İmamı Rabbani Camii

İmamı Rabbani Camii İmamı Rabbani Camii, Imam Rabbani hangi tarikata bağlı?, Imamı rabbani hazretleri kimin soyundandır?, Imâm ı Rabbânî nin türbesi nerede?, Imam ı rabbani ne zaman öldü?, Imam Rabbani hangi Mezheptendir?, Nakşibendi hangi tarikata bağlı?

Imam Rabbani hangi tarikata bağlı?

Nakşibendiyye tarikatı mensupları arasında İmâm-ı Rabbânî (ilâhî bilgilere sahip âlim) ve “müceddid-i elf-i sânî” (hicrî II. binyılın müceddidi) unvanlarıyla tanınır. Soyunun ikinci halifeye dayandığını iddia eden Kâbil asıllı bir aileye mensuptur.

Imamı rabbani hazretleri kimin soyundandır?

1563'te Hindistan'ın Sirhind şehrinde dünyaya geldi. Lakabı “Bedreddin” olmakla birlikte Hz. Ömer'in soyundan geldiği için “Farukî” nesebiyle anılır.

Imâm ı Rabbânî nin türbesi nerede?

İmam Rabbanî, ilahiyat konusunda temelde hanefî-matüridî çizgide yer alır. Mektuplarında İmam Ebu Hanife'nin adını zikrederek atıfta bulunması bunun en açık göstergesidir. Zaten yaşadığı yer özellikle hanefi mezhebinin hakim olduğu bir bölgedir.

Imam ı rabbani ne zaman öldü?

Tarikatın temeli, Bahaeddin Nakşibend'in de mensup olduğu ve Yusuf el-Hemedânî tarafından kurulan ve sonrasında halifesi Abdulhalik Gücdevani tarafından sistemleştirilen Hâcegân tarikatına dayanır. Nakşibendilik tarikatı ise kökenini soy olarak Ali ve altıncı imam Cafer-i Sadık'a dayandırmaktadır.

Imam Rabbani hangi Mezheptendir?

Hindu adet ve geleneklerinin yaygınlaştığı ve eş zamanlı olarak Müslümanlarda dini değerlere ait sapmaların baş gösterdiği bir dönemde İmam Rabbani, kendisine soru sormak üzere yazılan mektuplara verdiği cevaplarla tüm Müslümanlara bir anlamda rehberlik yapmıştır.

Nakşibendi hangi tarikata bağlı?

İslam coğrafyasında ve özellikle Türkiye'de İmam-ı Rabbani olarak bilinen Ahmed Faruk Sirhindi, 26 Mayıs 1564'te (Hicri 14 Şevval 971) Hindistan'ın Pencap eyaletinin Sirhind kasabasında dünyaya geldi.

Imam rabbani ne yapmıştır?

Sual: İmam-ı Rabbani hazretlerinin yazdığı Mektubat'ın özelliği nedir? İtikad ve fıkıh bilgilerini, tasavvufun marifetlerini açıklayan ve Müslümanlara her konuda yol gösteren, çok kıymetli bir eserdir. Mektuplarının kitap hâline getirilmesi de, bizzat İmam-ı Rabbani hazretlerinin bilgisi dâhilinde olmuştur.

İmâm-ı Rabbânî Hintli mi?

Rabbî “Rabbe tâbi olan” demektir; rabbânî ise rab bilgisine sahip olma ve rabbe itaat etme özellikleriyle nitelenen kişiyi ifade eder. Rabbânî kelimesine ayrıca “din ve ilim konusunda derinleşen, hem ilim ve amelde hem muallimlikte kemale ermiş kişi” anlamları verilmiştir.

Mektubat ı Rabbani ne anlatıyor?

İmam-ı Rabbani, Rabbani ülim demek olup, kendisine ilim ve hikmet verilmiş, ilmi ile amel eden, ilim ve amel bakımından eksiksiz ve kamil, olgun Mim demektir.

Rabbaniler ne demek?

Şah Veliyyullah 1114/1703'te Bâbürlü Devleti'nin başkenti olan Delhi yakınlarında bulunan Uttar Pradeş bölgesindeki Muzaffernagar'a bağlı Pühlet köyünde dünyaya gelmiştir.

SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL