Beşikgöl Yaylası Dörtyol

Beşikgöl Yaylası Dörtyol Beşikgöl Yaylası Dörtyol

Beşikgöl Yaylası Dörtyol



Hatay Dörtyol nasıl bir yer?

Türkiye'nin ve Hatay'ın en güney uçlarında yer alan bölgelerden biri olan Dörtyol, yılın her döneminde ziyaretçi ağırlayan bir ilçedir. Hem Akdeniz'e sınırı olması ile hem de doğal güzellikler ve tarihi yapılar açısından zengin seçeneklere sahip olan Dörtyol ilçesinin aynı zamanda ılıman bir iklimi bulunmaktadır.

Dörtyol Ne Meşhur?

Portakalın merkezi Dörtyol'un meşhur Turunç Kabuğu'ndan itina ile yapılmaktadır. Dörtyol turunç reçeli Türkiye'nin en beğenilen reçelidir.

Hatay Dörtyol eskiden nereye bağlıydı?

07 Temmuz 1939 yılına kadar Seyhan'a (ADANA) bağlı olan Dörtyol, Hatay'ın anavatana katılmasıyla bu ilimize bağlanmıştır.

Dörtyolda sahil var mı?

Dörtyol Belediyesi Aile Halk Plajı

Plajın yapısı küçük taşlar ile karışık kumdan oluşmaktadır. Son derece geniş bir sahili bulunan bu halk plajının denizi de yavaşça derinleştiği için çocuklu aileler ve çok iyi yüzemeyenler için de oldukça uygundur.


Hatay Dörtyol'da nerede denize girilir?

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde denize girilecek yerler MMK Metalurji Limanı kuzeyi boyunca dizilmektedir. ÖĞ-ME-İŞ Yazlık sitesi önü, Dörttaş Sitesi, Dörtyol Yeşilköy İzci Kampı, Yeniyurt Halk Plajı ve Seçil Tatil Sitesi kimisi düzenlenmiş sahili ile sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.

Dörtyol nüfusu ne kadar?

Hatay; Antakya, Altınözü, Arsuz, Belen, Defne, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinden oluşur.

Dörtyol'dan sonra hangi şehir gelir?

2 Kasım 1918'den itibaren M. Kemal Paşa ve Kuzey Suriye'de bu lunan ordularımız Hassa-Islahiye ve Belen-Dörtyol yörelerine doğru çe kilmeye başladı. 5 Türk ordularının boşalttıkları yerleri ve Katma'yı 20 otomobille gelen bir İngiliz birliği Arap ve Ermenilerin sevinç gösterileri ile hemen işgal etti.

Hatay Dörtyol kim işgal etti?

Tarihçe. 7 Temmuz 1939 tarihinde 3711 sayılı Kanunla Hatay Vilayeti kurulurken, Antakya, İskenderun, Kırıkhan, Yayladağı, Reyhanlı ve Hassa ilçelerinin yanı sıra Adana'ya bağlıyken Hatay'a bağlanan Dörtyol ilçesi de Hatay vilayetine dahil edilmiştir.

Dörtyolda ne var?

Dörtyol portakalı meşhurdur. Meyve olarak erik, kayısı, yenidünyâ, bâdem, incir ve üzüm bol olarak yetişir. Bu bölgede yetişen buğdayda nişasta miktarı fazladır.

Hatay Dörtyol ne zaman ilçe oldu?

07 Temmuz 1939 yılına kadar Seyhan'a (ADANA) bağlı olan Dörtyol, Hatay'ın anavatana katılmasıyla bu ilimize bağlanmıştır.

Dörtyolda ne yetişir?

Hatay'ın Dörtyol ilçesi, Hatay'ın sahil ilçelerinden biridir. Kuzeyinde Arsuz ve Antakya ilçeleri yer alan Dörtyol'un doğusunda Samandağ ilçesi bulunmaktadır. Batısına Akdeniz'i almış olan Dörtyol'un güneyinde ise Yayladağı ilçesi bulunmaktadır.

Dörtyol hangi şehrin ilçesidir?

Dörtyol - Gaziantep arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Dörtyol - Gaziantep arası toplam 197 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 4 saat sürüyor.

Hatay Dörtyol nereye yakın?

Hatay'a bağlı 15 ilçe vardır. Bu ilçelere bağlı 64 belde ve 362 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile mahalleye dönüştürülmüştür.

Gaziantep Hatay Dörtyol arası kaç?

Toğga veya Toyga, Türk mutfağına ait bir çorbadır. Ana malzemeleri, tercihen süzme yoğurt, yarma veya dövme denilen bulgurdan büyük kabuksuz buğday ve taze nanedir. Özellikle dini bayramlarda gelen misafirlere ikram edilir ve fazla miktarda pişirilir. Osmaniye, Dörtyol ve Erzin yöresine aittir.

Hatayda koy var mı?

Antakya Hatay ilinin nüfus bakımından en büyük ilçesi olarak bilinir ve merkez ilçelerinden bir tanesidir. Diğer merkez ilçesi Defne'dir.

Hatay Dörtyol'un neyi meşhur yemek?

Adana - Dörtyol arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Adana - Dörtyol arası toplam 189 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat sürüyor.

Hatay'ın en büyük ilçesi hangisi?

İskenderun (Yunanca: Αλεξανδρέττα, Aleksandretta, Türkçe karşılığı "Küçük İskenderiye"; Arapça: لواء اسكندرون, Lue İskenderun, anlamı "İskenderun Tugayı"), Hatay'ın nüfus bakımından 2. büyük ilçesidir. Nüfusu 248.335 kişidir.

Hatay Dörtyol Adana arası kaç km?

1200'le başlayan Genç Hitit prenslikleri dönemine tarihlenmektedir. Bu dönemde, Amik Ovası´ndaki Hitit Prenslikleri'nin birleşerek Hattena Krallığı adını aldıkları bilinmekte, Hatay adının da buradan geldiği sanılmaktadır. Yöreye bu adı 1936'da Atatürk vermiştir.

Hatay mı büyük iskenderun mu?

Osmanlı yönetiminde Antakya Halep eyaletine bağlı bir sancak ve bu sancağın merkezi idi. Sancak beyi tarafından yönetiliyor idi. Zaman içinde yapılan düzenleme ile Antakya kaza statüsüne getirilerek, Şam Beylerbeyliğine bağlı olarak yönetildi.

Hatay ilinin eski adı nedir?

Dörtyol ilçesi, Millî Mücadele'nin ilk olarak filizlendiği topraklardır. Fransa'nın ilçeye yerleştirdiği Ermeniler, tüm köyleri ve ilçeyi yakıp yıkarken Ömer Hocaoğlu Mehmet Çavuş, ilk kurşunu atıp Millî Mücadele'yi başlatmıştır.

Hatay il olmadan önce nereye bağlıydı?

DH, 1478 /1327.Z.5Mondros ateşkes antlaşmasından sonra 11 Aralık 1918'de işgal edilen Dörtyol'da Milli Mücadele'de İLK KURŞUN 19 Aralık 1918'de Karakese köyünde Özerlili Hoca Ömer oğlu Mehmet Çavuş (Mehmet Kara ) tarafından atılmıştır.

Hatay Dörtyol ilk kurşunu kim attı?

Hasan Tahsin Recep ya da gerçek adıyla Osman Nevres (1888, Selanik - 15 Mayıs 1919, İzmir), 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir'e çıkartma yapan, seçkin askerlerden oluşan Yunan Efzon Alayı işgal askerine, Kordonboyu'ndan ilk kurşunu sıkarak Türk direnişini başlatan ulusal sembol kişi, yazar ve gazeteci.

Dörtyol'da ilk kurşun ne zaman atıldı?

Kandilli Rasathanesi'ne göre, Konaklı-Dörtyol bölgesinde 3.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremin derinliği 5 kilometre olarak ölçüldü.

Ilk kurşun nerede sıkıldı?

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından 1891 artçı deprem meydana geldi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki can kaybı 20 bin 665 oldu, 80 bin 88 kişi de kurtarıldı.

Dörtyol'da deprem oldu mu?

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Atatürk; Adana'ya 9 defa, Dörtyol'a 3 defa gitti. Osmaniye İstasyonu'ndan 4 defa geçti. Osmaniye'ye 1 defa geldi. 13 Ocak1925'te Adana'ya gelen Mustafa Kemal Paşa geceyi Misis'te, tren vagonunda geçirdi. 14 Ocak 1925'te, Saat 10.00'da Dörtyol'a gitti.

Dörtyol depreminde kaç kişi öldü?

İl genelinde Antakya, Altınözü, Belen, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Samandağ, Yayladağı olmak üzere 12 ilçe, 76 belediye ve 359 köy bulunmaktadır.

Atatürk Dörtyola geldi mi?

Adana ile Dörtyol arasındaki mesafe 111 km km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar sürmektedir.

Hatay kaç tane köyü var?

Yayladağı ilçesinde Hatay Gülü adlı rengarenk bir mermer üretilir. İlin Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı olmak üzere 15 ilçesi vardır.

Adana Dörtyol kaç?

En son 2020 verilerine göre, Türkiye'deki yerfıstığı ekim alanlarının %49.3'ü Adana'da, %27.2'si Osmaniye'de, %11.6'sı Şırnak'ta, %2.7'si Antalya'da, %2.4'ü Hatay'da, %1.9'u Kahramanmaraş'ta, %1.8'i Aydın'da, %1.1'i Mersin'de ve %1'i Gaziantep'te yer almıştır (TÜİK, 2020).

Hatay kaç tane ilçe var?

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yer fıstığı ekimine başlandı. Bin 500 dekar alana ekilen yer fıstığından bu yıl yaklaşık 700 ton üretilmesi hedefleniyor.

SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL