Hatay Yöresel Kıyafetleri

Hatay Yöresel Kıyafetleri Hatay Yöresel Kıyafetleri, Hatay'da giyilen yöresel kıyafetler nelerdir?, Geleneksel kıyafetleri nelerdir?, Hatay yöresine ait halk oyunları nelerdir?, Adana'nın yöresel kıyafeti nedir?, Hatay yöresel ürünler neler?, Hatay yöresel müzikleri nelerdir?

Hatay Yöresel Kıyafetleri

Başa Giyilenler : Fes, Tarbuş, Kefiye, Tülbent (Yazma, Yağlık, Eşarp, Yaşmak) İçe Giyilenler : Elbise (Entari, Fistan), Şalvar. Dışa Giyilenler : Yelek, Sako, Cepken. Ayağa Giyilenler : Çorap, Yemeni. Bele Bağlananlar : Bel Kuşağı, Kemer. Takılar : Altın penez, Gümüş kolye, Bilezik, Beşi birlik.

Hatay'da giyilen yöresel kıyafetler nelerdir?

Kadın Giysileri: 1- Başa Giyilenler: Fes, Tarbuş, Kefiye, Tülbent (yazma, yağlık, eşarp, yaşmak). 2- İçe Giyilenler: Elbise (entari, fistan), Şalvar. 3- Dışa Giyilenler: Yelek, Şako, Cepken. 4- Ayağa Giyilenler: Çorap, Yemeni. 5- Bele Bağlananlar: Bel Kuşağı, Kemer.

Geleneksel kıyafetleri nelerdir?

Üst Giysiler: Harmani, salta, çuha, hırka, fermane, erkeklerde Cepken, yelek, içki/mintan. Alt Giysiler: Şalvar, don, erkeklerde; zıvka, çakşır. Bütün Giysiler: Çarşaf, üç etek, kaftan, bindallı, entari, cübbe feraca. Ayak Giysileri: sarı pabuç, çedik yemeni, çarık, mest, çepik, lapçin, merkap ve çorap.

Hatay yöresine ait halk oyunları nelerdir?

Adana'nın yöresel kıyafeti şalvardır. Ayrıca bele kuşak da bağlanır. Erkekler "burma bıyık" bırakır. Kasket, göğüs açık beyaz gömlek, siyah yelek, siyah "Adana Şalvarı", beyaz çorap, yumurta topuklu ve sivri burunlu kösele ayakkabı yörede oldukça tercih edilen bir giyim biçimidir.

Adana'nın yöresel kıyafeti nedir?

Hatay'ın birçok çeşit lezzetinden başlıcaları: Nar Ekşisi, Biber salçası, Domates salçası, Kırma yeşil zeytin, Tuzlu yoğurt, Antakya peynirleri ( dil peyniri, örgü peyniri, Antakya çökeleği ), Hatay Kekiği Humus, Künefe, Cevizli Biber, Kağıt Kebabı, Kömbe, Semirsek, Aşşur, Ceviz Reçeli, Kırma Zeytin, Sakal Kaldıran, ...

Hatay yöresel ürünler neler?

Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (KALEV) gönüllü mezunlardan oluşan yapısı ile 1985 yılından bu yana eğitim alanında hizmet veren bir sivil toplum kuruluşudur.

Hatay yöresel müzikleri nelerdir?

Şalvar, genellikle ağı çok bol olan, bele bir uçkurla bağlanan geniş bir tür pantolondur. Özellikle Adana'dan başlayıp Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne kadar olan bölgede sıkça giyilen yöresel giysi türüdür.

Giysi adları nelerdir?

İlimizde gerek yaşayan gerekse yok olmaya yüz tutmuş çeşitli geleneksel el sanatları bulunmaktadır. Bu el sanatları içerisinde en yaygın olanları ipek dokumacılığı, taş ve mozaik işlemeciliği, buğday sapı ve kamış sepet örücülüğü, ney yapımı, ayakkabıcılık, iğne oyacılığı, yorgancılık, dericilik vb. sanatlar yer alır.

Kaleve nedir?

Hatay Arkeoloji Müzesi, St. Pierre Kilisesi, Titus Tüneli ve Beşikli Mağara, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, İssos Antik Kenti, Antakya Sinagogu ve Habib – i Neccar Camii görmek isteyebileceğiniz tarihi yerler arasındadır.

Şalvar nerede meşhur?

Araştırmadan elde edilen birinci temel sonuç, Konya ili kadın giyiminde günümüze kadar korunabilen ve kültürel mirası yansıtan geleneksel kıyafetler içerisinde bindallı, üçetek, şalvar, kuşak, salta, mıhlama cıbba ve cepken olarak adlandırılan giysiler önemli bir yer tutmaktadır.

Hatay'ın hangi türküleri meşhurdur?

İç giysiler: yelek, köynek, miso, don ve tumandır. Dış giysiler: kendi aralarında 4 bölüme ayrılır. Üçetek-şalvar, cepken-şalvar, entari olmak üzere üç tiptir. Burada örnek olmak açısından üçetek-şalvar giysisi üzerinde Ferhan Memişoğlu'nun araştırmasından bir bölüm alınmıştır.

1 Euro Kaç TL