Nane Çiçeği Bakımı

Nane Çiçeği Bakımı Nane Çiçeği Bakımı, Nane kaç günde bir sulanır?, Saksıda nane kaç günde bir sulanır?, Nane bitkisinin bakımı nasıl yapılır?, Nanenin ömrü ne kadar?, Nane nasıl ortamı sever?

Nane kaç günde bir sulanır?

Kurudukça sulama yapılmalı ve nanelere zarar vermeyecek şekilde beslenmelidir. Yaprakları ve gövde kısımları çiçeklerde olduğu gibi püskürtücü yardımıyla ıslatılabilir. Nane bitkisi, güneşli ortamı sever. Özellikle sabahtan öğlene kadar olan güneş, nanenin büyümesi için muhteşem zamanlardır.

Saksıda nane kaç günde bir sulanır?

Yağmur yağmadığında, hasat aralarında bitkilerin haftada 2-3 kez suya ihtiyacı olabilir. Nane bitkileri damlama veya yağmurlama sulama sistemleri ile sulanır. Tepeden sulama bitkilerde problem yaratabilir.

Nane bitkisinin bakımı nasıl yapılır?

Toprak hiçbir zaman kurumamalı, her zaman nemli kalmalıdır. Sonbahar ve kış aylarında sulama ihtiyacı daha az, yaz ve ilkbaharda ise daha çok olacaktır, unutmamalısınız.

Nanenin ömrü ne kadar?

Naneyi ekiminden sonra, özellikle ilk yıl boyunca sık sık sulamamız gerekir. Fakat, toprağı ıslak değilde nemli tutacak şekilde sulamalıyız. İlkbahar ve sonbaharda taze nane yaprakları toplayabiliriz. İlkbaharda dengeli gübreleme uygulanırsa ve devamında iyi sulanırsa, nane hemen hemen her toprakta yetişebilir.

Nane nasıl ortamı sever?

Tanım ve Genel Bilgiler. Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyası bağlı olan Nane (Mentha) cinsi bitkiler çok yıllık (yaşam süresi en az üç yıl) olan bitkiler grubunda yer alır. Aromatik olarak en fazla kullanılan bitkilerden birisidir.

Nane nasıl bir ortamda yetişir?

Nane bitkisi, güneşli ortamı sever. Özellikle sabahtan öğlene kadar olan güneş, nanenin büyümesi için muhteşem zamanlardır. Minimum 6 saat kadar güneş ışığı alacak şekilde cam kenarlarında olabilirler. Bitki, yukarıya doğru 3 budaktan fazla vermeye başladığında budanabilir.

Nane kendi kendine çoğalır mı?

Saksı ve Toprak Seçimi:

Nane, humuslu ve biraz kumlu toprakları sever. Bu yüzden nane ekimi için humuslu toprak veya verimli bahçe toprağı kullanmanız gerekir.


Nane hangi gübreyi sever?

Nane en arsız bitkilerden biridir. Taze nane aldığınızda eğer gerçekten çok tazeyse toprağa diktiğinizde kısa sürede çoğaldığını ve yeni dallar yeşerdiğini görebilirsiniz. Nane aldıktan ve kullandıktan sonra nane saplarını da dikerek kendinize mini bir nane bahçesi kurabilirsiniz. Ancak dikkat edin.

Nane soğuğa dayanıklı mı?

Yeşil aksamı tüketilen sebzelerde olduğu gibi nane azotlu gübreyi çok sever. Bol miktarda organik gübre ister. Nane üretimi için dikime başlamadan önce 5-6 ton/da çiftlik gübresi verilmelidir. Üretim sezonunda ise toprak yapısına göre dekara ortalama 10-15 kg N, 8-10 kg P2O5 ve 10-12 kg K2O verilmelidir.

Nane saksısı nasıl olmalı?

12 veya 15 derecelik alanlarda en iyi gelişimi gösteren naneler, odunsu köke sahip olduklarından düşük sıcaklıklara toleranslıdır. Bu özelliği sayesinde soğuk havalara karşı direnç sağlar. Nane bitkisi serin yerlerde coşar ve en iyi gelişimi gösterir.

1 Euro Kaç TL