7 Bölgemizin Yöresel Yemekleri

7 Bölgemizin Yöresel Yemekleri 7 Bölgemizin Yöresel Yemekleri, Türkiye'nin yöresel yemekleri nedir?, Hangi ilin ne yemeği meşhur?, Marmara bölgesine ait yöresel yemekler nelerdir?, Ege Bölgesi'nin yöresel yemekleri nelerdir?, Iç anadolu bölgesi yöresel yemekleri nelerdir?, Karadeniz bölgesinin yöresel yemekleri nelerdir?

7 Bölgemizin Yöresel Yemekleri

Akdeniz'in lezzet bombası: Adana Kebap. Karadeniz'in vazgeçilmezi: Hamsili Pilav. Ege'nin gözdesi Kabak Çiçeği Dolması Marmara'nın en sevilen lezzeti İskender Kebap. İç Anadolu'nun göçmen böreği: Çiğ Börek. Doğu Anadolu'nun efsane lezzeti: Kaz Eti.

Türkiye'nin yöresel yemekleri nedir?

İlk akla gelen lezzetler İskender kebabı, İnegöl köftesi ve kestane şekeri olabilir ama damat paçası, Kemalpaşa tatlısı, pideli köfte, çardak kebabı, tahinli pide, cantık, cevizli lokum, süt helvası, Mihalıç peyniri, gerdanlı akıtma, çullama, sakızlı kebap, kul aşı, hamur bamyası, pilimen çorbası, şipsi, kartalaç, ...

Hangi ilin ne yemeği meşhur?

İstanbul'un meşhur yemekleri denince akla ilk gelen lezzet hiç kuşkusuz Sultanahmet köftesidir. Biraz önce de bahsettiğimiz üzere bu şehrin lezzetleri, genellikle semtleri ile hemhal haldedir. Sultanahmet Meydanı'nda bulunan tarihi restoran ise bu köftenin esas denenmesi gereken yeridir.

Marmara bölgesine ait yöresel yemekler nelerdir?

Örneğin; Ortaköy'ün kumpiri, Eminönü'nün balık ekmeği, Beyoğlu'nun ıslak hamburgeri, Sarıyer'in böreği, Vefa'nın bozası, Eyüp'ün kebabı ve kaymağı, Beykoz'un paçası, Karaköy fırınlarının kuru poğaçası, Üsküdar Şemsipaşa'nın turşusu, Hacıbekir'in akide şekerleri gibi pek çok enfes lezzet sıralanabilir.

Ege Bölgesi'nin yöresel yemekleri nelerdir?

Akdeniz mutfağı deniz ürünleri açısından da oldukça zengindir. Levrek, çipura, karides, kalamar ve ahtapot gibi deniz mahsulleri, bu bölgenin yemek kültüründe önemli bir yer tutar. Akdeniz mutfağının önemli bir protein kaynağı olan balık ve kabuklu deniz ürünleri, genellikle ızgarada veya fırında pişirilerek tüketilir.

Iç anadolu bölgesi yöresel yemekleri nelerdir?

Beş Farklı Güneydoğu Anadolu Lezzeti (Seç Beğen!) Yemek.com - YouTube. Mutfağının zenginliğiyle tanınan, farklı lezzetler denemek isteyenlerin uğrak noktalarından olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden beş nefis tarif önerimiz var: Ali nazik kebabı, muhammara, duvaklı pilav, soğan kebabı ve şıhıl mahşi.

Karadeniz bölgesinin yöresel yemekleri nelerdir?

Cağ kebabı, içli köfte, tuzlu kaz, kadayıf dolması, kiraz yaprağı sarması, su böreği, hangel, hıngel, tatar böreği, kete, omaç helvası, azeri pilavları, lor dolması, kaysefe, murtuğa, büryan, avşor, analı kızlı, keledoş, katıklı dolma, acılı ayranıyla Doğu Anadolu bir zenginliktir.

Milli kültürümüzün yemekleri nelerdir?

Akdeniz bölgesi deyince aklımıza ilk gelenler: Deniz, güneş, yaz tatili, portakal, mandalina, limon, muz, avokado. Meşhur yemekleri ise Hatay kebabı, taratorlu piyaz, babagannuş ve künefe.

Illerimizin neyi meşhur?

Altüst böreği, ay böreği, bohça böreği, entekke böreği, hamman, kaha kol böreği, papaç, pazar böreği, tandır böreği, yalkı en göze çarpan örneklerdendir. Yemekler Carcıran, bici aşı, çılbır, çırpma, göçe, göter, kale, keşkek yemeği, köremez, mıhlama, omaç, papara, saz, tatmak tiridi,topaç bilinen yemek türleridir.

Istanbul'un en meşhur yemeği nedir?

Ankara ile özdeşleşmiş lezzetler olan Ankara tavası, kokoreç, bulgur pilavı, öllüğün körü, Ankara kebabı, İnceğiz çorbası, Beypazarı güveci, İskender, Ankara simidi ve tamtak tiridi de denenmesi gereken lezzetler arasındadır.

Akdeniz bölgesinin yöresel yemekleri nelerdir?

Bölge, Türkiye'nin ayçiçeği üretiminin yaklaşık %73'ünü, mısır üretiminin ise yaklaşık %30'unu gerçekleştirir. Bağcılık da hayli gelişmiş olup Tekirdağ, Şarköy, Mürefte, Avşa ve Bozcaada üzüm ve şarapları meşhurdur. Yedi coğrafi bölge içinde yükseltisi en az olan bölgedir.

SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL