Sütur Çeşitleri

Sütur Çeşitleri Sütur Çeşitleri, Cerrahi sütürler nelerdir?, Matris sütür Çeşitleri Nelerdir?, Yüz için hangi sütür?, PDS sütür nerelerde kullanılır?, Prolen sütür ne demek?, Emilmeyen sütürler nelerdir?

Cerrahi sütürler nelerdir?

SÜTUR ÇEŞİTLERİ: Doğal/Sentetik, Monofilament/Multifilament (Örgülü), Absorbabl/Non-Absorbabl sütur çeşitleridir. Şekline (Monofilament/Multifilament (Örgülü), Erime özelliklerine (Absorbabl/Non-Absorbabl) ve Boyutlarına (1/0, 2/0,…..) göre sınıflandırılır.

Matris sütür Çeşitleri Nelerdir?

CERRAHİ SÜTÜR MATERYALLERİ

Sütür materyalleri, sütür iplikleri ve iğneleri, doku yapıştırıcıları, klipsler ve zımbaları içerir. En sık kullanılan sütür materyalleri sütür iplikleri ve iğneleridir (1,2).


Yüz için hangi sütür?

Sütür malzemeleri emilebilir ve emilemeyen olmak üzere iki türdür. Yüz laserasyonlarında yaygın olarak kullanılan cilt altı emilebilir sütürler arasında poliglaktin 910 (Vicryl®), poliglekapron 25 (Monocryl®) ve poliglikolik asit (Dexon®) bulunur.

PDS sütür nerelerde kullanılır?

Polidioksanon (PDS): Bu sentetik monofilament sütür, birçok yumuşak doku yara onarımı (abdominal kapamalar gibi) ve ayrıca pediatrik kardiyak prosedürler için kullanılabilir. Poliglekapron (MONOCRYL) : Bu sentetik monofilament sütür, yumuşak doku onarımında genel kullanım için kullanılır.

Prolen sütür ne demek?

Özellikleri: Yüksek mukavemet, yüksek düğüm güvenliği, yüksek kayganlık ve esneklik,minimum doku reaksiyonu,enfekte dokularda ideal sütür, kardiyovasküler cerrahide ideal sütür.

Emilmeyen sütürler nelerdir?

Emilmeyen sütür günümüzde cerrahi operasyonlarda sıklıkla tercih edilen bir materyaldir. Multifilament ve monofilament olmak üzere farklı dokularda üretilen bu cerrahi ipliklerin kullanımı oldukça kolaydır. Emilmeyen sütür doku içerisinde kendiliğinden yok olmaz; kolayca eğilip bükülebilir.

Emilebilir sütürler nelerdir?

Emilebilir sütür günümüzde sıkça tercih edilen, uygulandıktan sonra vücut tarafından hidroliz veya enzimatik yolla zamanla emilip kendi kendine yok olan cerrahi ameliyat iplikleridir. Emilebilir sütür sayesinde tekrar dikişlerin sökme işlemi yapılmaz.

Absorbable sütür nedir?

Absorbabl Sütürler: Doku içinde yıkıma uğrayan ve gerginlik kuvvetini 60 gün içinde yitiren sütür- lerdir. Emilme süresi: Bir sütürün doku tarafından tamamen emilmesi için gereken süredir.

Retansiyon sütür nedir?

Retansiyon sütürü ; Batının kapatılmasında ilave destek gereken durumlarda kullanılan sütürdür. (USP: 1 Polipropilen 90 mm. 3/8 Keskin 2x50 cm. ).

Kontinü sütür nedir?

Tek bir sütür ile doku boyunca seri olarak sütür atılmasıdır. Basit aralıklı sütür tekniği ile benzerdir ancak basit aralıklı sütürün aksine her dikişte düğüm atılmaz. Sadece ilk ve son dikişlerde düğüm atılarak sabitlenir. Uygulaması kolay, sıklıkla tercih edilen ve eversiyon sağlayan bir sütür tekniğidir.

1 Euro Kaç TL