3 Aylık Bebek Aktiviteleri

3 Aylık Bebek Aktiviteleri 3 Aylık Bebek Aktiviteleri, 3 aylik bebekle hangi oyunlar oynanir?, 3 aylık bebek ile neler yapılabilir?, 3 aylik bebekle nasil ilgilenmeli?, 3 aylık bebek ne gibi hareketler yapar?, 3 aylık bebeğin ilgisini ne çeker?, Bebeklere çıngırak ne zaman verilir?

3 Aylık Bebek Aktiviteleri



3 aylik bebekle hangi oyunlar oynanir?

- 3 aylık bebek oyuncakları bu dönemde de olmazsa olmazdır. 3 aylık bebek neyle oynar diye soracak olursanız önceki aylarda kullandığınız çıngırak, dönence, ses çıkaran kumaş oyuncaklar, oyun halısı gibi oyuncakları bu ay da kullanabilirsiniz.

3 aylık bebek ile neler yapılabilir?

Bebeğiniz 3 aylık olunca kol ve el kaslarının gelişmesiyle objelere uzanmaya başlayacaktır. Elleri genelde açıktır. Ellerini, parmaklarını inceler, orta hatta birleştirip ağzına götürür. Ellerini ve gözlerini koordineli bir şekilde kullanması henüz yeterli olmasa da, eline aldığı cisimleri ağzına götürmeye çalışır.

3 aylik bebekle nasil ilgilenmeli?

Bu dönem içinde; farklı renklere, değişik seslere sahip oyuncaklar bebeğinizin ilgisini çekmeye başlar. Oyuncakları hareket ettirdiğinizde ya da oyuncaklarla sesler çıkardığınızda başını çevirerek bakar. Bir oyun halısı satın alabilir, oyun halısı üzerindeki oyuncak ve ayna ile bebeğinizin dikkatini çekebilirsiniz.

3 aylık bebek ne gibi hareketler yapar?

Önceki aylara göre hem zihinsel hem de bedensel olarak çok daha aktif olan bebek, 3 aylık dönemde başını desteksiz bir şekilde dik tutabilir. Yattığı yerden kafasını 45 derece açıyla kaldırabilir. Koltuk altından desteklendiğinde yürüme çalışması olarak kabul edilen, adım atma hareketlerini yapabilir.

3 aylık bebeğin ilgisini ne çeker?

3 aylık bir bebek, renkli, sesli oyuncaklara ilgi gösterir. Oyun halıları, yansıtıcılı oyuncaklar, kavrayabileceği dişlikler, yumuşak bebişler, hayvanlar, üç boyutlu renkli kitaplar oyuncak seçiminde düşünülebilir.

Bebeklere çıngırak ne zaman verilir?

3-5 ay içerisinde en uygun oyuncak çıngırak olup, 4.aydan sonra kavraması da artar. Yumuşak, ses çıkaran, müzikli oyuncaklar da tercih edilebilir. Bu dönemde her oyuncağı ağzına götüreceğinden sert veya sivri köşeli oyuncaklar olmamalıdır.

3 aylık bebek neden elini emer?

BEBEKLER NEDEN PARMAK EMER? Bebekler kendilerini yatıştırmak için parmaklarını emerler çünkü doğduklarından itibaren bir şeyler emme konusunda ısrarcıdırlar. Parmak emme 3-4 aylıkken başlar ve eğer kontrol edilmezse 3 ila 6 yaşa kadar devam eder.

3 aylık bebek kaç numara bez kullanır?

1-3 ay aralığındaki çocukların vücut ölçüleri, kiloları ve ergonomik yapıları göz önünde bulundurularak uygun boyutlarda üretilen 2 numaralı seçenekler güvenle kullanılır.

Bebeklerde 3 ay sendromu nedir?

Bebek 3-4 aylık olduğunda ağlama süresi azalmaya başlar. Ağlama krizleri günün herhangi bir zamanında görülebilse de genellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde daha yoğun görülebilir. Bebek, bu sırada ağrısı varmış gibi bacaklarını yukarı çekebilir.

3 aylık bebeğin elini emmesi normal mi?

Zararsız bir davranış olan parmak emmeye hemen hemen bebeklerin tümünde rastlamak mümkündür. Doğumu takiben ilk 3-4 ayda normal olarak bir çocuğun yeme ve içmesi için tek yol emmedir. Birinci yılın sonuna kadar emme esas yol olarak kalır. Çocukların bu faaliyetten belli bir şekilde ve derecede zevk aldıkları görülür.

3 aylık bebek kollarından kaldırılır mı?

3 aylık bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine bağlı olarak gözlemleyebileceğiniz değişimler şunlardır: Bebeğiniz, onu karnının üzerine yatırdığınızda başını ve kollarını kaldırmaya başlayabilir.

3 aylık bebek neleri algılar?

3 Aylık Bebek Gelişimi

Artık annesini babasın iyice tanır. Sesleri ayırt edebilir ve sizi gördüğü zaman sevincinden kollarını iki yana sallayarak heyecanlanabilir. Yabancılara gülümseyebilir. Bu dönemde bebeğinizin gözleri sürekli üzerinizde olacaktır.


SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL