Kifayetsiz Ne Demek

Kifayetsiz Ne Demek Kifayetsiz Ne Demek, Kelimeler kifayetsiz kalıyor anlamı nedir?, Kifayetsiz Türkçe mi?, Kifayet ne anlamdadır?, Söz kifayetsiz kalacaksa Susmali insan ne demek?, Muhteris olmak ne demek?, Kifayetsiz muhteris sözünde geçen muhteris ne anlama gelir?, Liyakatsiz muhteris ne demek?

Kifayetsiz Ne Demek



Kelimeler kifayetsiz kalıyor anlamı nedir?

Kifayetsiz, yetersiz olan kişiler için söylenen bir kelimedir. Herhangi bir konuda yeterli olunmaması durumu, kifayetsiz olarak adlandırılıyor.

Kifayetsiz Türkçe mi?

Kifayetsiz kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.

Kifayet ne anlamdadır?

Kifayet TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Yeterli miktarda olma, yetme, kâfi gelme. Bir işi yapabilecek yetenekte olma, yeterlik, liyakat.

Söz kifayetsiz kalacaksa Susmali insan ne demek?

R. "Söz kifayetsiz kalacaksa, susmalı insan. Fazladan izahat, lisanen kabahattir." Sözü dahi incitmemeli insan. Seni anlayacak kulak yoksa karşında susmalı.

Muhteris olmak ne demek?

Hırs kelimesiyle aynı kökten türeyen muhteris sözcüğü, dilimize Arapçadan geçmiştir. Bir şeyi isteme hususunda ifrata varan, aşırı tutkulu ve hırslı kişiler muhteris olarak nitelendirilir. Tıpkı hırs kelimesi gibi ihtiras kelimesi de bu sözcükle aynı kökten türemiştir.

Kifayetsiz muhteris sözünde geçen muhteris ne anlama gelir?

Bu kavram, “yetersiz” anlamına gelen “kifayetsiz” ve “hırslı” anlamına gelen “muhteris” kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. Bir kifayetsiz muhterisin en belirgin davranışı, herhangi bir konuda bilgisi ya da yeterliliği olmadığı halde, o konuda bilgiliymiş ve yeterliymiş gibi görünmesidir.

Liyakatsiz muhteris ne demek?

Peki, kifayetsiz muhteris ne demek? Kifayet, Türk Dil Kurumu'nda şu şekilde tanımlanmaktadır; yeterli miktarda olma, yetme, kâfi gelme, bir işi yapabilecek yetenekte olma, yeterlik, liyakat. Muhteris ise çok arzulu, hırslı, kanaat etmeyen kişi olarak tanımlanmaktadır.

Liyakat ne demek?

- Layık olma, uygunluk, yaraşır olma, değim. Liyakatli; liyakatli olan, liyakat ehli, iş bilir, değerli. Liyakat göstermek; bir işte başarı göstermek anlamına gelir.

Kifayet isim olur mu?

Kifayet isminin kullanım sıklığı: Türkiyede her 32.657 kişiden birinin ismi Kifayet.

Kifayet Türkçe mi?

kifayet - Nişanyan Sözlük. Arapça kfw kökünden gelen kifāya(t) كِفاية “yetme, yetişme, yardıma yetişme” sözcüğünden alıntıdır.

SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL