Pizza Margherita Tarifi
Pizza Margherita Tarifi İçin Malzemeler
Pizza Margherita Hamuru İçin:
- 2,5 su bardağı un
- 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 tatlı kaşığı kuru maya
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
Pizza Margherita Sosu İçin:
- 4 adet orta boy domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
Pizza Margherita Üzeri için:
- 250 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
- 4 adet taze fesleğen yaprağı
Pizza Margherita Tarifi Nasıl Yapılır?
Sosu İçin:
- Kabuğunu soyduğunuz domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını sos tenceresinde kızdırın. Rendelenmiş domatesi 3- 4 dakika kadar kaynatın. Kekiği ekleyin ve karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Ilık su, toz şeker ve kuru mayayı küçük bir kapta karıştırıp, 10 dakika kadar bekletin.
- Elenmiş unu karıştırma kabına aktarın, tuz ekleyin ve karıştırın.
- Hazırladığınız maya karışımını ve zeytinyağını orta kısmına ekleyin.
- Tüm malzemeyi orta kısımdan dışa doğru karıştırarak yoğurun.
- Toparlanan hamuru yumak haline getirin. Ayrı bir kaba alın. Üzerini streç film ile kapladıktan sonra oda ısısında 30 dakika kadar bekletin.
- Mayalanan hamuru eşit bezelere ayırın. Üzerlerine un serpin. Hafif bir şekilde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde elinizle veya merdane kullanarak yuvarlak şeklinde açın.
- Domates sosunu bir kepçe yardımıyla pizzanın orta kısmından başlayarak kenarlara doğru yayın. Kenar kısımlarında yaklaşık bir parmak kalınlığında pay bırakın.
- Rendelenmiş mozzarella peynirini veya dil peynirini pizzaların üzerine eşit olarak dağıtın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 15 dakika peynirler eriyip, kızarana kadar pişirin.
- Margherita pizza hazır. Fesleğen yapraklarını fırından çıkan pizzaların üzerine serpiştirin. Dilimledikten sonra peynirin uzayıp gitmesi için bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.
Yemek Tarifleri