Türkiye Nin Yöresel Kıyafetleri Nelerdir

Türkiye Nin Yöresel Kıyafetleri Nelerdir Türkiye Nin Yöresel Kıyafetleri Nelerdir, Türkiye'nin geleneksel kıyafetleri nelerdir?, Yöresel kıyafetler ne demek?, Yöresel kıyafetlerimiz nelerdir Konya?, Giysi adları nelerdir?, Karadeniz yöresel kıyafetleri isimleri nelerdir?, Iç Anadolu Bölgesi kıyafetleri nelerdir?

Türkiye Nin Yöresel Kıyafetleri Nelerdir



Türkiye'nin geleneksel kıyafetleri nelerdir?

Üst Giysiler: Harmani, salta, çuha, hırka, fermane, erkeklerde Cepken, yelek, içki/mintan. Alt Giysiler: Şalvar, don, erkeklerde; zıvka, çakşır. Bütün Giysiler: Çarşaf, üç etek, kaftan, bindallı, entari, cübbe feraca. Ayak Giysileri: sarı pabuç, çedik yemeni, çarık, mest, çepik, lapçin, merkap ve çorap.

Yöresel kıyafetler ne demek?

Folklorun konuları arasında yer alan geleneksel dokumalar, kıyafetler ve el sanatları ilimizin gösterişli maddi kültür ürünleridir. Giyim kuşam insanın içinde yaşadığı zamana, topluma, geleneklere ve zevklere göre biçimlenmektedir. Günümüzde yöresel kıyafetler sandıklarda yer almakta ancak özel günlerde giyilmektedir.

Yöresel kıyafetlerimiz nelerdir Konya?

Araştırmadan elde edilen birinci temel sonuç, Konya ili kadın giyiminde günümüze kadar korunabilen ve kültürel mirası yansıtan geleneksel kıyafetler içerisinde bindallı, üçetek, şalvar, kuşak, salta, mıhlama cıbba ve cepken olarak adlandırılan giysiler önemli bir yer tutmaktadır.

Giysi adları nelerdir?

Yörede kullanılan giysiler arasında çarık, kara lastik, potin, entari, peştamal, kuşak, mes ve lastik ayakkabı yer alır. Bunlar arasında en dikkati çekici ise köy kadınlarının entarilerinin üzerine, bellerine bağladıkları, genellikle beyaz, kırmızı, enlice çizgili veya kareli peştemallerdir.

Karadeniz yöresel kıyafetleri isimleri nelerdir?

Çok değerli kültürel hazinelerden olan İç Anadolu yöresel kıyafetler denince akla fes, şalvar pantolon, gömlek ve uzun etek gelir. Ayrıca kadın ve erkeklerin bel bölgelerine taktıkları renkli kemerlerle de bu kombinler daha da zenginleştirilebilir. Renk olarak Türkler daha çok kırmızı tercih eder.

Iç Anadolu Bölgesi kıyafetleri nelerdir?

Kıras- Fistan (tek parça kadın giysisi), farklı renk ve tasarımlarıyla dikkati çeken yöresel kıyafetler olarak biliniyor. Erkeklerin giydiği yöresel kıyafetlere ise Şal u Şepik deniliyor. Erkeklerin yöresel kıyafetleri genellikle 3 parçadan oluşuyor.

Kürt yöresel kıyafetlerine ne denir?

Potur, cepken, çuha, camedan erkek giysileridir. Poturların yörede pek çok türleri vardır. Baş giysilerinden sarık, külah ve takkelerin yerini, sonraları fes almıştır. Bele şal kuşak sarılır.

Gaziantep Yöresel kıyafetleri isimleri nelerdir?

Geleneksel giyim

Adana'nın yöresel kıyafeti şalvardır. Ayrıca bele kuşak da bağlanır. Erkekler "burma bıyık" bırakır. Kasket, göğüs açık beyaz gömlek, siyah yelek, siyah "Adana Şalvarı", beyaz çorap, yumurta topuklu ve sivri burunlu kösele ayakkabı yörede oldukça tercih edilen bir giyim biçimidir.


Edirne yöresel kıyafetleri nelerdir?

Yörede üçeteğe üç peşli entari de denir. Üçetekle birlikte geniş bir şalvar, uzun keten ve bürümcük gömlekler giyilir. Belde şal kuşak, gümüş kemer kadın giyimini tamamlar. Başa peştamal, yazma sarılır, yerli tezgahlarda, ince yünden dokunan ihram (Yörede ehram denilmektedir.)

Adana'nın yöresel kıyafetleri nelerdir?

Erzurum geleneksel erkek kıyafetleri; gömlek, yelek, kazeki ceket, zıvğa pantolon, kuşak, kaytan, cıstık, dizleme çorap ve pabuç gibi giyim öğelerinden oluşmaktadır. Takı ve aksesuar olarak da gümüş köstek, pazubent ve mendil kullanılır.

1 Euro Kaç TL