Fesleğen Çiçeği Bakımı

Fesleğen Çiçeği Bakımı Fesleğen Çiçeği Bakımı, Fesleğen nerede durmalı?, Saksıda fesleğen çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?, Fesleğen kuruyor ne yapmalıyım?, Fesleğen çiçek açarsa ne olur?, Fesleğen ömrü ne kadar?

Fesleğen nerede durmalı?

Fesleğen, humus açısından zengin topraklarda daha rahat yetişir. Bu sebeple sağlıklı bir fesleğen bakımı için torflu toprakları tercih edebilirsiniz. Fesleğen bakımı için ışık da önem arz eder. Güneş ışığını seven bir bitki olduğu için fesleğeni cam kenarında, terasta ya da balkonda rahatlıkla bakabilirsiniz.

Saksıda fesleğen çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

Bir saksıya fesleğen diktiyseniz güneş ışığında dikkatli olun. Çünkü fesleğenin büyümesi için gün ışığının çoğuna ihtiyacı vardır. Yaklaşık 7 gün içinde kök salmaya başlar. Haftada en fazla 1 2 kez sulamak yeterlidir ancak derin sulamada dikkatli olun.

Fesleğen kuruyor ne yapmalıyım?

Kurumuş fesleğenin kök kısmına buz koyun ve üzerine sıcak su dökün. Birkaç kez bu işlemi tekrarlayın. Bu şoklama yöntemi sayesinde bitkiniz tekrar canlanır.

Fesleğen çiçek açarsa ne olur?

Peki, fesleğen çiçek açar mı dersiniz? Evet, gerçekten de fesleğen çiçek açan bir bitkidir. Fesleğen çiçeği yazın ve sonbaharda beyaz, pembe ve sarımsı beyaz tonlarında açar ve içerisinde kendi tohumlarını taşır. Fesleğen anlamı açısından da kokusu gibi derin ve yoğundur.

Fesleğen ömrü ne kadar?

Serin, rutubetsiz ve güneş almayan bir yerde muhafaza edilmelidir. Raf ömrü serin ve rutubetsiz yerde imal tarihinden itibaren 1 yıldır.

Fesleğen çiçeği kaç günde bir sulanır?

Fesleğen Sulama Miktarı

Haftada bir defa sulamak yeterli olacaktır. Fesleğen çok su seven bir bitki değildir ama kuraklığı da sevmez bu nedenle haftada bir sularken derinlemesine sulama yaptığınızdan emin olun. Yazın fazla sıcak olan havalarda haftada iki-üç sulamaya çıkarmak ideal olacaktır.


Fesleğen Güneşimi sever gölgeyi mi?

Fesleğen yarı gölgeli alanları çok sever. Karanlıktan bitkiyi uzak tutmalısınız.

Fesleğen nasıl hızlı büyür?

Günde en az 4 saat güneşte kalmalıdır. AMa ilk ekimden sonra yakıcı öğlen güneşinden uzak tutulmalıdır.Temiz hava da önemlidir. EKilirken fideler arasında en az 20 cm bırakılmalıdır ki, hava sirkülasyonu sağlansın ve bol oksijenle bitkimiz daha çabuk büyüsün. Bahçeye ekilen fesleğen aynı zamanda saksıda da yetişir.

Fesleğen çiçeği sinekleri kovar mı?

Saksı içerisinde yetiştirebileceğiniz taze fesleğen, evinize hem hoş bir koku yayar hem de sivrisinekleri uzaklaştırır.

Kuru fesleğen nasıl canlandırılır?

Kuruyan Fesleğen Nasıl Canlanır? Kuruyan fesleğen, doğru sulama ve güneş ışığı ile canlandırılabilir. Ölü yapraklarını temizlemek de bitkiyi canlandırmaya yardımcı olabilir.

1 Euro Kaç TL