Apartman bahçesi kullanım hakkı kimin?

Apartman bahçesi kullanım hakkı kimin? Apartman bahçesi kullanım hakkı kimin?, Bahçe kullanım hakkı nasıl alınır?, Apartman ortak kullanım alanı işgali nereye şikayet edilir?, Apartman ortak kullanım alanı işgali cezası nedir?, Bahçe katı kat sayılır mı?

Apartman bahçesi kullanım hakkı kimin?

Bahçe kullanım hakkı nasıl alınır?, Apartman ve sitelerdeki bahçe ortak kullanım alanıdır ve tüm apartman sakinleri arsa payları oranında bu alandan faydalanma hakkına sahiptir. Bahçe, özellikle şehir yaşamında yeşil alan ihtiyacını karşılamak için önemli bir alandır ve bu nedenle tüm apartman sakinlerinin eşit şekilde faydalanabilmesi gerekmektedir.

Bahçe kullanım hakkı nasıl alınır?

Bahçe kullanım hakkı nasıl alınır?, Apartman ve sitelerdeki bahçe ortak kullanım alanıdır ve tüm apartman sakinleri arsa payları oranında bu alandan faydalanma hakkına sahiptir. Bahçe, özellikle şehir yaşamında yeşil alan ihtiyacını karşılamak için önemli bir alandır ve bu nedenle tüm apartman sakinlerinin eşit şekilde faydalanabilmesi gerekmektedir.

Apartman ortak kullanım alanı işgali nereye şikayet edilir?

Apartman ortak kullanım alanı işgali nereye şikayet edilir?, Bu alanların birine tahsis edilmesi için, site veya apartman sakinlerinin en az beşte dördünün yazılı rızası ile karar alması gerekmektedir. Bahçe katında oturan daire sahipleri, bahçenin ortak kullanım alanı olduğunu ve arsa paylarına göre bahçeden faydalanma hakları olduğunu kabul etmek zorundadırlar.

Apartman ortak kullanım alanı işgali cezası nedir?

Apartman ortak kullanım alanı işgali cezası nedir?, Ortak kullanım alanının işgali durumunda, Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak kat malikinin işlem yapılması talep edilebilir. Ayrıca, işgale uğrayan ortak alana müdahalede bulunan kat malikine ihtarname göndermek de bir seçenektir.

Bahçe katı kat sayılır mı?

Bahçe katı kat sayılır mı?, Kat Mülkiyeti Kanunu 33. madde bu konuya ilişkin cezai müeyyide düzenlemiştir. Tespit edilen süre içinde hâkimin kararını yerine getirmeyenlere, aynı mahkemece, ikiyüz elli Türk Lirasından ikibin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. 25 inci madde hükmü saklıdır.

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?, Özetleyecek olursak; Bahçe ortak kullanım alanı kapsamına girer. Tapuda aksi belirtilmemişse kanun gereğince ortak alanlardan herkes arsa payı oranında faydalanma hakkına sahip olur. Bu alanlar, oy birliği olmadan hangi katta oturursa otursun, bir kişiye tahsis edilemez.

Kat bahçesi daireye dahil edilir mi?

Kat bahçesi daireye dahil edilir mi?, Kat maliklerinin bir kısmının ortak alan işgali yapması durumunda tazminat talebiyle dava açılamaz. Ancak söz konusu durumun ortaya çıkması halinde yazılı ihtarname ile ilgilinin uyarılması gerekmektedir. İhtara rağmen bir işlem gerçekleştirilmemişse Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde dava açılması mümkündür.

Bahçe katında oturan ev sahiplerinin hakları nelerdir?

Bahçe katında oturan ev sahiplerinin hakları nelerdir?, Bu bahçe düzenlemeleri çoğunlukla dikey mimariye yönelik projelerde görülür. Doğayla iç içe olma fikrinden hayat bulan ve binalarda yeşil bir görünüm elde edilmesini sağlayan kat bahçeleri, ortak kullanıma uygun olacak şekilde ya da daireye özel biçimde yapılabilir.

Bahçe katı kime ait?

Bahçe katı kime ait?, Kanunda belirtilene göre, bahçe katındaki daire sahiplerinin tapusunda bahçenin kullanımıyla ilgili herhangi bir bilgi yoksa burası ortak alan olarak kabul ediliyor. Bu durumda ise kat malikleri arsa payı oranında bahçeden yararlanma hakkına sahip oluyor.

Apartman ortak kullanım alanları nelerdir?

Apartman ortak kullanım alanları nelerdir?, Apartman ve sitelerdeki bahçe ortak kullanım alanıdır ve tüm apartman sakinleri arsa payları oranında bu alandan faydalanma hakkına sahiptir.

Ortak alana müdahalenin önlenmesi davasını kimler açabilir?

Ortak alana müdahalenin önlenmesi davasını kimler açabilir?, Bu ortak kullanım alanlarını saymak gerekirse: Giriş kapıları, kapıcı dairesi, asansör, merdivenler, garaj, otopark, sığınak, bahçe, çocuk oyun alanları, kalorifer daireleri, kömürlük, su depoları, çatı ve bacalar, yangın merdiveni vs. ortak kullanım alanlarıdır.

Bir binada merdiven altı kime aittir?

Bir binada merdiven altı kime aittir?, Mülkiyet hakkına dayanılarak açılan bir dava olduğu için davayı kat maliki açabilir.Yönetici ancak kat malikiyse bu davayı açabilir. Ancak kat maliki olmayan bir yöneticinin diğer malikler tarafından davayı açması isteniyorsa kendisine özel yetki verilmesi gerekir.

Apartman bahçesi otopark yapılabilir mi?

Apartman bahçesi otopark yapılabilir mi?, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince bina boş alanları, sahanlıklar, merdiven altları bina ortak alanları olup kat malik ve sakinleri bu alanları kişisel kullanımları için değerlendiremiyor.

1 Euro Kaç TL