Gölcük Yaylası

Gölcük Yaylası Gölcük Yaylası

Gölcük Yaylası



Yalıhüyük Gölcük Yaylası Nerede?

Gölcük Yaylası Konyanın Ahırlı ilçesinin kuruçay mahallesine ait yaylalarından bir yayladır. Kkaynak suları oldukça soğuk ve saf olan Gölcük Yaylasında çam ormanlığı ve diğer Toros ağaç çeşitleri ile oksijeni bol bir yayladır. Gölcük yaylasında kekik ve birçok endemik, botanik bitki bulunmaktadır.

Simav Gölcük Yaylası Rakım kaç?

Kısaca nefis bir Krater Gölü diyebiliriz. Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Gölcük Yaylası 1450 rakımda ve Simav merkeze 14 km.

Gölcük'te yüzülür mü?

Gölcük ve çevresinde yer alan plajları sayesinde yaz tatilinizi oldukça keyifli geçireceksiniz. Başta Ulaşlı Halk Plajı olmak üzere; Değirmendere Plajı, Halıdere Mamba Plajı, Kumyalı Plajı gibi oldukça temiz ve güzel plajları bulunmaktadır.

Izmir Gölcük nerede?

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunan Gölcük Yaylası, her mevsim farklı bir güzellikle çıkar ziyaretçilerinin karşısına. Yayla, Ödemiş'e 18 kilometre, İzmir'e ise 130 kilometre uzaklıktadır. Doğanın kucağında olduğunuzu hissedeceğiniz Gölcük Yaylası'nda 810 dekarlık bir göl bulunmaktadır.

Türkiye'nin en yüksek yaylası nerede?

Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize

Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.


Yalıhüyük nasıl ilçe oldu?

Yalıhüyük, 1972 yılına kadar köy, 1972 yılında Belediye, 09.05.1990 tarih ve 3644 sayılı Kanunla 20 Mayıs 1990 tarih ve 20523 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak ilçe konumuna, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte Büyükşehir İlçe Belediyesi olmuştur.

Simav neyi ile meşhur?

Simav, özellikle Eynal, Çitgöl ve Naşa Kaplıcaları ile ünlü bir jeotermal tesisi merkezidir. İç Anadolu Bölgesi'ne yakın bir konumda olmasına rağmen geçiş ikliminin özelliği ile bol ormanlara sahiptir.

Simav ilçesinin kaç köyü var?

Simav'da 109 yerleşim .

Simav Gölü ne zaman kurutuldu?

1961 yılında kurutulmaya başlanan Simav Gölü'nün tamamen kuruması yaklaşık 20 yıl sürmüş ve 1980'li yıllarda kuruyan göl arazisinde tarım yapılmaya başlanmıştır.

Gölcük Neyi Meşhur?

Gölcük'e yolunuz düştüğünde mutlaka gelip görmeniz gereken yerler arasında Nüzhetiye Şelalesi, Gölcük Deniz Müzesi, Gölcük Çarşı, Yarhisar Gemi Müzesi, Yazlık Ilıcası Termal Tesisleri, Saklı Göl, Sultan Baba Türbesi, Gölcük Kavaklı Sahili gibi hem doğal güzelliğe sahip hem de tarihi açıdan öneme sahip pek çok yer ...

Gölcük Gölü ev kimin?

tarım ve orman bakanlığı'na bağlı devlet konukevidir. devlete ait olduğunu bildiğim bir yapıdır.

Gölcük gölünde hangi balıklar var?

Türler: Gölcük Gölü, içsu balıkları için önemli bir alandır. Ülkemize endemik ve nesli dünya ölçeğinde tehlike altında bulunan dişli sazancık (Aphanius anatoliae), Hemigrammocapoeta kemali türlerinin yanı sıra yine ülkemize endemik bir tür olan saz balığı (Tylognathus klatti) alanda bulunan önemli canlılardır.

Gölcük kaç köyü var?

Bugün Gölcük ilçesi, biri (merkez) Gölcük, diğerleri; Değirmendere, İhsaniye, Halıdere, Ulaşlı, Hisareyn, Yazlık olmak üzere 6 beldesi ve 23 köyü bulunmaktadır.

Gölcük nasıl bir yer?

Gölcük, Kocaeli'nin en güzel ilçelerinden biridir. İlçe sadece tersaneleri ile meşhur değil, aynı zamanda eşsiz doğal güzelleri ile de oldukça popülerdir. İlçe, çok sayıda doğal alana ev sahipliği yaptığı için şehir dışından birçok yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir.

Gölcük volkanik göl mü?

Gölcük gölü, Isparta şehir merkezinin 8 km kadar güneybatısındaki volkanik göl. Denizden yüksekliği 1300 m, genişliği 2,5 km, derinliği 30 m olan bir maar gölüdür. Göl dibinden çıkan kaynaklar ve yağmur suları ile beslenir. Göl suları tatlıdır, bir süre Isparta şehir merkezinin içme suyu buradan karşılanmıştır.

En çok yayla hangi ilde?

Gümüşhane'de 320 köy, 430 yayla bulunduğunu belirten Memiş, şöyle devam etti: "Bilinenin aksine, Doğu Karadeniz'de en fazla yaylaya sahip olan il, Gümüşhane. Karadenizli hemşehrilerimizin kullanmış olduğu yaylaların bir çoğu, aslında, mülki taksimatta Gümüşhane'ye bağlı.

Pokut yaylasına araba çıkar mı?

Bundan dolayı ziyaret etmek için herhangi bir saati beklemek zorunda değilsiniz. Buraya ulaşım hem araba ile hem de yaya olarak mümkündür.

Bulut Yaylası Nerede?

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarına bağlı bir yayladır.Ortalama 2400 rakıma sahiptir.

Türkiye'nin en küçük ilçesi neresidir?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye'nin en küçük nüfuslu ilçesi 1532 kişiyle Konya'nın Yalıhüyük ilçesi oldu. Yalıhüyük ilçesi, Konya'nın kuzeydoğusunda, Bozkır ilçesine bağlı bir belde iken 1990 yılında ilçe statüsü kazandı.

Yalıhüyük nüfusu ne kadar?

1512 Kişilik nüfusu ile Yalıhüyük ilçesi Türkiye'nin nüfusu en az ilçesidir.

Yalıhüyük nerenin ilçesidir?

Yalıhüyük, Konya ilinin bir ilçesidir. Coğrafî olarak Akdeniz Bölgesi'ndedir.

Simav Yörük mü?

Simav, Kütahya'daki yörük nüfusunun en yoğun bulunduğu ilçelerden biridir.

Simav ismi ne anlama gelir?

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde "Germiyanoğlu Beyi Babık, Simavna adlı Rum Kralının elinden aldığı için Simav derler. Bir rivayete göre de Simav (gümüş suyu) anlamına gelir. Hakikaten suları gümüş gibi berraktır" cümleleriyle anılır.

Simav eskiden nereye bağlıydı?

Ünlü dilbilgini Şemsettin Sami' ye göre Simav 1812 yılında ilçe olmuş ve Kütahya Sancağı' na bağlanmıştır.

Kütahya Simav hangi Türk boyundan?

Kula aşiretine bağlıdır. Dolayısıyla Karakeçili'dir. Simav.

Simav hangi illere yakın?

Simav 1.557 km² coğrafi alan ile Kütahya' nın % 13' ünü oluşturur. Kilometrekareye 70 kişi düşmektedir. Deniz seviyesinden 825 metre yükseklikte Manisa, Balıkesir, Bursa, Uşak illeri sınırında yer alır.

Simav'da ne yetişir?

Simav ilçesinin gezip görülecek yerleri arasında ise; Eynal Kaplıcaları, Gölcük Yaylası Krater Gölü, Simav Çitgöl Kaplıcaları, Nadarçam Yaylası, Simav Hisar Kalesi ve Ulu Camii yer almaktadır.

Simavda ne var?

Hatay ili sınırları içindeki Amik Ovası'nın ortasında, 1970'lere kadar varlığını sürdüren Amik Gölü, tarım arazisi kazanmak, taşkınları ve sıtma hastalığını önlemek amaçları ile 1954 yılında başlayan 1975 yılına kadar devam eden çalışmalar sonucunda tamamen kurutulmuştur.

Amik Gölü neden kurutuldu?

Simav Çayı (ya da Susurluk Çayı veya Çapraz Çayı), kaynağını Simav yakınlarındaki Şaphane Dağları'ndan alır. Susurluk ovası'nda kuzeye yönelir ve en son Karacabey'den geçerek Marmara Denizi'ne dökülür. Marmara Denizine dökülen en büyük ırmaktır. Antik adı 'Makestos'dur.

Simav nehri nerede?

İlçenin adının , tersanenin kurulup , Yavuz Zırhlısının havuzlandığı bölgedeki gölden geldiği söylenmektedir.

SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL