Tebligat kanununa göre kamu kurumlarında çalışan personele tebliğ işlemi nasıl yapılır? Memur yoksa çalıştığı iş yerinde kime yapılır?

Tebligat kanununa göre kamu kurumlarında çalışan personele tebliğ işlemi nasıl yapılır? Memur yoksa çalıştığı iş yerinde kime yapılır?, Kamu kurumlarında tebligat kime yapılır?, Personele tebliğ nasıl yapılır?, Işyerinde tebligat kime yapılır?, Işçiye tebligat nasıl yapılır?


Tebligat kanununa göre kamu kurumlarında çalışan personele tebliğ işlemi nasıl yapılır? Memur yoksa çalıştığı iş yerinde kime yapılır?

Kamu kurumlarında tebligat kime yapılır?, Madde 13 – Hükmi şahıslar namına kendilerine tebliğ yapılacak kimseler her hangi bir sebeple mütat iş saatlerinde iş yerinde bulunmadıkları veya o sırada evrakı bizzat alamıyacak bir halde oldukları takdirde tebliğ, orada hazır bulunan memur veya müstahdemlerinden birine yapılır.

Kamu kurumlarında tebligat kime yapılır?

Kamu kurumlarında tebligat kime yapılır?, Madde 13 – Hükmi şahıslar namına kendilerine tebliğ yapılacak kimseler her hangi bir sebeple mütat iş saatlerinde iş yerinde bulunmadıkları veya o sırada evrakı bizzat alamıyacak bir halde oldukları takdirde tebliğ, orada hazır bulunan memur veya müstahdemlerinden birine yapılır.

Personele tebliğ nasıl yapılır?

Personele tebliğ nasıl yapılır?, Muhatap, meslek veya sanatını konutunda icra ediyorsa, kendisi bulunmadığı takdirde memur veya müstahdemlerinden birine yapılır. Bunlardan hiç birinin bulunmaması durumunda tebliğ, aynı konutta sürekli olarak oturan kişilere veya hizmetçilerinden birine yapılır.

Işyerinde tebligat kime yapılır?

Işyerinde tebligat kime yapılır?, Buna göre; tebliğ, PTT Genel Müdürlüğü memur ve yetkilileri tarafından bizzat yapılır. Memurlar kişiyi adresinde bulursa evrakları teslim eder. Eğer kişi adresinde bulunmazsa sistemde kayıtlı adresinin bağlı olduğu muhtarlığa imza karşılığı bırakır. Tebliğ yapılan kişinin adresine ise ihbarname kağıdını yapıştırır.

Işçiye tebligat nasıl yapılır?

Işçiye tebligat nasıl yapılır?, Belli biı yerde devamlı olarak mesleğini icra eden vekil veya avukat yerinde bulunmazsa tebliğ, ayni yerdeki daimi memur veya müstahdemlerinden birine yapılır. Eğer işyeri evi ise memur veya müstahdemlerinden biri bulunamadığı takdirde tebligat, birlikte oturan ailesi efradından veya hizmetçilerinden birine yapılır.

Tebligat yapılacak kişiler kimlerdir?

Tebligat yapılacak kişiler kimlerdir?, Tebligat Kanunun 10 uncu maddesinin 2 nci fıkrasına göre, bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması hâlinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi, bilinen en son adresi olarak kabul edilir ve tebligat buraya yapılır.

Tebligat Kanunu kimlere tebliğ edilir?

Tebligat Kanunu kimlere tebliğ edilir?, Tebligat yapılabilecek kişiler, gerçek ve tüzel kişi asıllar ile onlar yerine tebligatı alabilecek olan muhataplarıdır. Tebligat alma yetkisini kullanabilecek kişilerin tebligat alma yetkisi, iradeyi temsil veya kanuni düzenlemeden kaynaklanabilir. Bazı hallerde tebligat asıla yapılamaz.

Tebliğ kimin görevidir?

Tebliğ kimin görevidir?, Tebligat Kime Yapılır? Kısaca bahsetmek gerekirse, tebligat kural olarak muhatabına yapılır. Muhatap gerçek kişilerde, davanın veya takibin tarafı olan bireylerdir. Tüzel kişilerde muhatap ise tüzel kişinin yetkili temsilcisidir.

Memur tebellüğ etmezse ne olur?

Memur tebellüğ etmezse ne olur?, Kelime olarak tebliğ; ulaşurmak, eriştirmek, haber vermek anlamındadır. Terim olarak anlamı ise, Peygamber'in, Allah'tan aldığı mesajları aynen insanlara ulaştırmasıdır. Bu, her peygamberin vazgeçilmez niteliklerinden biridir.

Tebliğ edene kim imza atar?

Tebliğ edene kim imza atar?, Devlet memurlarının 10 güne kadar olan devamsızlıkları disipline konu bir suç olarak değerlendirilirken, 10 gün devamsızlık halinde ilgilinin memuriyetini kendi iradesiyle sonlandırmış olduğu kabul edilerek idari bir tasarrufta bulunulmaktadır. Danıştay 8. Daire, E.2008/8930, K.2012/1651, T. 11.4.2012.”

Iş yerine tebligat yapılır mı?

Iş yerine tebligat yapılır mı?, MADDE 13 – (1) Tebliğ olunacak her nevi evrak, biri dosyasına konulmak ve diğeri tebliğ edilecek kişilere verilmek üzere yeterli sayıdaki nüshadan oluşur. Bu nüshalarda, iş sahibi veya vekilinin imzası bulunur. Resen yapılan tebligata ait evrak, tebliği çıkaran merciin yetkili memuru tarafından imzalanır.

Tebligat hangi hallerde usulsüz sayılır?

Tebligat hangi hallerde usulsüz sayılır?, Madde 13 – Hükmi şahıslar namına kendilerine tebliğ yapılacak kimseler her hangi bir sebeple mütat saatlerinde yerinde bulunmadıkları veya o sırada evrakı bizzat alamıyacak bir halde oldukları takdirde tebliğ, orada hazır bulunan memur veya müstahdemlerinden birine yapılır.

Tebligat memuru tarafından tebliğ işlemini tespit eden belgeye ne ad verilir?

Tebligat memuru tarafından tebliğ işlemini tespit eden belgeye ne ad verilir?, Muhatabın usule uygun yapılmayan tebliği öğrenme tarihi tebliğ tarihi sayılacaktır. Ancak usulsüz tebliğ muhatap tarafından öğrenilmedikçe herhangi bir sonuç doğurmaz. Örnek olarak tebligat yapılacak kişinin evde olmaması durumunda tebligat evdeki 18 yaş altı bir çocuğa yapılırsa yapılan bu tebligat usulsüz olacaktır.

1 Euro Kaç TL