Bir makale en az kaç sayfa olmalıdır?

Bir makale en az kaç sayfa olmalıdır? Bir makale en az kaç sayfa olmalıdır?, Bir makale en az kaç sayfa olur?, Kısa makale nasıl yazılır?, Makale yazı boyutu kaç olmalı?, Makale sayfa düzeni nasıl olmalı?

Bir makale en az kaç sayfa olmalıdır?

Bir makale en az kaç sayfa olur?, 1) Makalenin uzunluğu: Gönderilecek derginin yazım kurallarına göre değişmekle birlikte, 12 punto ve çift aralıklı yazımda olgu sunumları A4 sayfası olarak 7-8 sayfayı, araştırma makaleleri 15-16 sayfayı geçmemelidir.

Bir makale en az kaç sayfa olur?

Bir makale en az kaç sayfa olur?, 1) Makalenin uzunluğu: Gönderilecek derginin yazım kurallarına göre değişmekle birlikte, 12 punto ve çift aralıklı yazımda olgu sunumları A4 sayfası olarak 7-8 sayfayı, araştırma makaleleri 15-16 sayfayı geçmemelidir.

Kısa makale nasıl yazılır?

Kısa makale nasıl yazılır?, Makale biçimi

Makale uzunluğu asgari 7 500 kelime, tercihen 70 000 vuruş (boşluklar dâhil) - sayfa başına yaklaşık 3 450 karakter, 20 sayfa - civarında olmalıdır.


Makale yazı boyutu kaç olmalı?

Makale yazı boyutu kaç olmalı?, Makale, genellikle giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşur. Girişte konu tanıtılır, gelişmede konu detayları verilir ve sonuçta tüm bilgiler özetlenir. Makaleler genellikle ciddi ve açıklayıcı bir dil ile yazılır. Ciddi ve anlaşılır bir dil kullanılır.

Makale sayfa düzeni nasıl olmalı?

Makale sayfa düzeni nasıl olmalı?, Makale yazımında, Times New Roman yazı karakteri kullanılmalıdır. Karakterler 12 punto büyüklüğünde, satır aralıkları 1,5 nk olmalıdır.

Bir makalede en az kaç kaynak olmalı?

Bir makalede en az kaç kaynak olmalı?, Makale metni, sayfanın her iki yanına yaslanacak biçimde, Times New Roman, 12 punto ve 1.5 satır aralığı ile yazılmalı; paragraf girintisi 1,25 cm olarak tasarlanmalıdır. Metin içerisindeki başlıklardan önce bir satır boşluk bırakılmalıdır.

Makale girişi kaç sayfa olmalı?

Makale girişi kaç sayfa olmalı?, Makale başına ortalama referans sayısı, sosyal bilimler, fizik ve astronomi ile sanat ve beşeri bilimler için en yüksek değerdir (makale başına yaklaşık 54 referans). Öte yandan, sağlık meslekleri ve yeryüzü ve gezegen bilimleri sırasıyla ortalama 8 ve 17 başvuru ile makale başına en düşük referanslara sahiptir.

Makale yazarken kendi cümlelerimiz olur mu?

Makale yazarken kendi cümlelerimiz olur mu?, 1. Makalenin “Giriş” kısmının maksimum 1 (bir) sayfadan oluşmasına özen gösteriniz. “Giriş” kısmının temel amacı, hazırlanan yayınla ilgili, araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmaktır. Bu ön bilgiyi sunarken fazla detaylı ve gereksiz cümlelerden kaçınınız.

Makale yazan kişiye ne denir?

Makale yazan kişiye ne denir?, Çok gerekmedikçe direkt atıftan kaçınılmalı ve makale çalışmasının tümü yazarın kendi cümleleriyle oluşturulan anlatım ile sağlanmalıdır. Yazar atıf verirken kullanacağı kaynağın yazarının ismiyle başlamalı ve bu yazarın belirttiklerini anlamsal olarak bozmadan kendi kelimeleri ile kurgulayıp öyle vermeli.

Kimler akademik makale yazabilir?

Kimler akademik makale yazabilir?, Türkçe dil bilgisi ve imla kuralları kapsamında yeterli bilgiye sahip olan, herhangi bir konuda farklı yazılı içerikler oluşturan kişilere makale yazarı denir.

Makale yüzde kaç alıntı?

Makale yüzde kaç alıntı?, Kimler Akademik Makale Yayınlayabilir? Öncelikle şunu söylemekte fayda var: Teknik olarak, herhangi bir insan, herhangi bir akademik dergide yayın yapabilir. Bunun için bir unvan veya statü aranmamaktadır; bu da bilimin herkesin katkısına açık doğasının bir yansımasıdır.

Bir makaleye nasıl başlanır?

Bir makaleye nasıl başlanır?, Doktora, yüksek lisans ve lisans tezinde intihal yüzde kaç olma konusunda tez yazan öğrenciler için her zaman soru işareti olmuştur. Bu oran Turnitin ayarlarından etkilendiği için okul yazım kılavuzuna incelendikten sonra ortaya çıkar. Ama genel kabul edilen oran 20%-30% arası olarak belirlenmiştir.

Makaleye fotoğraf konulur mu?

Makaleye fotoğraf konulur mu?, Giriş bölümünde okuyucuya çalışma konusu ve konunun işlenişi hakkında ön bilgi; sonuç bölümünde ise çalışmanın tamamında ortaya çıkan sonuç çalışmanın önemli noktaları ile birlikte verilmelidir. Kaynakça kullanmış olduğunuz referans sistemine göre hazırlanmalı ve alfabetik sıraya göre yazılmalıdır.

1 Euro Kaç TL