Mihrican Yaylası

Mihrican Yaylası Mihrican Yaylası

Mihrican Yaylası



Mersin Mihrican göleti nerede?

Akdeniz Toroslarının çevrelediği Mersin' in Mezitli ilçesine bağlı olan Mihrican Yaylası Fındıkpınarı' na 5 km uzaklıkta yer alıyor. Eşsiz güzellikteki göleti görenleri kendine hayran bırakıyor. Denizden 1000 metre yükseklikte yer alan Mihrican Yaylası Mersin' in en eski yaylalarından biri olarak biliniyor.

Mersin'de kaç tane yayla var?

Belli başlı yaylalık alanlar; Mersin: Aslanköy, Gözne, Fındıkpınarı, Soğucak, Bekiralanı, Mihrican, Ayvagediği ve Güzelyayla Tarsus: Namrun (Çamlıyayla), Gülek ve Sebil; Erdemli: Sorgun, Küçük Sorgun, Toros, Küçükfındıklı ve Güzeloluk; Silifke: Balandız, Uzuncaburç, Gökbelen ve Kırobası; Anamur: Abanoz, Kaş ve Beşoluk; ...

Mersinde yaylacılık var mı?

Yaklaşık 28 km. uzunluğundaki asfalt bir yol ile, Mersin'e bağlı olan Gözne kasabasının en önemli fonksiyonu yayla turizmidir. Nitekim yerleşmenin ortaya çıkmasını ve gelişmesini sağlayan en önemli faktör de yayla turizmidir.

Müğlü Yaylası Nerede?

Müglü Yaylasi - Mersin, Mersin.

Mersinde yaşayanlar nereli?

Mersin'de yaşayan Şanlıurfalılar 71 bin 828 kişiyle birinci sırada yer alırken, ikinci sırada 66 bin 833 kişiyle Diyarbakırlılar, üçüncü sırada ise 55 bin 307 kişiyle Adanalılar yer aldı. Mersin'i en az tercih edenlerin başında ise Yalovalılar geliyor.

Mersin zemini sağlam mı?

Dr. Özgür Lütfi Ertuğrul, Mersin'de istisnai yerler haricinde zeminlerin genel olarak orta ve iyi nitelikte olduğunu belirterek, Mersin'in kuzeyinde daha sağlam zeminler bulunduğunu, zayıf yerlerin ise genellikle sahil bandında ve dere yatakları çevresinde yer aldığını ifade etti.

En çok yayla hangi ilde?

Gümüşhane'de 320 köy, 430 yayla bulunduğunu belirten Memiş, şöyle devam etti: "Bilinenin aksine, Doğu Karadeniz'de en fazla yaylaya sahip olan il, Gümüşhane. Karadenizli hemşehrilerimizin kullanmış olduğu yaylaların bir çoğu, aslında, mülki taksimatta Gümüşhane'ye bağlı.

Mersin Ayvagediği Yaylası Rakım kaç?

ayvagediği yaylası akdeniz bölgesinde bulunan mersin ilinin merkez ilçesi olan toroslar'a bağlı bir mahallesidir. mersinin yaklaşık 25 km kuzeyinde yer alıp araç ile yaklaşık 30 dakika mesafededir. ayvagediği yaylasının denize olan yüksekliği ortalama 1200 metredir.

Mersin Arslan Köyü rakımı ne kadar?

Arslanköy, Mersin ilinin merkez ilçesi olan Toroslar'a bağlı bir yörük köyüdür. Şimdi adı Arslanköy Mahallesi olmuştur. Denize olan yüksekliği ise 1475 metredir.

Ayvagediği hangi ile bağlı?

Ayvagediği yaylası Mersin iline baglı bir yerleşim birimidir.

Türkiye'nin en yüksek yaylası nerede?

Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize

Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.


Hızır Yaylası nerededir?

Hızır Yaylası:

İklimin verdiği özellikle her mevsim yeşillikler içinde bulunan Hızır Yaylası, İslahiye ilçesi Altınüzüm beldesinin . batısında Amanos Dağlarının tepesinde bulunmakta ve yeşilin her tonunun görülebileceği ve gökyüzünün mavisiyle kucaklaştığı bir yaylalar topluluğudur.


Çiğdem yaylası nerededir?

Hendek ilçe sınırları içinde yer almaktadır. Dokurcun ve Çiğdem Yaylası arası 18 kilometredir. Bununla birlikte Hendek-Karadere üzerinden Dikmen ve Çiğdem köylerine, buradan da 1.500 metredeki Çiğdem Yaylası'na ulaşılabilmektedir.

Mersinde Alevi var mı?

Günümüzde Arap Alevileri, Hatay, Adana, Mersin, Lazkiye, Tartus gibi kıyı illerde yaşamaktadırlar.

Mersinliler en çok nerede yaşar?

Mersinlilerin en fazla ikamet ettikleri ilk 10 il sırasıyla İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, İzmir, Karaman, Konya, Hatay, Gaziantep ve Bursa; en az ikamet ettikleri iller ise Ardahan, Sinop, Bayburt, Bartın, Iğdır, Artvin, Çankırı, Çorum, Rize ve Kars.

Mersin soyu nereden gelir?

Bunlardan birincisi, civarda yetişen ve Akdeniz ikliminin tanıtıcı bir bitkisi olan Arapların da Hambales dedikleri Myrtus-Mersin ağacı nedeniyle bölgeye Mersin adı verildiğidir. İkincisi ise Mersin adının bu bölgede yaşayan “Mersinoğulları veya Mersinoğlu” adındaki bir Türkmen ailesinden geldiğini kabul eden görüştür.

Mersin fay hattı nereden geçiyor?

Namrun ve Mut fay hatları Mersin'in içinden geçen fay hatları. Ovacık, Silifke arasında Ovacık Fay hattı da var. Namrun Fay hattı dediğimiz aslında Ecemiş fay hattı bu orta Anadolu Fay zonu. Sivas Hafik'ten başlar, yaklaşık 700 km boyunca devam eder.

Adana depremi Mersin i etkiler mi?

Çevre illerde oluşabilecek şiddetli depremlerde, özellikle Mersin'in sahil kesimi maalesef olumsuz etkilenecek.

Mersinde en büyük deprem ne zaman oldu?

Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak, bir daha yaşanmaması temennimizle, 17 Ağustos Depremi`nin 21. yılında hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Türkiye'nin en güzel yaylası nerede?

Kaçkar Yaylası, Rize

Rize'de bulunan Kaçkar Yaylası da onlardan biridir. 1994 yılından günümüze kadar milli park statüsünü koruyan Kaçkar Yaylaları, Türkiye'nin en güzel 10 yaylası listemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde konumlanan yayla, 2400 metre yükseklikte yer alıyor.


Yaylacılık en az nerede?

İĞDIR OVASI ÇEVRESİNDE YAYLACILIK

Yerinde yaptığımız araştırmalar, sayıları 78'i bulan bölge köy yerleşmelerinden hemen hepsinin yaylacılıkla az veya çok ilişkisi bulunduğu nu ortaya koymuştur.


Baş Hemşin yaylası nerede?

Baş Yaylası Çamlıhemşin'den 55-60 km dir. Araçla veya yaya olarak ulaşım mümkün. Baş yaylanın diğer adı Hemşin'dir.

Mersin Toroslar nüfusu ne kadar?

2008 yılında ilçe teşkilatı kurulmuştur. batısında Yenişehir ve Mezitli İlçeleri, güneyinde Akdeniz İlçesi, doğusunda Akdeniz, Çamlıyayla ve Tarsus ilçeleri, kuzeyinde Karaman Ayrancı ilçesi ile sınırdaştır. Nüfusu 2015 yılı sonu itibariyle 285.971 kişidir.

Mersin Toros Mahallesi hangi ilçede?

Toroslar, Mersin ilinin bir merkez ilçesidir. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlıdır. Şehir merkezinin kuzeydoğu bölümünü oluşturur. Yüzölçümü en büyük olan merkez ilçedir.

Toros hangi ile bağlı?

Coğrafi Yapı: Toroslar, Mersin ilinin bir ilçesidir. Şehir merkezinin Kuzey Doğu bölümünü oluşturur. Yüzölçümü en büyük olan merkez ilçedir. Güneyinde Akdeniz İlçesi, Batısında ise Yenişehir İlçesi, Kuzeyinde Konya ili ile komşudur.

Mersin'de kaç tane köyü var?

MAHALLE SAYISI: 806

6360 sayılı yasaya göre Nisan 2014 itibariyle 505 köy mahalleye dönüştürülmüştür. Mersin, 2022 yılı sonu ADNKS sonuçlarına göre 1.916,432 nüfus ile Türkiye'nin 11. büyük ilidir.


Aslan köyünün rakımı kaç?

Arslanköy ile Mersin arası yaklaşık 59 km, Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy'ün rakımı (deniz Page 6 Muazzez HARUNOĞULLARI & Yadigar POLAT EGE COĞRAFYA DERGİSİ Aegean Geographical Journal, VOL. 27 (1), 71-86, (2018) 76 seviyesinden yüksekliği) 1503 m dir (Sandal, 2003:123).

Mersin kaç dönümdür?

ALAN (Ha.) Akdeniz Havzası içerisinde yer alan Mersin İli, 1.585.300 hektarlık yüzölçümü ile Türkiye toplam yüzölçümünün yaklaşık %2'sini oluşturmaktadır. İl yüzölçümünün %21'inde (329.666 hektar) tarımsal üretim gerçekleştirilmektedir.

Gözne rakımı ne kadar?

Gözne Yaylası - Mersin

Mersin'e 27 km'lik asfalt yol ile bağlı olan yayla 1200 m yüksekliktedir.


Soğucak Rakım kaç?

Soğucak Yaylası, Sakarya ili, Sapanca ilçesi sınırlarında bulunan yayla. Büyüklüğü resmi olarak 65,19 ha, gerçekte 90 ha'dır. Rakımı 1100 m olan yayla çevresinde mağara, akarsu ve endemik türler bulunur. Sakarya merkeze 35 km, Sapanca'ya 20 km uzaklıktadır.

SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL