklimin verdiği özellikle her mevsim yeşillikler içinde bulunan Hızır Yaylası, İslahiye ilçesi Altınüzüm beldesinin . batısında Amanos Dağlarının tepesinde bulunmakta ve yeşilin her tonunun görülebileceği ve gökyüzünün mavisiyle kucaklaştığı bir yaylalar topluluğudur.


Ağrı Dağı neden meşhur?

Türkiye'nin en büyük dağı olan Ağrı Dağı jeolojik konumu ve Büyük Tufan'dan sonra Nuh'un gemisine ev sahipliği yapması dolayısıyla efsanevi özelliği olan bir dağdır. Kutsal kitaplarda da adı geçen Ağrı Dağı'nın farklı dillerde bir çok ismi vardır. Başlıcaları Ararat, Kuh-i Nuh, Gli Dağ, Cebel ül Haris'tir.

Ağrı Dağı en iyi nereden görülür?

Ağrı Dağı'nın en güzel manzaraları Iğdır yönünden gelirken, Nuh'un Gemisi İzi'nin olduğu yerden ve Ermenistan'ın başkenti Erivan'dan görünüyor. 5137 metre yüksekliği ile Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek noktası olan Ağrı Dağı zirvesinde dört mevsim erimeyen bir takke buzulu yer alıyor.

Neden Ağrı Dağı?

Dağın Türkçe ismi olan Ağrı Dağı, dilde Geç Orta Çağ'dan beri kullanılmaktadır. Dağın geleneksel Farsça ismi olan Kūh-e Nūḥ (Farsça: کوه نوح), Nuh Dağı manasına gelmektedir. Kürtçe çiyayê Agirî olarak adlandırılmış dağ bu dilde "Ateşli Dağ" anlamına gelir.

Alaca Yaylası Nerede?

Alaca Yaylası, Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesine 20 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir yayladır. 21 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yayla, en yakın idari birim olan Kuzuluk mahallesine 7 kilometre uzaklıktadır. Yayla kayın, kızılağaç ve ladin ağaçlarından oluşan ormanlık bir bölgede bulunur.

Huzurlu Yaylası Nerede?

Yeşilin her tonunun görülebileceği ve gökyüzünün mavisiyle buluştuğu Huzur Yaylası İslahiye İlçesi sınırları dahilinde, Gaziantep İli merkezine 125 km uzaklıkta bulunmaktadır. Huzurlu Yaylası, Amanos dağlarının bitki ve hayvan çeşitliliği yönünden en zengin bölgesidir.

Antep'te yayla var mı?

Güneydoğu Torosların uzantısı Sofdağlarının üzerinde bulunan Sofdağı Yaylası, Gaziantep'e 33 km. uzaklıktadır. Gaziantep şehir merkezine yakınlığından dolayı hafta sonları yoğun ziyaretçi almaktadır.

Ağrı dağının eski adı nedir?

Kazım Karabekir Paşa zamanında Karakilise ismi değiştirilerek Karaköse diye adlandırılmıştır. Nuh Tufanı ile ilgisinden dolayı Tevrat'ta adı geçen Ararat Dağı ve ülkesinin, Ağrı ve çevresinin olduğu sanılması dolayısıyla Ağrı'ya Batılılar tarafından Ararat da denilmektedir.

Ağrı'nın en çok neyi meşhur?

İlin en tanınmış yemeği Abdigor Köftesi'dir. Doğubeyazıt ilçemizde yaygın olan bu köfte, içli köfteye benzer. Yöremizin en lezzetli yemeğidir. Yağsız, sinirsiz, kemiksiz sığır eti, çok az miktarda soğan, bir adet yumurta ve baharatlardan yapılır.

Ağrı Dağı Ermeniler için neden önemli?

Ermeni kültürü, mitolojisi ve kimliği ile güçlü bir şekilde ilişkilendirilen Ağrı Dağı, bazı efsanelere göre Nuh'un Gemisi'nin İncil'deki tufandan sonra indiği yerdir.

Doğubeyazıt neyi ile ünlü?

Doğubayazıt geleneksel mutfağının, Goşteberg 'buğulama', selekeli 'sac kavurma', zeğme, sahan kebabı ve dağ kebabı gibi lezzetli yemeklerinden başka Abdigör köftesi gibi çok farklı ve ayrıcalıklı bir yemeği daha bulunmaktadır.

Ağrı Dağı tapusu kime ait?

Ağdı Doğubeyazıt'ta yaşayan aşiret lideri köy ağası Ahmet Ağrılı Çoktin'da Ağrı dağının tapusu var.

Ağrı neyi ile meşhur?

Sadece Ağrı'nın değil, Türkiye'nin de en popüler doğa sporları merkezlerinden biri olan Ağrı Dağı; 5137 metre yükseklikteki Atatürk Zirvesi ile 3898 metre yükseklikteki İnönü Zirvesi'nden sunduğu büyüleyici manzaraları, dağ eteklerinde sıralanan tarihi hazineleri ve el değmemiş doğal güzellikleriyle ünlü.

Ağrı dağının üstünde ne var?

İran, Nahçıvan ile Ermenistan'dan da görülebilen 5 bin 137 metre rakımlı dağın zirvesini, halk arasında "şapka" diye adlandırılan mercek bulutu sardı. Güneşin doğuşuyla ortaya çıkan ve Iğdır ile Ağrı'daki farklı noktalardan izlenen mercek bulutu, güzel görüntü oluşturdu.

Ağrı Dağı en son ne zaman patladı?

1597 ve 1657'de iki tarihsel püskürme gerçekleştirmiştir. Diğer tarihsel aktiviteler; Ağrı Dağı'nın 1840 yılında VPİ'nin 3 olduğu tahmin edilen püskürmesiyle ve Tendürek Dağı'nın 1855 yılındaki püskürmesidir.

Ağrı Dağı'nın en önemli özelliği nedir?

Ağrı Dağı, Anadolu Yarımadası ve Avrupa'nın en yüksek doruğudur. 4000 metreye kadar bazalt, daha sonraki yükseklikte Andezit Lavlarından oluşan volkanik bir dağ özelliği gösterir.

Türkiye'nin en yüksek yaylası nerede?

Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize

Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.


Asar Yaylası Nerede?

Pozantı-Aşar Yaylası - Adana

Pozantı- Çamardı karayolunun 14'üncü kilometresinden kuzey-batıya (sola) dönülerek 1,5 kilometre stabilize yolla ulaşılır. Yörenin yayla mimarisine uygun ahşap ve taşlardan yapılan yayla evleri, çam, köknar, sedir ağaçları ve meyve bahçeleriyle içiçedir.


Türkiye'nin en güzel yaylası nerede?

Kaçkar Yaylası, Rize

Rize'de bulunan Kaçkar Yaylası da onlardan biridir. 1994 yılından günümüze kadar milli park statüsünü koruyan Kaçkar Yaylaları, Türkiye'nin en güzel 10 yaylası listemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde konumlanan yayla, 2400 metre yükseklikte yer alıyor.


Dikmen yaylası nerededir?

Dikmen Yaylası - Sakarya

Hendek ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Hendek ve Dikmen Yaylası arası 1,5 saattir. Hendek-Karadere üzerinden Dikmen ve Çiğdem köylerine, buradan da yaylaya ulaşılabilir. Orman gülleri ile ünlü olan yaylada elektrik mevcuttur.


Barcın yaylası nerede?

Barcın yaylası, Akdeniz Bölgesi'nin Taşeli Platosu'nda, Karaman ili Sarıveliler ilçesi sınırları içinde yer almaktadır. Bu yayladan; Sarıveliler, Anamur, Mut, Gülnar, Gazipaşa, Alanya, Taşkent ilçelerine bağlı bazı köy ve kasabalar yararlanmaktadır.

Anzer yaylası nerede hangi ilde?

Anzer (Ballıköy) Yaylası :

İkizdere ilçesinde 2105 m yüksekliktedir. Kent merkezine 85 km mesafede bulunan yaylaya İkizdere ilçesinden ulaşım sağlanır. Ballıköy adı ile de anılan Anzer bir taraftan Çoruh nehri ve Bayburt kentine diğer taraftan Trabzon Uzungöl Turizm Merkezi'ne bağlanır.


Pozantı yayla mı?

Pozantı Fındıklı Köyü Yaylası

Yayla köyü, bağlar ve bahçeler arasında kurulmuştur.


En çok yayla hangi ilde?

Gümüşhane'de 320 köy, 430 yayla bulunduğunu belirten Memiş, şöyle devam etti: "Bilinenin aksine, Doğu Karadeniz'de en fazla yaylaya sahip olan il, Gümüşhane. Karadenizli hemşehrilerimizin kullanmış olduğu yaylaların bir çoğu, aslında, mülki taksimatta Gümüşhane'ye bağlı.

Kilis'te yayla var mı?

Erikliyayla, Kilis ilinin Elbeyli ilçesine bağlı bir köydür.

Ağrıyı kim fethetti?

Ağrı, Yavuz Sultan Selim tarafından Çaldıran Savaşı sonrası Osmanlı topraklarına katılmıştır.Osmanlı döneminde Şorbulak olarak anılan ilin adı, Ermeniler zamanında Karakilise olarak değiştirilmiştir. Kazım Karabekir Paşa zamanında Karakilise ismi değiştirilerek Karaköse diye adlandırılmıştır.

Ağrı Dağının yarısı nerede?

Ağrı Dağı, Türkiye'nin doğu ucunda, İran'ın 16 kilometre batısında ve Ermenistan'ın 32 kilometre güneyinde yer almaktadır. Dağın %65'lik bir kesimi Iğdır ilinde, kalan %35'lik kesimi ise Ağrı ili sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Ağrı Dağına neden Ararat denir?

Bir diğer rivayet de dünyada tek başına duran dağların içinde en ağırı olduğu için böyle denmiştir. Türkler ve Kürtler dışındakiler için bu dağın adı Ararat dır. Burada asırlardır yaşayan Kürtler için de Ağrı Dağı'nın ismi Kürtçe ateş manasına gelen Agir kelimesinden gelir.

1 Euro Kaç TL