Begonvil Çiçek Bakımı

Begonvil Çiçek Bakımı Begonvil Çiçek Bakımı, Begonvil çiçeği neyi sever?, Begonvil çiçeği evde nasıl yetiştirilir?, Begonvil kışın nasıl bakılır?, Begonvil çiçeği nasıl canlandırılır?, Begonvil nasıl coşar?

Begonvil çiçeği neyi sever?

Haftada 2 kez yazın, 1 kez kışın sulamak begonvil çiçeği için yeterlidir. Bundan daha fazlasını vereceksiniz, sulamadan önce toprağının kurumaya yakın olmasına dikkat edin. - Begonvil çiçeği güneşi çok fazla seven bir bitkidir. Ancak begonvilin yapraklarının güneşe gelmediğine dikkat etmelisiniz.

Begonvil çiçeği evde nasıl yetiştirilir?

Begonvil Coşturan Yöntemler

Begonvil, bakımı ve sulamayı seven bir bitki olduğundan, düzenli bakım gördüğünde çiçeklerini gösterir. Ege ve Akdeniz'in meşhur bir bitkisi olduğu için güneş ışığını görmeyi çok sever. Bu nedenle begonvilin coşup büyümesini istiyorsanız, güneş ışığından mahrum bırakmamanız gerekir.


Begonvil kışın nasıl bakılır?

Hava değişimlerinden etkilenme gibi bir durum olabileceğinden bitki dış mekanlara yerleştirilmemelidir. Kış mevsimi geldiğinde ortam sıcaklığı 12-13 derece civarında olmalıdır. Begonvil çiçeği soğuk havalardan korunmalıdır. Soğuk havalarda bahçelere ekilen begonvil çiçeği korunmadığında solabilmektedir.

Begonvil çiçeği nasıl canlandırılır?

Toprağın üst kısmı kuru olduğunda, bitkiyi derinlemesine sulayın. Bu, suyun bitkinin kök sistemine ulaşmasını sağlar. Begonviller genellikle haftada bir kez sulanmalıdır, ancak bu, mevsime ve iklim koşullarına bağlı olarak değişebilir. Sıcak ve kuru hava koşullarında, bitkiyi daha sık sulamanız gerekebilir.

Begonvil nasıl coşar?

Haftada 2 kez yazın, 1 kez kışın sulamak begonvil çiçeği için yeterlidir. Bundan daha fazlasını vereceksiniz, sulamadan önce toprağının kurumaya yakın olmasına dikkat edin. - Begonvil çiçeği güneşi çok fazla seven bir bitkidir. Ancak begonvilin yapraklarının güneşe gelmediğine dikkat etmelisiniz.

Begonvilin çiçek açması için ne yapmak lazım?

Bitkinizi gölge bir yere koyarsanız bitkiniz boy yapar, bol yaprak yapar, çok az çiçek açar ya da çiçek açmaz. Begonvil yetiştiriciliğinde ışığın önemini şu ifade ile daha iyi anlatabiliriz.Ne kadar fazla ışık o kadar fazla çiçek. Begonvil sert ve şiddetli esen rüzgarları sevmez.

Saksıda begonvil ne kadar büyür?

Begonvil fidanlarının boyu 10-15 metreye kadar uzar. Begonvil bitkisinin gövdesi dikenlidir. Begonvil, salkımlar şeklinde gösterişli çiçekleri olan bir bitkidir. Dış mekan bitkisi olarak dikilebileceği gibi büyük ve derin saksılarda iç mekan bitkisi olarak da yetiştirmek mümkündür.

Begonvil hangi ayda çiçek açar?

Begonvil, Mayıs ila Ağustos ayları arasında yoğun olarak çiçek açar. Gösterişli bir yapıya sahip olan çiçekleri mor ila kırmızı, eflatun ila pembe ve turuncu-sarı renklerindedir.

Begonvil saksıda büyür mü?

Begonvil sarmaşık ve çalı formunun yanı sıra saksıda da yetişebilir. Özellikle kış aylarının soğuk geçtiği bölgelerde saksıda begonvil yetiştirmek popülerdir. Fakat saksı seçimi büyük önem taşır. Eğer Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde yaşıyorsanız toprak saksı tercih etmelisiniz.

Begonvil hangi ayda Çoğaltilir?

Çelik alma işlemi için en uygun zaman özellikle çiçek döktüğü sonbahar ayları olmalıdır.

1 Euro Kaç TL