Küstüm Çiçeği Bakımı

Küstüm Çiçeği Bakımı Küstüm Çiçeği Bakımı, Küstüm çiçeği nereyi sever?, Küstüm çiçeği nasıl bir ortamda yetişir?, Küstüm çiçeği ne kadar yaşar?, Küstüm çiçeği evde yetişir mi?, Küstüm çiçeği uyur mu?

Küstüm çiçeği nereyi sever?

Bunun dışında küstüm otu, bahçelerde yer örtücü şeklinde kullanılabilmektedir. Küstüm otu; sıcak ve nemli olan ortamları çok sever. Bu yüzden saksı içerisinde bu ot yetiştirilecek ise bu ayrıntı oldukça dikkate alınmalıdır. Bununla beraber küstüm otu, güneşli ortamları sever.

Küstüm çiçeği nasıl bir ortamda yetişir?

Küstüm Çiçeği Özellikleri

- Sıcak ve nemli iklimlerde yetişen bir çiçek türüdür. - Küstüm çiçeğinin boyu 1.5 metreye dek ulaşabilmektedir. - Temas edilmesi halinde turgorin isminde kimyasal bir maddeyi salgılar. - Humuslu ve zengin topraklarda daha kolay ve hızlı yetişmektedir.


Küstüm çiçeği ne kadar yaşar?

Küstüm Otu Çiçeği Bakımı ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dokunma bana türü tropikal iklimlerde iki veya fazla yıl yaşar.


Küstüm çiçeği evde yetişir mi?

Küstüm çiçeğinin bakıldığı ortamın sıcak ve nemli olması gerekir. Eğer küstüm çiçeği saksıda, ev ya da bahçe ortamında besleniyorsa bu detaya özellikle dikkat edilmelidir. Ortamın gün içerisinde güneş alması, bitkinin hızlı bir şekilde büyümesine olanak sağlayacaktır.

Küstüm çiçeği uyur mu?

Küstüm çiçeği (Mimosa pudica), dokunulduğunda yapraklarını kapatıp sarkıtması ile ilgi çeken bir bitkidir. Pudica, Latincede utangaç anlamına gelmektedir. Mimoza sadece dokunulduğunda değil geceleri de yapraklarını kapatır.

Küstüm çiçeği mevsimlik mi?

Yıllarca kullanabileceğiniz bir bitki türü olan küstüm çiçeği, düzenli bakım yapıldığı takdirde 6 yıl kadar yaşayabilir. Küstüm çiçeği, soğuk havayı sevmeyen bir bitki türüdür. Soğuk havaya dayanamadıkları için genel olarak küstüm çiçeği severler onları senelik ya da mevsimlik olarak yetiştirirler.

Küstüm çiçeği neden yapraklarını kapatır?

Biri dokunduğunda veya başka bir uyarı aldığında elektriksel uyarı dip kısma ulaşır ve aniden bu sıvı boşalır. Tam o sırada yaprağın üst yarısı suyu kendi bünyesine çeker ve yaprak bu şekilde aşağı düşmeye başlar. Böylece uyarı saplar boyunca ilerler. Domino taşı gibi yayılan bu uyarı sonucunda yapraklar kapanır.

Küstüm otu güneşi sever mi?

Küstüm çiçeği güneşi de sever. Güneşli ortamda yer alması hızlıca büyümesine sebep olacaktır. Tohum ile birlikte kolaylıkla büyüyen bir bitki türüdür. Tohum ekilmeden önce 50 derece sıcaklıkta olan bir suda bekletilmesi uygun olacaktır.

Küstüm çiçeği ne işe yarar?

Kalıcı bir tedavi yöntemi olmamakla birlikte zehirli ısırıklarda kullanılabildiği söylenir. Yılan ısırıklarında küstüm otu kullanılabilir. İshali durdurmaya yardımcı olan küstüm otu, saç dökülmesine ve kelliğe iyi gelir.

Küstüm çiçeği ne zaman çiçek açar?

Yaz boyunca sayısız, pembe leylak rengi ponpon çiçekler açan bitki, dış mekanda tek yıllık, salon bitkisi olarak yetiştirildiğinde çok yıllık bir bitkidir.

SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL