Begonya Çiçeği Bakımı

Begonya Çiçeği Bakımı Begonya Çiçeği Bakımı, Begonya nerede durmalı?, Begonya kaç günde bir sulanır?, Begonya çiçeği kışın nasıl bakılır?, Begonya çiçeği nasıl bakılmalı?, Begonya çiçeği neyi sever?

Begonya nerede durmalı?

Begonya gün ışığından beslenen, ışık aldıkça canlı ve sağlıklı bir yapı kazanan çiçeklerdendir. Bu nedenle hem açık hem de kapalı alanlarda kolayca yetiştirilir. Fakat bu çiçeği yakıcı güneş altında tutmamak gölge noktalara ekmek gerekir. Yine iç mekânlarda da ışık alan noktalarda tutmak çiçeklenmesine katkı sağlar.

Begonya kaç günde bir sulanır?

Toprağının hep nemli kalması gereken bu bitki için kış aylarında daha az, yaz aylarında ise daha çok sulama yapmalısınız. Kış aylarında haftada 1-2 kez sulama yapmanız yeterliyken yaz aylarında bu sıklığı 2 günde 1 olacak şekilde değiştirmelisiniz.

Begonya çiçeği kışın nasıl bakılır?

Kış soğuklarından korumanız gereken begonyayı ortalama 15 derecede canlı tutabilirsiniz. Çok soğuk ve çok sıcak hava şartlarına karşı güçsüz kalacaktır. Toprak: Mineral açısından yüksek olan toprakları çok sever. Bu nedenle humuslu topraklar begonya için ideal olacaktır.

Begonya çiçeği nasıl bakılmalı?

Bola, iç mekanda, aydınlık ancak üzerine doğrudan güneş ışığı gelmeyecek bir noktada bakılmalıdır. Begonya'nın toprağı hiçbir zaman fazla ıslak bırakılmamalıdır. Ayda bir defa bitki besini ile sulanmasında fayda vardır.

Begonya çiçeği neyi sever?

Begonya çiçeği humuslu ve organik maddelerle zenginleştirilmiş toprakları severler. Toprak ve saksı değişimini 2 yılda bir yapmanız yeterli olacaktır. Mümkün oldukça saksı değişim işlemini ilkbahar aylarında gerçekleştiriniz. Begonya çiçeğinin yüzlerce türü bulunmaktadır.

Begonya çiçeği nasıl canlandırılır?

Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.

Kuruyan begonya nasıl canlanır?

Eksikliğinde genç yapraklar küçülür, yaşlı yapraklar sararır. Fazlalığında aşırı büyüme nedeniyle dokular yumuşar.

Begonya yaprakları neden yumuşar?

Bu işlem için begonyanın bir kısmını kökten kesici bir alet yardımıyla ayırmanız gerekir. Elde ettiğiniz sürgünü farklı bir saksıya dikerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Çilli begonya çoğaltma işleminde ise suda köklendirme yöntemini kullanarak olumlu sonuçlar almanız mümkündür.

Begonya daldan nasıl çoğaltılır?

Saksı seçimi, begonya yetiştirmek için önem verilmesi gereken ilk noktadır. Begonya yapısal olarak küçük köklüdür. Bu nedenle küçük saksılarda dikilmeli, büyüdükçe daha büyük saksılara alınarak güvenli ve sağlıklı bir şekilde büyütülmelidir. Saksı değişimi için ilkbahar beklenmelidir.

Begonya saksısı nasıl olmalı?

Begonya çiçeğinin anlamı hayalperestliktir. Pek çok dilde bu çiçeğin anlamı hayal anlamı taşır. Begonya çiçeğinin Latince dilindeki karşılığı Begonia Semperflorens'dir. - Begonya çiçeğinin çiçekleri yaz dönemlerinde açar.

1 Euro Kaç TL