Kateter Çeşitleri

Kateter Çeşitleri Kateter Çeşitleri, Kateter hangi bölgelere takılır?, Santral venöz kateter çeşitleri nelerdir?, Periferik venöz kateter nereye takılır?, Damar yolu kateteri nedir?, Kateter hangi hastalara takılır?, Kateter ne kadar kalabilir?

Kateter hangi bölgelere takılır?

İlgili madde genellikle poliüretan plastik maddelerden yapılmış ince tüp ebatlarında üretilmiş olan borulardır. Kullanım alanlarında göre katater çeşitleri kendi içerisinde ayrılmıştır. Yapılan bu ayrımlar Santral Venöz kateter, Port Kateter, Üriner Kateter, Epidural Kateter olarak sınıflandırılmıştır.

Santral venöz kateter çeşitleri nelerdir?

Santral venöz kateter öncelikli olarak boyun ve üst kol bölgesi ana toplardamarlarına takılır. Bunun dışında nadiren de olsa kasık bölgesindeki ana toplardamarlar da tercih edilebilir.

Periferik venöz kateter nereye takılır?

İki tipi mevcut: Tünelli kateterler veya total olarak implante edilen cihazlar.

Damar yolu kateteri nedir?

Periferik venöz kateter: Sıklıkla ön koldaki ve el sırtındaki toplar damarlar kullanılarak, kısa süreli damar içi ilaç tedavisi yapmak amacıyla kullanılan kateterdir.

Kateter hangi hastalara takılır?

Kateter, hastalıkların tedavisi veya cerrahi prosedürler için vücuda ilaç ve sıvı verilmesi veya idrar ve kan gibi vücut sıvılarının boşaltımının sağlanması için kullanılan ince ve esnek yapıda olan plastikten yapılmış bir tüptür.

Kateter ne kadar kalabilir?

Kemoterapi gören hastalara kolaylık sağlamak için kateter tedavisi uygulaması yapılır. Kemoterapi gören hastalara her seferinde damar yolu açılmaması için bu işlem uygulanır. Uzun süreli tedavi alacak kişinin damar yolu bulunamıyorsa port takılır. Uzun süreli tedavi görmek zorunda olmayan hastalara takılmaz.

Hemodiyaliz kateteri nereye takılır?

48-72 saat • Girişi kolaydır. Hareketli hastalarda güvenliği, girişimi, temizliği ve korunması zordur. Hasta bu sürede hastanede kalmalı, ağırlık kaldırmamalı ve 45 dereceden daha dik bir açı ile oturmamalıdır. Zorunlu hallerde ideal olanı kateterin 2-3 haftadan daha uzun süre tutulmamasıdır.

Juguler kateter nereye takılır?

Kateter: Geçici damar yolu için kullanılan kateter, kasıktan, boyundan ya da köprücük kemiğinin alt kısmından takılır. Takıldıktan hemen sonra kullanılabilen katetere, çoğunlukla acil durumlarda gerek duyulur. Fistül: Hemodiyaliz için en güvenilir yol olan fistül, aynı zamanda en uzun süre ile kullanılabilen yöntemdir.

Damardan kateter nasıl takılır?

Vene giriş yeri ile deriye girim yeri arasında yaklaşık 10 cm'lik bir tünel bulunur. Genellikle subklaviyan ven ve internal juguler ven yoluyla VKS 1/3 alt kısmına yerleştirilir. Kateter çıkış yeri göğüs üst dış kesiminde yeralır.

Santral venöz kateter kimlere takılır?

Bu cep ile boyundaki toplardamar arası lokal anestezi ile uyuşturulur. Cep bölgesinden kateter boyun bölgesine ilerletilir, oradan da özel klavuzlar yardımıyla kalp komşuluğundaki süperior vena cava toplardamarının içine uç kısmı gelecek şekilde yerleştirilir. Tüm işlem floroskopi kontrolünde yapılır.

1 Euro Kaç TL