Aybastı Yaylası

Aybastı Yaylası Aybastı Yaylası

Aybastı Yaylası



Aybastı Yaylası nerenin?

Perşembe Yaylası ilçe merkezine 17 km uzaklıktadır.

Ordu Aybastı nın neyi meşhur?

Mısır ekmeği, Mısır Çorbası, Keşkek, pancar dolması, pancar çorbası, fasulye turşusu, gapçuh fasulye, fındık mantarı kavurması ve Uzundere Irmağında yetişen Kırmızı Benekli Alabalık ilçemize özgün lezzetlerden bazılarıdır.

Aybastı'nın rakımı ne kadar?

Pek çok tarihi eser ve alanın yer aldığı Perşembe Yaylası'nda, kümbetleri, Çiseli Şelalesi'ni ve Karga Tepesi'ni mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Ordu'nun Akkuş ilçesinden 12 km mesafede olan Perşembe Yaylası'na, asfalt yolla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.

Perşembe yaylasında neler var?

Türklerin (Oğuzların Çepni kolu) Ordu topraklarına ilk girdiği nokta, Aybastı Perşembe Yaylasıdır. 1105 tarihinde yaz aylarında burada Danişmendoğlu Beyi Emir Danişmend Gazi komutasındaki 6 bin kişilik bir ordu ile Trabzon Devleti'nin 70 bin kişilik büyük gücü arasında çok şiddetli bir savaş olmuştur.

Ordu Aybastı hangi boydan?

Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize

Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.


Türkiye'nin en yüksek yaylası nerede?

Kuzey'den Kabataş, Güney'den Reşadiye, Doğu'dan Gölköy , Mesudiye Batı'dan Korgan ilçeleriyle çevrilidir. Bütün komşu ilçelere işlek yollarla bağlıdır.

Ordu Aybastı nereye yakin?

Ordu'nun en güzel ilçesi, 2023 yılında yapılan bir araştırmaya göre Perşembe ilçesidir. Perşembe ilçesi, Karadeniz'in eşsiz doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dikkat çekmektedir. Perşembe ilçesi, Karadeniz Bölgesi'nin en güzel ilçelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Ordu'nun en güzel ilçesi neresi?

Ordu Kivisi Actinidia deliciosa Ferg. meyve türüne ait Hayward çeşidinden üretilir. Ordu Kivisi çok yıllık, sarılıcı ve tırmanıcı, kuvvetli gelişim gösteren bir meyve ağacı olup, kök yapısı yüzlek saçak kök yapısına sahiptir.

Ordu'nun meşhur meyvesi nedir?

Aybastı'nın üç beldesi vardır. Bunlar, Alacalar Beldesi, Çakırlı Beldesi ve Pelitözü Beldesi'dir ALACALAR BELDESİ Aybastı'nın doğusunda yer alan Alacalar Beldesi'nin eski adının Şevdeşlü Köyü olduğu bilinmektedir.

Aybastının kaç köyü var?

İlçemiz 1945 yılında ilçe olan Gölköy'e bağlı bir nahiye olarak kurulmuştur. İlçemizin ilçe olması 27 Haziran 1957 tarih ve 9644 sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan 7033 Sayılı Kanunla kararlaştırılmış olup, 01.04.1959 'da ilçe olmuştur.

Aybastı'nın nüfusu ne kadar?

Perşembe Yaylasında her yıl Perşembe günü kurulan. semt pazarı bu sezon ilk pazarını açtı. Sosyal mesafe ve maske takmanın zorunlu olduğu.

Ordu Aybastı ne zaman ilçe oldu?

Ordu Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Aybastı Belediyesi tarafından menderesleri ile ünlü 1700 rakımlı Perşembe Yaylası'nda düzenlenen festivalin son gününde finalde İsmail Balaban ile Orhan Okulu karşılaştı. Finalde, rakibi Orhan Okulu'yu mağlup eden İsmail Balaban, başpehlivanlığın sahibi oldu.

Aybastı Halk pazarı hangi gün?

Perşembe Yaylası şenlikleri her yıl Temmuz ayının son haftasında yapılan büyük bir organizasyondur.

Aybastı Perşembe Yaylası başpehlivanı kim oldu?

Ordu Oğuzların bir kolu olan Çepni Türklerinin yerleştiği bölgedir. Yerleşmeler vadi boylarında gerçekleşmiştir. Bolaman Vadisi boyunca, Çamaş, Bolaman, Niyabet-i Satılmış (Aybastı) gibi ilçe ile köy arasındaki yerleşmeler ve köyler kurulmuştur.

Aybastı Perşembe Yaylası panayır ne zaman?

Osmanlı döneminde, 1920 yılında, bağlı olduğu Trabzon vilayetinden ayrılmış, 4 Nisan 1920 tarihinde il statüsüne kavuşmuştur. 2020 yılında TÜİK verilerine göre 19 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 772 mahalle bulunmaktadır.

Ordu hangi ırktan?

Ordu adı, 1396 yılında Hacı Emiroğlu Süleyman Bey tarafından Giresun'u fethetmek için toplanan 12 bin kişilik kuvvetin, günümüzdeki Eskipazar mevkiinde toplanması sonucu verilmiştir.

Ordu hangi şehirden ayrıldı?

Aybastı ilçemize 17 km. mesafede bulunur. Rakımı yaklaşık 1.500 m. civarındadır. Her yıl Temmuz ayı içinde yayla şenlikleri yapılmaktadır. Şenliklerde çeşitli yarışmalar, folklor gösterileri, konserler, sosyal ve kültürel etkinlikler, güreş müsabakaları, at yarışları vb. etkinlikler düzenlenmektedir.

Ordunun adı neden Ordu?

Gümüşhane'de 320 köy, 430 yayla bulunduğunu belirten Memiş, şöyle devam etti: "Bilinenin aksine, Doğu Karadeniz'de en fazla yaylaya sahip olan il, Gümüşhane. Karadenizli hemşehrilerimizin kullanmış olduğu yaylaların bir çoğu, aslında, mülki taksimatta Gümüşhane'ye bağlı.

Aybastı Perşembe Yaylası nın rakımı kaç?

Ordu 1920 yılına kadar Trabzon Vilayeti'ne bağlı bir kaza iken 4 Nisan 1920 tarih ve 69 sayılı ''Ordu Müstakil Livası Teşkiline Dair Kanunla'' merkezi Ordu olmak üzere Canik Sancağı'na bağlı olan Fatsa kazası da Ordu'ya bağlanmış ve müstakil Ordu Livası teşkil edilmiştir. 1923 Yılında ''Sancak'' adı ''Vilayet'' olarak ...

En çok yayla hangi ilde?

Perşembe Yaylası Menderesleri, ülkemizdeki doğal güzelliklerin en önemlilerinden biridir. Yerli ve yabancı birçok fotoğrafçının objektiflerinden yer bulmaktadır. Yatak eğimlerinin azalması ile S ve U şeklide uzayan Perşembe Yaylası Menderesleri, alüvyon bakımından zengin toprak yapısından dolayı ortaya çıkmıştır.

Karadeniz'de Hangi yaylaya gitmeli?

Ordu 1920 yılına kadar Trabzon Vilayeti'ne bağlı bir kaza iken 04 Nisan 1921 tarih ve 69 sayılı “Ordu Müstakil Livası Teşkiline Dair Kanunla”, merkezi Ordu Livası olmak üzere Canik Sancağı'na bağlı olan Fatsa kazası da Ordu'ya bağlanmış ve müstakil Ordu Livası teşkil edilmiştir.1923 yılında “sancak” adı “Vilayet” ...

Ordu daha önce nereye bağlıydı?

Teyneli Köyü Ordu'nun nüfus ve yüzölçümü bakımından en büyük mahallesidir. İlk yerlileri Türklerdir aynı zamanda Rumlar ve Ermeniler de yaşamış, hâlen bazı yerleşkeler Rum isimleri ile anılmaktadır.

Perşembe Yaylası nasıl oluştu?

Altınordu: Nüfusu 213.582 olan Altınordu, 370,809 km²'lik yüzölçümü ile Ordu'nun en büyük ilçelerindendir. İkizce: Ordu ilinin küçük ancak nüfus bakımından önemli bir ilçesi olan İkizce, 14.305 kişilik nüfusu ile dikkat çeker. Yüzölçümü ise 167,887 km²'dir.

Ordu nereye Bagliydi?

ünye nüfus olarak daha büyükse de, fatsa görünüş olarak daha büyüktür. arabayla giderken yapılan çevreyolu sayesinde ünye şehir merkezinin artık içinden geçilmez, fatsa'nın tam ortasından karadeniz sahil yolu geçer. iki ilçede de gürcü nüfus fazladır. yine aynı şekilde iki ilçede de alevi köyleri bulunmaktadır.

Ordu'nun en büyük köyü neresi?

Şerbetli olmasına karşın oldukça hafif olan fındıklı burma tatlısı, Ordu tatlıları arasında en çok öne çıkandır.

Ordunun en büyük ilçesi hangisi?

Dört mevsim ziyaret edilen ve ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunun Ordu'nun meşhur yemekleri arasında; Hamsi Köftesi. Pazı Mücveri. Ordu Yağlısı

Fatsa mı daha büyük Ünye mi?

Mutfakta neler pişmez ki: Kabak kavurması, sakarca kayganası, fırın fasulye, pazı mücveri, soslu patlıcan, taze bezelye kayganası, pancar diblesi, fasulye diblesi, galdirik kavurması, pancar döşemesi, karalahana çorbası, mısır çorbası, ısırgan çorbası, dikenucu kavurması, tirmit (mantar), kabak muhallebisi, fasulye ...

Ordunun hangi tatlısı meşhur?

Ordu'ya bağlı 19 ilçe, 53 belde ve 483 mahalle bulunmaktadır.

Ordu ne yemeği meşhur?

Ordu ilçeleri arasında fiyat konusunda yüksek rakama Aybastı alım yapıyor. 50 randıman kabuklu fındık Aybastı ilçesinde 97 TL'den alınıyor. Aybastı'da bir fındık manavı toptancı firma ile yaptığı anlaşma gereği bölge halkının mağduriyet yaşamaması için yüksek rakamdan alım yapmaya devam ediyor.

Ordu'nun yöresel yemeği nedir?

2018 yılında TÜİK verilerine göre 19 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 772 mahalle bulunmaktadır.

SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL