Akıllının Zıt Anlamlısı

Akıllının Zıt Anlamlısı Akıllının Zıt Anlamlısı, Akıllı ve akılsız zıt anlamlı mı?, Deli ve akıllı zıt anlamlı mı?, Zıt anlamlı kelimesinin zıt anlamlısı nedir?, En iyi zıt anlamlısı nedir?, Akıllı kelimesinin eş anlamlısı nedir?, Akılsız kelimesinin eş anlamlısı nedir?, Zıt anlamlı kelimeler nelerdir?

Akıllı ve akılsız zıt anlamlı mı?

Akıllının zıt anlamlısı olan sersem kelimesi sersemlemek şeklinde fiil olarak da kullanılır. Örnek Cümle: Sersem sersem konuşup benim canımı sıkma. Akıllının zıt anlamı olan diğer kelimeler şu şekilde sıralanabilir: Bön, Alık, Ebleh ve Şapşal.

Deli ve akıllı zıt anlamlı mı?

Dilimizde her sözcüğün zıt anlamlı karşılığı olmadığı gibi akıllı zıt anlamlısı olan da herhangi bir sözcük yoktur. Akıllı kelimesinin zıt anlamı olan bir sözcük yoktur. Akıllı kelimesinin karşıt anlamlısı olarak çoğunlukla “aptal", "budala", "sersem", "ahmak” ve "akılsız" sözcükleri kullanılmaktadır.

Zıt anlamlı kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Delinin Zıt Anlamı Olan Kelimeler: 1- Akıllı: ''Akıllı uslu'' ikilemesinde de geçen akıllı sözcüğü, hem deli hem de aptal kelimeleri ile zıt anlamlıdır.

En iyi zıt anlamlısı nedir?

Bunun yanı sıra zıt kelimesinin zıt anlamı olan kelime ise eştir. Zıt ile eş kelimeleri karşıt anlam olarak belirtilmiştir.

Akıllı kelimesinin eş anlamlısı nedir?

İyi kelimesinin zıt anlamlıları ise; kötü, berbat, bed, habis, fena olarak belirtilmiştir.

Akılsız kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Akıllı kelimesiyle eş anlamlı olan kelimeler: 'Zeki, ihtiyatlı, uslu, tedbirli ve fikirli gibi kelimeler akıllı kelimesinin yerine kullanılabilir.

Zıt anlamlı kelimeler nelerdir?

beyinsiz, kuş beyinli, kafasız, akılsız.

1 kelimesinin zıt anlamı nedir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan sözcüklere zıt anlamlı sözcükler denir.

Akıllı ve uslu eş anlamlı mıdır?

İlk kelimesinin zıt anlamı olan kelime; son kelimesidir. İlk ve son kelimeleri birbirinin zıttı olarak belirtilmiştir.

Zıt Anlamlı nasıl olur?

Uslu kelimesinin 3 farklı eş anlamı bulunur. Akıllı, terbiyeli ve çalışkan kelimeleri ile eş anlamlı olan bu kelimeler de gün içinde kişiler tarafından sıklıkla kullanılır. Bu kelimelerin kökeni de Türkçedir. Yazılışları farklı olsa da akıllı, çalışkan ve terbiyeli kelimeleri uslu kelimesi ile aynı anlamı karşılar.

SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL