En Güzel Sukulent Çeşitleri

En Güzel Sukulent Çeşitleri En Güzel Sukulent Çeşitleri, Sukulent nasıl coşar?, Hangi sukulent türleri çiçek açar?, Kaç çeşit sukulent var?, Sukulent mi kaktüs mü?, Sukulentlerin hızlı büyümesi için ne yapmalı?, Sukulentin çiçek açması için ne yapmalı?

Sukulent nasıl coşar?

Su İle Sukulent Çoğaltma

Yapraklar suya yarım cm batmalıdır. Doğru uzunlukta batmazsa çoğalma gerçekleşmez. Yaprakların bulunduğu bardağı direkt güneş almayan havadar ve oda sıcaklığında olan bir yerde yaklaşık 20-25 gün bekletin. Bardaktaki suyu, haftada bir kez aynı oda sıcaklığında olacak şekilde değiştirin.


Hangi sukulent türleri çiçek açar?

Sukulentler çiçek açan bitkilerdir ve tüm sukulentler çiçek açar. Sadece sukulentlerin çiçek açması için bazı şartlara ihtiyaç vardır. Öncelikle sukulentinizin toprağı sukulentler için uygun drenajı yüksek bir toprak olmalıdır. Bunun için özel karışımlı sukulent toprakları idealdir.

Kaç çeşit sukulent var?

25'ten fazla bitki familyası familyasının içinde birden fazla sukulent türü vardır. Aizoaceae, Cactaceae ve Crassulaceae gibi bazı familyalarda türlerin çoğu sukulenttir.

Sukulent mi kaktüs mü?

Tüm kaktüsler birer sukulent çeşidiyken her sukulent kaktüs değildir. Ayırt etmek için en temel ipuçları şunlardır: Kaktüslerin ya hiç yaprağı yoktur ya da çok azdır. Kaktüslerin sukulentlerden farklı olarak bitki üzerinde tüy, diken, dal veya çiçeklerin çıktığı küçük, yastığımsı gözenekleri vardır.

Sukulentlerin hızlı büyümesi için ne yapmalı?

Çoğu sukulent çiçeği ılık ısılara, orta seviyede nemliliğe, drenajı kaliteli olan toprağa ve güneş ışığını iyi gören yerlere gereksinim duyar iken bazılarıysa soğuk yerlerde yaşamda kalabilir. Oldukça dirençli bir bünyesi olan sukulent çiçeği kısa zamanlı don olaylarına karşı ayakta kalabilir.

Sukulentin çiçek açması için ne yapmalı?

Sukulent yetiştirmenin püf noktalarından bir tanesi sukulent çiçek açar mı sorusunu cevaplamaktan geçer. Kaktüs familyasından olduğu için sukulent bitkilerinin herhangi bir şekilde çiçek açması beklenmez. Aynı zamanda herhangi bir şekilde dikeni olmadığı için de bu bitkilerden diken çıkarmaları da beklenmez.

Sukulent evde nereye konur?

Saksınızı evin bol güneş alan her yerine yerleştirebilirsiniz. Sabahları doğrudan güneş alan, öğle güneşini almayan yerler bitkiniz için ideal alanlardır. Sıcak aylarda saksınızı balkonda tutabilirsiniz ancak kışın evin içinde durması daha iyi olacaktır.

Sukulent çiçeği kaç günde bir sulanır?

Sıcak bölgelerin bitkisi olduğu için sukulentler çok fazla suya ihtiyaç duymazlar. Bu yüzden bitkinizi sıcak aylarda 10 günde bir, soğuk aylarda ise 20 veya 30 günde bir sulamak yeterlidir. Çok fazla su verilmesi, saksı tabanında su birikmesine yol açacaktır. Bu da bitkinin çürümesine neden olur.

Sukulent haftada kaç kez sulanır?

Sukulent Sulamanın İncelikleri

Bir başka deyişle 1 ila 2 haftada bir susayan sukulentlerin fazla sulanması ise köklerinin kısa sürede çürümesine neden olur. Bu durumda elbette bitkinin ölmesine neden olabilirsiniz. Sulama yapmadan önce mutlaka toprağı kontrol edin. Eğer nemliyse sulamayı erteleyin.


Sukulentler kışın nerede durmalı?

Bu bitkiler hava 10 dereceden aşağı düşmeye başladığı zaman korunmalı, balkonda ise içeri alınmalı ya da dışarda kalmaları gerekirse bir poşet ile üzeri kapatılmalıdır. Havalar bu derece soğuduğunda sık ve çok sulama yapmamalısınız.

1 Euro Kaç TL